Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

20 augusti 2012

Onsdag 15/8 - Fredag 17/8

Idag är det onsdag och då kommer våra vänner Kjell och Ninni och Rolf och Tuula tillbaka till Minheim från en tur runt i vindistrikten i Frankrike. Vi har ju valt att resa runt i södra Tyskland och det mot bakgrund av att vi varit så många gånger i just dessa områden i Frankrike. Direkt efter deras ankomst till Minheim så blir det naturligtvis en runda bords konferens där dom berättar om allt det trevliga som inträffat under deras rundtur i vindistrikten i norra och mellersta Frankrike. Har du inte gjort denna rundtur i Champagne, Chablis resp. Bourgogne distrikten så bör du ta dig tid och åka runt och njuta av goda viner och vacker natur. Dagarna bara rinner iväg - det är egentligen ganska ofattbart att tiden kan gå så fort när man har trevligt... Vi varvar mys "hemmavid" med cykelturer i omgivningarna och besök på våra favoritbykrogar i Minheim och i Neumagen-Dhron. Sämre kan man ha det... 
Först kommer Rolf och Tuula inrullande...
...följda av Kjell och Ninni...
...och sist kommer Pippo med sin underbart goda italienska glass. Han och en kollega dyker upp 2 gånger per dag 7 dagar i veckan med var sin glassbil och kör runt på ställplatsen för att säkerställa att ingen går miste om godsakerna.
Mellan varven smakar det ju alldeles förträffligt med ett glas i goa vänners sällskap !
Efter en lång cykeltur smakar det gott med en kall pils på vårt "Tankstelle" utefter Mosel i jämnhöjd med byn Piesport. 
Denna kompis håller dock koll på att det inte blir för många innanför "västen" före returen till ställplatsen i Minheim...
Restaurang Mosellicht ligger bara ett par hundra meter från ställplatsen i Minheim och rekommenderas varmt - ägaren bjuder verkligen på sig själv och maten är mycket vällagad.
Som omväxling till vin och pils är det gott med en Erdinger Weissbier !
Oavsett vilken restaurang man väljer så får man, utan undantag, mycket vällagad mat i dessa små byar och till  priser som får en att gå ut och äta betydligt oftare mot i andra länder i Europa.  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar