Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

19 november 2011

På väg till Ernst i Moseldalen

Efter en god frukost med nybakat bröd som levereras till husbilen, så rullar vi vidare på småvägar den korta biten ner till samhället Warburg. Här "kliver vi på" motorväg A44 mot Dortmund och vidare utanför städerna Wuppertal, Leverkusen, Köln och Bonn innan vi kommer till Koblenz där vi lämnar den underbara tyska motorvägsnätet för denna gång. Här gäller det att vara med... bl.a. att plocka bort alternativet motorväg ur GPS:n och ställa in den på nästa by som ligger direkt söder om Koblenz. I annan fall hamnar du garanterat upp i bergen väster om Mosel och då blir det ju alldeles fel...
Vi brukar åka direkt ner till byn Ernst, som ligger strax söder om huvudorten Cochem - den tycker vi är för rörig på nåt sätt och åker alltid "värdshus" förbi. Cykla dit däremot gör vi från just byn Ernst och det är ett trevligt utflyktsmål för en god lunch på någon av de otaliga restauranger som finns där.
I den lilla vinbyn Ernst finns det faktiskt 2 ställplatser. Det festliga är att dom ligger alldeles intill varandra. Den ena, som ägs av en större vinbonde, är byggd som en rondell där du står i ytterkant av "rondellen" med nosen mot mitten. Här lutar det lite hit och dit, så vi föredrar den andra som ägs av ett par som driver den mycket trevliga restaurangen som ligger vid ställplatsen. I samma hus driver man även ett rökeri med tillhörande affär där man uteslutande säljer sina egna produkter. Deras rökta skinkor är inte "att leka med" och deras hemmagjorda Gulaschsoppa som säljs i 850 ml helkonservburkar brukar vi köpa många liter av...
Du kan gå in på deras hemsida http://www.mosella-schinkenstube.de/ och läsa mer. Vid båda ställplatserna finns el och toan i restaurangen får alla nyttja som står på ställplatsen och den består av inrutade platser på gräs med staket runt om - välordnat och fint !
Döm av vår förvåning när det helt plötsligt dök upp gamla bekanta - ett tyskt par i sin Flair som vi träffat många gånger på ställplatsen i Minheim (mer om den strax...) en bit söder om Ernst. Vi korkade upp en flaska torr Riesling och dom kontrade en stund senare med en flaska Weissburgunder från vinbyn Kesten (där finns det också en mycket fin ställplats), som ligger strax söder om Ernst.
Kvällen avslutades med en underbar middag ute på terrassen i ställplatsens trevliga restaurang i 27-gradig värme kl. 22 på kvällen !!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar