Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

19 november 2011

Minheim i Mosel - Tysklands bästa ställplats !!!

Ja gott folk, så är det... tycker vi och många med oss. Den stora BIBELN för husbilsfolk i allmänhet och för oss i synnerhet heter PROMOBIL och är en tysk husbilstidning som kommer med ett nummer i månaden och som kan köpas i Sverige på välsorterade tidningsaffärer som säljer internationell press - har dom den inte så tar dom gärna hem den åt dig - detta är den största av alla husbilstidningar som finns på marknaden och dessutom den överlägset bästa.
Tidningens läsare får varje år rösta fram bästa ställplatsen i Tyskland och denna i Minheim har vunnit flest guldmedaljer av dom alla. I år, 2011, kom dom 2:a efter ställplatsen i Klüsserath som ligger några mil söder om Minheim. Båda dessa ställplaster ägs av Manfred Hero och han är verkligen en hjälte i våra ögon...
Hit tycker vi personer som är satta att driva och eller planera ställplatser i Sverige ska åka på studiebesök - så här ska det se ut och så här lite ska det kosta (varför ska det kosta mer i Sverige mot i t.ex. Tyskland - det finns ingen som helst anledning till det annat än profithunger). 5,50 Euro per natt + 1,50 Euro för el = sammanlagt 7 Euro per natt. På denna plats i Minheim finns det markerade platser för 90 husbilar - varje husbil har en stor markerad plats med staket runt 3 sidor av husbilen och som du delvis ser av denna bild så har ett 25-tal av ekipagen sjötomt (endast en promenad- och cykelväg emellan). Uppåt och till vänster om denna bild är det sammanlagt 4 rader med markerade tomter och även om du bara får plats högst upp från floden, så har du ändå nära till vattnet, där kryssningsfartyg, jättepråmar och fritidsbåtar passerar för jämnan.
Hit kommer bröbilen samtliga veckans dagar mellan kl. 08.15-08.30 och bageriet ligger inne i byn Minheim tvärs över gatan och ägaren driver även en mindre livsmeddelsaffär i samma hus. Vilken ställplats tycker kompisen Kjell från Bromma !!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar