Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

04 augusti 2012

Torsdag 26/7

Idag är det avresedag efter några sköna dagar här i Greven som blivit en av våra favoritställplatser på väg söderut och norrut. Nu väntar den sköna byn Minheim i Moseldalen med dess mycket fina ställplats. Den har vid ett antal tillfällen blivit framröstad av läsarna av den tyska husbilstidningen Promobil till Tysklands bästa ställplats. Vi håller absolut med - den är mycket bra planerad med 4 rader med cirka 25 platser på varje rad från floden och upp mot byn. Varje tomt består av en grusad plats där du parkerar husbilen och intill den har du en stor gräsmatta där du placerar bord och stolar. Runt varje plats finns ett trästaket - antingen backar du in på tomten eller så kör du in beroende på vilken sida vägen du står på. Som grädde på moset kommer en brödbil samtliga 7 dagar i veckan cirka kl. 08.15 - 08.30. Här trivs man verkligen. Ägaren till denna ställplats och till ställplatsen i Klüsserrat heter Manfred Hero och är en f.d. mycket duktig rallyförare som på sin tid tillhörde den absoluta världseliten. Idag håller han i trådarna när det tyska VM-rallyt körs här i slutet av augusti varje år.
 Bensträckare, d.v.s. kisspaus utefter Autobahn på väg till Minheim.
 Om du kommer körande norrifrån och har passerat Koblenz, så fortsätter du motorvägen mot Trier och svänger av vid avfart 127. När du kommit in på lokalvägen så fortsätter du den en bit och svänger vänster vid skylten Panoramastrasse. Om du fortsätter rakt fram så kommer du ner i Piesport. Denna bild är tagen vid nerfarten mot Minheim. När du kommit längst ner i  byn till en T-korsning, så svänger du vänster - det är skyltat med en ställplatsskylt. Kör sen tvärs över lokalgatan du kommer fram till när du kört genom hela byn - då är du på väg in till ställplatsen i Minheim.
 Jösses, här vankas det färska jordgubbar och vaniljglass vid ankomsten till Minheim.
 
 Det har blivit något av en tradition för oss att redan första kvällen besöka vinodlaren Herbert Thielen-Feilen, som vi döpt till "Hebbe lille". En mycket sympatisk äldre man med en lika sympatisk fru som huserar i köket. Hit promenerar vi på 5 minuter från ställplatsen. Gå upp till bygatan och efter ett par hundra meter svänger du in till vänster och så är du inne på denna gård med bord under tak eller ute i det fria. Hur hög mysfaktor som helst !
Denna kväll beställde vi 2 skinkplattor och 2 Flammkuchen och till det drack vi några flaskor av hans torra Riesling = Nr 15 på vinkartan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar