Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

04 augusti 2012

Lördag 21/7

Äntligen morgon - den som är ressugen vill ju iväg och idag är siktet först inställt på Öresundsbron och därefter Stora Bält bron. Vädret denna morgon är typiskt svenskväder med växlande molnighet, sol och stor risk för regn... Och mycket riktigt så börjar det regna efter ett par mil på E4:an mot Helsingborg och vidare mot Malmö. Så typiskt när vi jobbat så med husbilen - tvättat, torkat och vaxat. Det är nog snarare regel än undantag att vi får regn på väg ner mot Danmark efter att ha "slitit" med husbilen i timmar !
Men vad gör det när man ser dessa skyltar - nu är vi på väg !!!Du kanske undrar varför vi kör över broarna i stället för att åka Rödby - Puttgarten ? Svaret på den frågan är helt enkelt att vi nog har haft otur ett par gånger när vi färjat. Vid båda tillfällena så lyckades förare av personbilar slänga upp bildörren utan att tänka sig för det minsta. Det innebar en stor bula i sidan på vår husbil vid båda dessa tillfällen - skador som är näst intill omöjliga att laga utan att byta hela sidan på husbilen. Så vi kör broarna nu sedan många år och prismässigt är det cirka 600 kronor billigare mot att färja mellan Helsingborg och Helsingör resp. Rödby -Puttgarten. Att sedan denna besparing äts upp av åtgång på diesel ignorerar vi till fullo...och tidsmässigt tar det bara 2 timmar längre att "broa" i stället för att färja.
Efter obligatoriskt stopp på Citti Grossmarkt för att fynda diverse "godis" och för köp av ett Vodafone kort för internetuppkoppling (som inte alls fungerat hittills), så rullar vi ut på Autobahn igen och målet i eftermiddag är ställplatsen i Schleswig där vi nattat många gånger. Vad glad man blir när man en lördag kväll vid 18.30 tiden möts av en stängd grind med ett anslag som kort meddelar att ställplatsen är stängd för all framtid och där värdfolket tackar sina tidigare kunder för att man valt just deras plats. Ingen förklaring lämnas dock varför man stängt - vi tror dock att det beror på att denna plats ligger lågt intill ett vattendrag och vid kraftigt regn så har det varit omöjligt att använda mer än hälften av platserna och det då beroende på översvämning.
Goda råd är dyra en lördagskväll som denna, så vi åker bort till den ställplats som ligger inne i Schleswigs centrum och vid hamnen där. En plats som vi aldrig skulle drömma om att parkera på i vanliga fall. Detta på grund av att man står cirka 1,5 meter vid sidan av grannarna och då är det lätt att bli påkörd av sin granne när denne ska köra ut från ställplatsen. Åtskilliga husbilsförare lär sig aldrig - förrän en olycka inträffat - att husbilen p.g.a. sitt överhäng svänger ut ganska kraftigt vid tvära svängar. Nu visade det sig dessbättre... att platsen var full, så vi plockar fram ställplatsboken Top Platz (en broschyr som innefattar 70 ställplatser över hela Tyskland och som fås gratis om du övernattar på en sådan plats). I närheten finns ett flertal ställplatser och vi väljer den i Nordstrand, som ligger rakt väster om Schleswig cirka 4 mil bort. Vi ringer ägaren av platsen och hälsar oss välkomna till den sista lediga platsen... Ibland ska man ha tur och det har vi ikväll. Här stannar vi i 2 nätter och vi rekommenderar gärna denna ställplats till dig som vill komma ut i naturen - denna plats ligger nämnligen mitt ute i "ingenstans". Lugnt, tyst och skönt som omväxling till platser som ligger nära ett centrum !
 Stora avgränsade tomter - vår med "Sea view"...
 Lördag och onsdagkvällar grillar värden och serverar en buffet med diverse tillbehör. Övriga 5 dagar i veckan kommer fiskbilen hit - du beställer din middagsrätt av ställplatsens ägare under dagen och mellan kl. 16 och 18.30 kommer ägaren av fiskbilen hit och tillagar din middag i ställplatsens kök och därefter kommer han och serverar maten vid din husbil. På lördag kväll åt vi av grillbuffén (mums) och på söndag kväll beställde vi "Schollenfilet mit speck und bratkartoffeln". Mycket gott faktiskt med små stekta fläsktärningar till denna plattfisk !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar