Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

16 augusti 2012

Fredag 10/8 - Lördag 11/8 

Nu ska vi stanna i Füssen i 2 hela dagar innan vi åker vidare på söndag förmiddag. Sagoslottet i Füssen har vi besökt ett flertal gånger tidigare när vi rest ner till Italien med personbil (hemska tanke - vi konstaterar just att det var m å n g a  år sedan... Men det finns så mycket mer att se och uppleva i denna mysiga by, t.ex. att cykla runt hela sjön och göra det till en heldagsutflykt med lunchstopp på vägen eller att vandra runt i byn och dess omgivningar och det sistnämnda gör vi idag för i morgon, lördag, är det stor byfest i Füssen. Här kommer några bilder på allt det fina man får uppleva i denna by !
Hit, till gågatans början, tar det endast 20 minuter att promenera i lugn takt från ställplatsen.
Direkt till vänster när du kommit in på gågatan, så finner du denna inrättning där man köper härliga runda bröd som delas på mitten och på det ena brödet lägger man en köttfärsbiff, stekt korv, knaperstekt fläsk eller en skiva köttfärslimpa. Enkelt, men underbart gott !!!
Det är gott om restauranger och kaféer med uteservering på de flesta gågator inne i absolute centrum av Füssen.
Underbart god italiensk glass köper man vid detta sköna ekipage.
I denna by finns det åtskilliga gamla och mycket väl bevarade hus.
Souveniraffärer finns det i överflöd i en by som Füssen.
För dom allra flesta som kommer till Füssen, så är ett besök på sagoslottet Neuschwanstein ett måste och det med all rätt. Tänk bara tanken att bygga ett dyligt slott utan minsta hjälp av maskiner eller lyftkranar och det uppe på ett högt berg !
Trevliga vattenhål finns det gott om i denna by - detta är de allra trevligaste och det mycket tack vare ägaren, som du ser innanför bardisken. Han är en bartender som vet hur man underhåller sina gäster - en nöjd gäst är en bra gäst...
Idag, lördag, är det byfest i Füssen. Den stora byfesten missar vi dock för den äger rum nästa helg, men det är bra "drag" denna lördag kväll också och det som alltid i Tyskland ! 
Detta är ett konststycke i sig - damen har just serverat oss 4 STORA öl och går strax raskt vidare med samtliga dessa ölglas... och det utan minsta problem. Träning och åter träning är nog vad som krävs för detta konststycke !
 
En annan person som kunde showa var denna orkestermedlem till höger om högtalaren som här spelar på 2 stycken skedar. Kapellmästaren med dragspel presenterade sig själv och sin orkester som byfestens "nödlösning", men det var ju naturligtvis ett skämt - de spelade alldeles utomordentligt bra och fick många applåder under eftermiddan och kvällen.
Vädret är helt underbart med 27 grader i skuggan och 8 i ölen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar