Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

23 september 2014

230 km rakt söder om firman Goldschmitt i byn Walldürn...

...ligger byn Mengen någon mil från prinsessan Birgittas Sigmaringen

I fredags morse lämnade vi byn Walldürn och vi hade redan för någon vecka sedan bestämt oss för att utforska en ställplats, som vi känner oss sugna på att besöka.
I den tyska ställplatsboken "Top Platz" finns den publicerad i 2014 års katalog på sidan 80. Ställplatsen ligger egentligen bara 1 km från byn Rulfingen - en liten by med endast några hundra innevånare...
...men huvudorten är den betydligt större byn Mengen och i Top Platz katalogen står den listad under ortsnamnet Mengen.
I byn Rulfingen finns inte mycket mer än denna lilla livsmedelsbutik...
...en liten affär som säljer biodynamiskt odlade grönsaker...
...och detta Gasthaus där tiden verkar ha stått still de senaste 30 åren. Vi var nyfikna på stället och gick in i den lilla restaurangen och beställde var sin öl - den gamla damen frågade om vi villa ha glas att dricka ölen ur och vi förstod senare, när hon pratade med en äldre man från byn, att hon var rädd om disken...
När vi anlände till ställplatsen i fredags, så väntade våra gemensamma goda vänner Ninni och Kjell från Bromma på oss. Dom hade varit vänliga att reservera plats åt oss - det var ju fredag eftermiddag och då vet man aldrig hur det ser ut när man anländer till en ställplats i Tyskland (speciellt när den ligger intill en sjö) - och det tackar vi så mycket för !
Av denna bild framgår det ganska väl hur det ser ut här vid ställplatsen. Bilden är tagen strax innan ställplatsen färdigställdes. Längst ner till vänster i bild är restaurangen Südsee markerad med en skylt och strax ovanför den ligger ställplatsen, som vi nu bor på. Längst ner till höger i bild ligger ytterligare en bra restaurang och strax ovanför den finns det ytterligare en ställplats. Den är en naturplats och endast avsedd för husbilar under 7 meter. Där finns heller ingen el att tillgå.
I detta stora sjösystem odlar man dessutom både zander fisk och forell och dessa kan avnjutas i restaurangerna intill båda ställplatserna. Badplats finns dessutom intill "vår" ställplats och restaurang.
Ställplatsen består dels av denna avdelning och strax intill denna ligger den andra avdelningen...
...och här står vi och njuter av det sköna vädret.
Vid ankomsten i fredags så inviterade Ninni och Kjell oss på välkylt mouserade vin med Aperol + diverse tilltugg och det smakade alldeles förträffligt i det varma vädret !
På kvällen samma dag promenerade vi bort de 200 meterna till den närmaste av de 2 restaurangerna och döm av vår förvåning - det var Schnitzel kväll idag - ät så mycket Wienerschnitzel du orkar.
Här serverade man inte mindre än 5 olika sorters wienerschnitzel med pommes frites och tysk/österrikisk potatissallad, samt en mycket stor salladsbuffé och allt detta smakade alldeles förträffligt gott. Samtliga vi 6 personer är fullständigt "galna" i riktig god tysk wienerschnitzel - glöm de dåliga kopiorna som serveras på restaurangerna i Sverige !!!
I lördags var det stor byfest inne i Mengen (4 km från ställplatsen) och vi var inte sena att haka på denna härliga byfest. Vi cyklade (på separat cykelbana hela vägen från ställplatsen och till Mengen) iväg redan vid 11-tiden och redan då hade åtskilliga bybor anlänt till bygatan, som denna dag var bilfri.
I vartenda gathörn serverades det olika maträtter och redan på förmiddan var det kö till de flesta av dessa gatukök.
Om vi befinner oss i storkland eller ej ska vi låta vara oskrivet, men på ett flertal husväggar utefter bygatan, så fanns det gott om storkar som denna.
Som vanligt när det är byfest i Tyskland, så uppträder nästan alltid en blåsorkester och Mengen är inget undantag från den regeln.
Även barnen måste få känna att det är fest. 3 ponnys lockade åtskilliga barn och hästarna var verkligen tålmodiga.
Framåt tidig kväll smakade det alldeles utmärkt med en kall och härlig Pils !
Schnitzelmiddan vi åt på restaurang Südsee intill ställplatsen i fredags kväll lovade mera..., så innan vi lämnade restaurangen bokade vi bord till på söndag. Då serverades det "Schlemmer", d.v.s. en lunchbuffé mellan kl. 10 och 14. Vi bokade bord till kl. 12.30 och möttes då av denna trevliga skylt - 4 svenskar och 2 fra Norge blev ett Sverige bord...
6 hungriga skandinaver har just anlänt till Restaurang Südsee och vi kan nu avslöja - maten smakade alldeles förträffligt !
Igår, måndag, lämnade Ninni och Kjell oss för denna gång. Dom hade beställt tid till idag (tisdag) för att byta kamrem och generator rem hos husbilsverkstan KUHN, som ligger nära Moseldalen. Ett företag som vi varmt rekommenderar - halva priset betalar man här mot i Sverige och det på det mesta...!
Idag (tisdag 23/9) cyklade vi in till byn Mengen igen och det för att handla livsmedel och diverse ädla drycker - förråden har börjat sina...
Resten av dagen har inneburit hårt jobb...
...och en del välbehövlig vila i ett helt underbart sommarväder - idag har vi haft drygt 23 grader i skuggan och helt vinstilla. Svårt att inte gilla läget...!

På denna ställplats stannar vi ytterligare några dagar - på torsdag åker vi vidare och kommer då att köra en bit norrut för att utforska en ställplats vi känner till sedan tidigare och 2 helt nya här nere i södra Tyskland. Vädret kommer att vara fortsatt varmt och skönt !

Om du undrar vart vi exakt befinner oss just nu, så står vi bara några mil norr om Bodensjön. Till Sigmaringen är det bara 10 km och staden Zürich i Schweiz ligger sydost om denna plats.

Adressen till ställplatsen "Reisemobilhafen an den Zielfinger Seen" är:
Uferweg 18
88512 Mengen
GPS:  N 48 01 51  E 009 17 00

Vi hörs om några dagar - till dess, må så gott !

6 kommentarer:

 1. Finns bara ett ord på er:Livsnjutare......
  Och det ni gör är helt rätt!

  Ha det så gott/Kram

  SvaraRadera
 2. Det bästa av allt, Rolle o Carina, är att snart är det färdigjobbat även för er del och då väntar samma "medicin" på er !!!
  Kram från Mengen

  SvaraRadera
 3. Oh så sugna vi blir på schnitzel, vi får avverka ett par middagar till här hemma innan det blir så dags :-)

  SvaraRadera
 4. Visst är det en härlig känsla att veta att snart är det dags för avfärd mot södern...!
  Blir det schnitzel middag i Schleswig eller i
  Greven...?

  SvaraRadera
 5. hej hör att ni ha det bra från 3 avundsjuka Frillesåsara

  SvaraRadera
 6. Hej alla 3,
  Hoppas att vi ses i Benidorm i vinter !
  Kramar från oss 2

  SvaraRadera