Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

19 augusti 2012

Tisdag 14/8

Idag på förmiddan cyklade vi bort till Edeka i Piesport och handlade lite matvaror och drycker och på väg tillbaka kollade vi tidtabellstavlan intill ställplatsen för att få lite uppdaterad information om rederiernas tidtabeller - Rolf och Kjell med respektive har meddelat att dom vill ut på en båttur bort till Bernkastel-Kues. Vi kommer nog att stanna på landbacken för både vi och Einar och Annvor har varit där så många gånger.
Idag på eftermiddan kommer Einar och Annvor hit från Bürstners servicecenter utanför staden Kehl.

 Vi vill gärna slå ett extra slag för livsmedelsaffären i grannbyn Piesport, som ligger 2 km från ställplatsen. Direkt till höger om detta hus ligger en likadan byggnad och där huserar dryckesleverantören.
Torsdagar, fredagar och lördagar kommer denna mobila affär och parkerar direkt intill livsmedelsaffären. Tycker du om grillad kyckling (där man inte glömt att krydda), så har du kommit helt rätt - dessa kycklingar smakar alltid mera...
Intill ställplatsen vid den lilla kajen där utflyktsbåtarna stannar och hämtar upp passagerare - det är bara att sträcka upp handen så styr kaptenen in mot den lilla kajen - finner du denna tidtabell. Som synes så kan du välja på att resa till Bernkastel-Kues, Traben-Trarbach eller till Trier. Ombord på dessa fartyg kan du inta en enklare lunch och dricka goda lokala viner och härligt kall pils.
Vid infarten till Minheim finner du denna orienteringstavla och här framgår vilka byar som gränsar till Minheim både norrut och söderut.
Ibland har man tur - det har vi idag - Einar och Annvor rullar in på ställplatsen i Minheim. Vår nattgranne från igår lämnade platsen idag på förmiddan och den nöp vi direkt. Det enda du behöver göra är att markera infarten till platsen med t.ex. en stol eller ett bord. Fungerar i "alla väder" - ingen här nere skulle komma på tanken att flytta undan ett bord som markerar en plats - hemma i Sverige har det hänt oss då och då...
Vi välkomnar Einar och Annvor med en mustig soppa och nygräddat bröd och en kall Carlsberg Sort Guld. Varför äter man inte soppa oftare hemmavid ? Det är ju så gott och så lagom som middag !


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar