Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

11 augusti 2012

Onsdag 8/8

Efter en god frukost i 25-gradig värme kl. 09 så är det dags för en promenad bort till den gamla stadsdelen. En skön promenad utefter floden Rhen som på detta avsnitt är mycket strid. Vi promenerar bort till färjeläget, varifrån utflyktsbåtar avgår varje dag, och följer där skyltningen upp till den mycket vackra byn. Det är bara synd att det är så svårt att återge allt det vackra på bild - vår kamera är ingen proffskamera utan en av lite äldra modell utan större finesser, men så länge den fungerar tillfredsställande, så får den hänga med ytterligare en tid. Inför vår övervintringsresa till Spanien och Portugal nästa år (2013-2014), så får det kanske bli en ny.
Ställplatsens restaurang erbjuder dagens rätt alla veckans dagar. Dels får du denna stora underbart goda sallad...

...plus denna fläskkotlett med krämig underbart god currysås och ris... för endast 7 Euro, d.v.s. 60 svenska kronor. Det är nästan så att man skäms lite när vi ska betala - så billigt och så gott för så lite pengar. Man tänker till en liten stund på det "flottiga" som ofta serveras hemma som dagens... 
Trevlig uteservering och lika trevligt är det om man sitter inomhus med stora glasfönster ut mot floden Rhen som flyter i strid ström förbi oss till vänster om bilarna på bild. 
När du ska promenera bort till den den gamla byn, så följ promenadstigen bort till detta lilla färjeläge och sväng upp till höger. 100 meter upp börjar bygatan.
En kartbild som förklarar vart vi tagit vägen. Vi står på ställplatsen vid "Rhein-Camping" ovan ! 

När du kommit upp på bygatan så svänger du vänster och här är "ingången" till denna mycket vackra gamla by.
 Det är gott om uteserveringar i den gamla bydelen.

Onsdagar och lördag är det marknad i den gamla bydelen - ett trevligt inslag som lockar många nya kunder.
Om du går genom denna port så lämnar du den gamla bydelen, men det vill inte vi så vi vänder på klacken och "startar om" på nytt för här finns det så mycket att se !

2 kommentarer:

  1. Ser verkligen mysigt ut. Vi känner inte till den här byn, trots att vo åkt så mycket i trakterna däromkring. Men det är ju ofta så att man känner inte till varenda liten by. Det finns ju ganska gott om dem i Tyskland. Den ena gulligare än den andra. God mat till hyfsade priser får man nästan alltid tycker vi. Det är väldigt kul att åka runt på småvägar och hitta nya pärlor som ni gör. Vi önskar vi vore med, men det är vi ju egentligen genom att följa bloggen. Tack för utförligt berättat. Ha det så gott! 3 M

    SvaraRadera
  2. 3M !
    Vi håller absolut med er - det finns så otroligt många fina byar som denna i Tyskland. Utan tvekan skulle man kunna resa runt i detta land åtskilliga veckor och utan att tycka att det blir enformigt. Och mycket god mat till bra priser hittar man ju oavsett vart man kommer. Tyskland är ett fint land att turista i !

    SvaraRadera