Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

19 november 2011

Släktträff eller...

Näe, men däremot en stor kompisträff. Vi och våra vänner Kjell och Ninni från Bromma har haft sällskap ända från Citi Grossmarkt i Flensburg där vi strålade samman för STORA inköp...
Nu har vi kommit fram till Minheim och inväntar nu 2 likasinnade par - Rolf och Tuula från Huddinge utanför Stockholm och Einar och Annvor från staden Sandnes, som ligger strax söder om Stavanger i Norge.
Om det inte är vinfest i Minheim eller i grannbyn Kesten (som också har en mycket fin ställplats belägen direkt intill floden Mosel som denna i Minheim) så är det inga problem att få plats så länge man kommer hit under tidig eftermiddag och helst då senast kl. 13.00 . Därefter och framåt 16-tiden så börjar det bli ont om platser, men det är väl en gyllene regel att försöka komma senast vid 13-tiden till ställplatser som är så här populära.
Nu börjar telefonerna gå heta... först ringer Einar och strax därefter ringer Rolf - dom är naturligtvis nyfikna och vill veta om vi lyckats reservera bra platser åt dom och det har vi ! Här går det alldeles utmärkt att ställa upp en bord eller ett par stolar på den lediga plats som man vill reservera, men bara under förutsättning att ankomsten sker samma dag. I annat fall får man naturligtvis betala för den plats som ägaren i så fall inte kan hyra ut och även det går utmärkt. Denna dag är det verkligen varmt - kring 30 i skuggan - och den söker hela gänget upp på stört efter ankomst ! Så här fin plats har alla 4:a ekipagen, men på denna bild sitter dom på fel sida husbilen - detta för att få skugga i värmen - uteplatsen för Kjell och Ninnis del är på andra sidan husbilen och den är nog minst 4 gånger så stor som denna. Vår uteplats skymtar hitom gänget och på andra sidan plankan !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar