Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

04 augusti 2012

Måndag 23/7 - torsdag 26/7

Nu har vi kommit ifatt oss själva - stressen är som bortblåst och vi är pånyttfödda...
Vi lämnar Nordstrand och rullar ut på motorvägen och är nu på väg mot ytterligare en ställplats som finns publicerad i Top Platz boken. En plats som vi besökt gånger och som ligger precis intill Dortmund-Ems kanalen och detta är ännu en av våra favoritställplatsen. Hit är det exakt 46 mil från Nordstrand och idag väljer vi att köra motorväg hela vägen, men det visar sig att resan tar en timme längre än normalt och det beror på utbyggnad av motorvägen. Tyskland har sedan ett antal år ett mycket stort utbyggnadsprogram för sitt fantastiska motorvägsnät. Meningen är att de allra flesta motorvägar ska byggas ut från 2 filer i vardera riktningen till 3. Vi i Sverige har ju inte ens motorväg  på våra Europavägar - dessa vajervägar med 2+1 körfält, som vi har i Sverige, gör mig mer eller mindre vansinnig. Ett fattigdomsbevis utan dess like eller som tyskarna säger: kom till Tyskland och lär...
Strax innan man kommer fram till ställplatsen i Greven-Fuestrup, så gäller det att vara uppmärksam och spana efter den lilla husbilsskylten intill vägen - följer man GPS:en så kan man köra lite för långt. Här väntar nu ytterligare vila med sköna cykelturer på andra sidan kanalen. Fin cykelväg efter kanalen hur långt som helst...
 Infarten till ställplatsen - fri höjd, i detta fall 5 meter !
 Vi tycker båda att en skylt som denna gör att man känner sig extra välkommen...
 På andra sidan kanalen finner du cykelvägen, som leder hur långt som helst...Det finns en bro 100 meter från ställplatsen och sedan en trappa som du får leda cykeln utför för att komma till cykelbanan.
 Idag är det onsdag och nu kommer Einar og Annvor fra Norge - dom bor strax utanför Stavanger och ska göra oss sällskap framöver - ett kärt återseende blir det - vi har inte setts sedan i augusti i fjol när vi åkte runt i Mosel och i Frankrike tillsammans.
 En kall pils smakar extra bra en sån här gång och vi har ju mycket att prata om eftersom vi inte setts på så länge utan bara haft kontakt över nätet.
Lite senare på kvällen besöker vi ställplatsens och marinans trevliga restaurang. Här serveras mycket god mat - vi vill speciellt rekommendera deras wienerschnitzel "Wiener Art" och deras biffstek med lök, som Einar äter !

2 kommentarer:

 1. Hej, det är ett av våra första besök hos er. Det verkar vara kul att få följa med på er resa till ett av våra favoritmål, nämligen Alsace. Vi planerar att åka dit under hösten. Vi har varit där väldigt många gånger. Lärde oss älska bl.a. den delen av Frankrike på den tiden vi bodde i Tyskland (80-90-tal) . Vi lärde, också under de åren, känna Tyskland mycket väl, vilket gör att vi fortfarande, gärna åker till Tyskland. Trots att vi varit hemma i snart 16 år. Vi har ju fortfarande vänner där nere som vi gärna träffar. Många av de ställplatser ni besökt nu har vi också besökt, likaså åker vi alltid över broarna och handlar oftast i Süderlügum på vägen ner och hem. Inte så mycket folk så det är lugnare tycker vi. Ha en skön resa och vi följer er gärna på färden. Välkomna in och kolla vår blogg, om ni har lust. Ha' det så gott. 3 M

  SvaraRadera
 2. Tack för att ni tittade in - vi brukar hälsa på hos er också och det sen en längre tid tillbaka !
  Vi håller def. med er - det är härligt att resa runt i Tyskland med husbil och det gäller naturligtvis Alsace också. Vi har tidigare år rest runt i stort hela Alsace och det finns många pärlor att återvända till. Vi vet inte varför, men av någon anledning återvänder vi alltid till orterna Riquewihr, Ribeauvillé och Kaysersberg. I de förstnämnda orterna väljer vi de kommunala campingplatserna som är riktigt bra och i Kaysersberg väljer vi den stora ställplatsen som ligger nästan mitt i absoluta centrum.
  I denna del av Alsace, så finns det många vinodlare vars efternamn är Sipp. Vi glömmer aldrig när vi en gång letade efter en "Sipp", som någon skrivit en trevlig artikel om i tidningen Husvagn och Camping. Den vi skulle ha besökt hade sin gård precis vid gågatans början i Ribeauvillé, men vi lyckades missa honom och fortsatte uppför gågatan och fann då en annan "Sipp" och denna vinodlare har koncentrerat sig på att producera bl.a. Rieslingviner av högsta kvalitet och då naturligtvis till betydligt högre priser. Men, nån gång då och då kan det ju vara trevligt att även botanisera i den prisklassen. Vi köpte en låda med 6 flaskor för några år sen och vi drömmer fortfarande om det vinet, som kostade 240 kronor flaskan. Vinet finns för övrigt att beställa hos en vinagent i Köpenhamn, som vi inte i skrivande stund kommer ihåg namnet på. För säkerhets skull har vi även glömt vingårdens namn, men den har vi skrivit upp namnet på i bostaden.
  Vi önskar fortsatt trevlig sommar !

  SvaraRadera