Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

23 november 2011

Idag är vi uppe tidigt i Ernst...

...och med tanke på att vi har en bit att åka idag (på mycket trafikerade motorvägar), så väljer vi att åka upp till motorväg A48 redan i Cochem. Vi brukar oftast köra utefter Mosel ända upp till Koblenz innan vi kör upp på motorvägen, men med tanke på att vi ska ta oss upp till ställplatsen i Greven idag så är det lika bra att pinna på. Denna ställplats (som ligger mitt emellan Münster och Osnabrück utefter motorväg A1) precis intill Dortmund-Ems kanalen, med adress Fuestruper Strasse 37 i Greven-Fuestrup, är mycket välbesökt och då gäller det att komma fram under tidig eftermiddag för att få plats. Deras hemsida är:
http://www.camp-marina.de/ . Platsen rymmer 90 husbilar och alla platser har el. Priset är 8,50 Euro per plats + 2 Euro per dag för el.
 Infarten till ställplatsen ställer inte till några problem - den fria höjden är 5 meter.
 På denna stora kanal passerar stora fraktpråmar och fritidsbåtar av alla de slag. Utefter kanalen kan du cykla på cykelbana "hur långt som helst".
 Stora avgränsade tomter med el, värme och sol (värmen och solen garanteras dock ej varje dag).
Affären rullar in varje dag med diverse matvaror och drycker.
 Ställplatsens mycket trevliga restaurang med tillhörande Biergarten till vänster.
Nedersta bilden är en typisk tysk portion - i detta fall oxfilé med potatiskroketter. Vi rekommenderar dock helst husets härliga wienerschnitzlar - dom är stora och kanongoda och till priset av endast 9,50 Euro per person (mindre än hälften mot oxfilén) !!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar