Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

08 augusti 2012

byn

Lördag 4/8

Idag är det sista dagen i Minheim (vi ska dock återvända hit lite senare) och på "allmän begäran" ska vi ut på en cykelutflykt. Det blir en tur till byn Neumagen-Dhron som ligger cirka 7 km söderut efter Mosel. Från ställplatsen i Minheim cyklar man över bron mot Piesport och forsätter till den enda rondellen som finns i slutet av byn och här kör man till höger ner mot bron över Mosel och direkt efter det att man passerat över bron svänger man till vänster in på den asfalterade cykelvägen som leder bort till bron strax innan Neumagen-Dhron. Man fortsätter förbi bron ett par hundra meter och styr sedan höger och cyklar över denna bro och direkt efter bron kör man höger och efter några hundra meter i slutet av byn ser du en skylt som visar vägen ner till floden och Restaurang Captn Cook. En härlig restaurang att äta lunch på - massor av rätter att välja på och plånboksvänliga priser dessutom.
När du svängt till vänster in på cykelvägen direkt efter bron i Piesport, så kommer du strax fram till detta lilla kapell. Vid senaste översvämningen i Mosel så nådde vattnet ända upp till överkant av entrén, vilket naturligtvis betydde att bostadshusen strax bortom kapellet även drabbades av översvämning.
Det har blivit en fin tradition för oss två att stanna till vid kapellet och köpa var sitt ljus för 50 cent och tända ljusen och minnas alla dom kära som dessvärre inte längre finns med oss !
Kjell och Ninni åker moppe och är långt före oss och sen kommer Einar och Bosse och Gerd och Annvor kommer så småningom...
En cykeltur i halvsnabbt tempo över 7 km ger aptit och på denna restaurang finns det en STOR meny att botanisera i, men som vanligt är det denna rätt som lockar allra mest och det trots att deras fiskrätter är mycket goda.
Det är som synes fläskfilé med bacon och stekt lök som är basen i denna underbart läckra rätt ! Vi byter dock ut kroketterna mot bakad potatis med en underbar creme fraiche i.

Här ser du vad du INTE får missa när du kommer hit på besök - restaurangen och rätten rekommenderas å det varmaste !!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar