Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

13 augusti 2012

Torsdag 9/8

Det är ganska otroligt vad fort tiden går - alldeles för fort - idag är det redan torsdag och det har blivit dags att lämna denna mycket trevlig by, Waldshut-Tiengen. Det var några år sedan vi var i Füssen och den gången var vi på väg ner till Gardasjön via vintersportorten Kitzbühel och "offrade"  därför bara en dag för besök i denna mycket fina by. Denna gång har vi tänkt att stanna i 3 dagar och åker inte vidare förrän på söndag den 12/8. Vi kör i rakt östlig riktning mot Füssen och på väg hit väljer vi att åka den norra vägen förbi Bodensjön. Du kan naturligtvis även välja att åka söder om sjön, men kör du den vägen så kommer du in i Schweiz och väger din husbil mer än 3,5 ton så måste du betala avgift för att köra på motorvägen. Kostar visserligen en bråkdel av vad det kostar att köra på motorväg/motortrafikled i Österrike, men likväl tar det tid att stanna till vid tullstationen och fylla i ett A4-papper med information (en s.k. GoBox som krävs i Österrike och som räknar ner avgiften elektroniskt slipper du - i Schweiz fyller du bara i det papper med kilometerställningen på din husbil innan du startar varje dag och fyller även i densamma när du kommer i mål för dagen). Väger din husbil mindre än 3,5 ton så köper du ett plastmärke och klistrar det på insidan av framrutan - förfaringssättet är detsamma i Österrike.
Denna bild ger lite bättre rättvisa åt denna mycket fina anläggning med en del av ställplatsen i förgrunden och campingen med restaurangen intill floden Rhen. Adressen hit är: Jahnweg 22, Waldshut-Tiengen. Väljer du att åka hit, så kommer du garanterat att återvända !!!
När du anländer till Füssen efter det att du lämnat den nya motorvägen, så kommer du fram till en rondell. Sväng höger i rondellen och efter 200 meter kommer du fram till nästa rondell. Här svänger du in till vänster och då kommer du till ställplats P1 - ägaren av denna ställplats driver även P2, men den ska du helst inte välja för där är det trångt tycker vi. MEN, innan du kommer fram till P1 och P2, så finns det ytterligare en ställplats där man även säljer tillbehörsföretaget Moveras produkter. Välj inte den heller för här är det också trångt. Adressen till P1, där du helst ska försöka få plats, är Wohnmobilplatz Füssen Camper´s Stop, Abt-Hafner Strasse 9, Füssen.

Infarten till ställplats P1 - den du helst ska välja med markerade tomter för varje husbil. Restaurangen ligger direkt vid infarten till vänster på bild.
25 meter från ställplatsens infart ligger brödbutiken - här köper du frukostbröd och diverse smarriga bakverk.
Direkt intill ställplatsen finner du dels livsmedelsbutikerna Lidl, Aldi samt en affär som endast säljer drycker - "skarpa" och "lösplugg"... samt åtskilliga sorters tyskt öl.
VARNING utfärdad... kom inte till Füssen efter klockan 13 om du har tänkt dig att övernatta på någon av ställplatserna. Hit kommer husbilarna inrullande redan vid 11-tiden på förmiddan, så du bör inte komma hit senare än vid 12-tiden för att vara något så säker på att få en fin plats !!!

2 kommentarer:

  1. Det är så härligt med ställplatserna nere i Tyskland. De har verkligen tänkt på allt även om det är en liten plats. Har nog aldrig stått på något ställe, hur litet det än är utan att man kunnat få färskt bröd på morgonen. På många ställen kommer ju en bil som har nästan en hel liten affär med sig. Det kallar vi service. Om det är en väldigt liten plats, så kan man beställa bröd vid betalning och anmälning. Det finns skäl till varför det är enkelt att husbilsturista i Tyskland, eller hur? Får man dessutom uppleva en massa vacker natur då är det bara att tacka och ta emot. Ha en fortsatt skön resa! 3 M

    SvaraRadera
  2. 3M !
    Vi är helt eniga med er - Tyskland är utan minsta tvekan Europas mest välordnade land för husbilsresenärer. Därefter kommer Frankrike (tycker vi) med Österrike på tredje plats. Vi njuter verkligen av husbilslivet här nere och ser varje år fram emot att få komma tillbaka !

    SvaraRadera