Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

09 september 2014

Schleswig - Greven - Winterswijk - Minheim i Mosel

Det är dags att lämna Schleswig för denna gången - det är torsdag den 4/9 när vi lämnar denna fina plats.
När vi var på väg hemåt från Spanien i våras, så stannade vi 3 dagar i denna fina lilla stad och hann då utforska den liksom dess vackra domkyrka.

Bilden ovan visar den nya avdelningen på ställplatsen i Schleswig. Den fanns inte när vi bodde här i våras utan har färdigställts sedan dess. Denna extra utrymme sväljer hela 22 bilar - max vikten är dock 3,5 på för dessa platser, då man parkerar på gräs här till skillnad från den "rätta" ställplatsen intill denna.
Vi rekommenderar dig varmt att övernatta här - se dock till (om möjligt) att komma hit senast vid 13-14 tiden på dagen (helst nån timme tidigare) då platsen är mycket populär !

Motorväg A1, som går hela vägen ner till Trier i södra Moseldalen, byggs ständigt ut till 3-filig motorväg och det är en fröjd att köra på den och omkörningar av t.ex. lastbilar går som "en dans" när det finns ytterligare en fil att göra omkörningar i för snabbare ekipage än en husbil !
Snart dags för ankomst till en av våra favoritställplatser i Tyskland och i hela Europa - den i Greven.
Det märks verkligen att det par som äger denna anläggning verkligen tänker på sina gästers trivsel för här är det så gott om vackra planteringar överallt och de förändras ständigt från år till år - alltid har man planterat något nytt och vackert !
Efter ankomst känns det så skönt att få slå sig ned och avnjuta en kall öl i det vackra vädret - vi har haft tur med vädret ända från det att vi kom fram till Stora Bält bron för vår första övernattning. Idag på eftermiddan har vi hela 24,6 grader i skuggan - gissa om ölen smakar extra bra då...!
Ställplatsen här i Greven ligger alldeles intill den stora Dortmund-Ems kanalen och från den har man grävt en mindre kanal och den är cirka 500 meter lång. Utefter denna lilla kanal finns Grevens marina och här huserar åtskilliga båtar i olika storlekar - från riktigt små till megastora.
Intill denna mindre kanal ligger ställplatsens mycket trevliga restaurang. Här kan man välja att äta middag inomhus eller till vänster om byggnaden där uteserveringen finns. Vi har samma fina väder som när vi lämnade Schleswig tidigare idag och, som alltid, avslutar vi dagen/kvällen med en middag i restaurangen.
Denna gång åt vi ett stort "dasslock" till wienerschnitzel med pommes frites till - smakade underbart gott !!!
I övrigt rekommenderar vi gärna deras biffstek med lök, deras argentinska kött eller en mycket god pasta med lax i.
Idag, lördag den 6/9, är vi uppe med tuppen och äter en tidig frukost i härligt solsken i Greven.
Idag väntar ställplatsen i Minheim i Moseldalen och våra norska goda vänner Anvor och Einar.
Men innan dess besöker vi campingföretaget Obelink i Winterswijk, som ligger i Holland och endast 90 km från ställplatsen i Greven.
Vi är ute efter ett förtält till husbilen och du som följer oss kommer kanske ihåg att vi besökte detta företag i slutet på april i år när vi var på väg hem från Spanien. MEN, vi drabbades då av beslutsångest och kunde inte bestämma oss för vilket förtält vi skulle köpa... och nu visar det sig att de 2 alternativ vi hade att välja mellan var slutsålda. Man hade beställt hem fler tält av dessa modeller, men dom hade naturligtvis inte kommit, så nu är vi utan förtält i år igen...!
På väg till Minheim passerar man racerbanan Nürburgring och där har Bosse kört flera hundra varv och gjort av med däck för många pengar... banan (den gamla Grand Prix banan) är drygt 20 km lång och är öppen för allmänheten att köra på alla dagar utom när tävlingar äger rum eller när någon av tysklands bilfabriker hyr banan för tester - t.ex. Porsche fabriken i Stuttgart. Idag passerar vi dock förbi utan att köra in till bilsportens Mecka !
Oftast när vi kommer norrifrån, så kör vi alltid av motorvägen i närheten av Koblenz i norra Moseldalen för att få köra längs hela Mosel ner till Minheim. Men idag väntar ju Anvor och Einar på oss och har dessutom varit vänligt att reservera en tomt till oss och det rakt bakom deras.
Vi får rapport från Einar om att ställplatsen är helt fullbokad, så den plats dom reserverat åt oss är den sista av de 90 som står till förfogande !
Vi väljer i stället att fortsätta på motorväg A1 ända fram till avfarten mot Klausen. Kör man av här, så kommer man ner till grannbyn till Minheim och den heter Piesport och den byn ser du på bilden här ovan.
Sista biten åker man på panoramavägen ner till byn och det är hur vackert som helst att just komma denna väg ner till Minheim - byn ligger bara några kilometer från Piesport.
Ikväll är det lördag den 6/9 och som brukligt, när vi kommer till Minheim, så intar vi alltid första middan hos vinodlaren Jakob Faber och hans underbart trevliga fru Maria.
När du promenerar bygatan Moselweinstrasse från ställplatsen, så kommer du efter några hundra meter fram till ett stort stenhus med en flagga på och på trottoaren står det en 5-6 bord utställda. Om vare sig Jakob eller Maria är ute vid borden, så ring på klockan ! Här kan man köpa underbart goda viner och äta mycket god mat !
Ikväll beställer vi en av våra favoriter - rökt lax på en bädd av varm Rösti och till det en mycket läcker pepparrots crème !
Idag är det söndag den 7/9 och efter frukost tar vi cyklarna och kör en sväng in till grannbyn Piesport och efter återkomsten till Minheim känner vi för en flaska kall torr Riesling - härligt i den 24-gradiga värmen !

I morgon ska vi cykla bort till grannbyn Kesten och den ligger bara 4 km från Minheim - det är alltid lika trevligt att cykla den vägen (norrut) och få sig en belöning i form av en kall öl eller ett kallt glas vitt vin !

Vi hörs snart !

6 kommentarer:

 1. Lika roligt att följa edra utförliga reportage söderut !!
  Och vilket väder ni har,underbart!
  Fint här hemma med på dagarna då förstås!

  Ha det så gott/Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har sett att det är och kommer att fortsätta att vara mycket fint väder hemmavid - skönt med lite sensommarvärme !
   Kram

   Radera
 2. Ja Greven är fint att stå på, god mat också nere vid "Dover Calais" färjan........så långt ni har hunnit på er övervintring. Men skall man var med på vinfestivalen så får man åka som ni har gjort.

  Nu packar vi för att åka söderut för övervintring....

  Kram och kör försiktigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Greven är verkligen en av våra favoritplatser !
   Det ska bli trevligt att få följa er i vinter igen och vi önskar er redan nu en riktigt trevlig resa !
   Kram

   Radera
 3. Wow, frestelsen att dra iväg är oemotståndlig ;-/ Vi njuter med er, ha det forts gott :-) :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi förstår att ni börjar längta efter att få komma iväg nu och att hela checklistan snart är avbockad!
   Vi önskar er en riktigt fin start på resan !

   Radera