Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

06 augusti 2012

Onsdag 1/8

Fel av oss alla... det är ju på torsdagar som utflyktsbåten passerar Minheim för en heldagstur till Trier. Det blir m.a.o. ändrade planer och att hitta på nåt i största allmänhet är icke svårt när man är här i Minheim. Vi bestämmer oss för att cykla till grannbyn Kesten igen och det uppskattas av Kjell och Ninni - dom har ju inte varit där sen i augusti i fjol när vi reste runt här tillsammans med Einar och Annvor och Rolf och Tuula. Dom ska stanna till strax utanför Bernkastel-Kues och serva sin husbil på firman Kuhn. Priset för en helservice där och i Tyskland i allmänhet är lite drygt halva priset mot i Sverige ! Rolf och Tuula kommer att köra direkt från servicen ner till Alsace dit Kjell och Ninni ska möta upp dom. Vi har varit i Alsace så många gånger, så vi kör vidare tillsammans med Einar och Annvor om några dagar. Mer om det sedan - vi måste ju först "skriva ikapp oss" ! 
                                      
 Till denne vinbonde återvänder vi gärna - hög mysfaktor !
 När ska vi få se en sådan skylt i Sverige - törst, ring på klockan...
 I fjol deltog vi i vinfesten här i Kesten, men inte i år. Då befinner vi oss någonstans nere i sydtyskland på gränsen till Schweiz eller Österrike.
Denna rätt är hur god som helst - Wintzersteak med stekt lök och stekt potatis. Biffstek med lök kallar vi det hemma, men här smakar det ännu bättre - är det miljön här i Mosel som styr matlökarna, eller ???

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar