Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

20 augusti 2012

Lördag 18/8 

Vi har inte riktigt hunnit med - det är lördag morgon och det är dags för oss två att påbörja hemresan mot kalla nord för det är väl det som väntar när vi kommer hem. En lång kall höst eller en härlig höst med brittsommardagar - låt oss hoppas på det senare alternativet...
Vi börjar med att köra utefter Mosel upp till vinbyn Ernst, som ligger drygt en timmes resa norr om Minheim och endast 7 km söder om staden Cochem. Här ska vi handla på oss ytterligare några kartonger vitt vin innan vi fortsätter upp till den fina ställplatsen i Greven-Fuestrup. Det har blivit lite av en tradition att övernatta där någon eller några nätter både på vägen söderut som på väg hemåt.
Einar och Annvor är uppe med tuppen för att säga adjö och tack för denna gången...
...och det är hela "gänget" i övrigt också - vi ber att få tacka er alla 6 för mycket fin samvaro under denna tid och vi hoppas att vi kan göra om det igen !
Vid ankomsten till vår vinleverantör i byn Ernst känner man sig extra välkommen - bara 3 flaggor vid entrén och en av dessa är vår svenska flagga !
Detta är den stora vinbutiken i byn Ernst - på vänster sida ser du en del av deras egen ställplats...
...och du ser den även skymta till vänster om brödbutiken. Till höger om denna ligger den andra ställplatsen och den drivs av den familj som äger restaurangen och köttaffären mitt emot brödbutiken.
Här ser du en del av deras ställplats !
Och mitt emot den ligger restaurangen och köttaffären - besök rekommenderas i båda !
På väg från Ernst upp till Greven-Fuestrup passerade vi avfarten från motorvägen till motorsportens vagga i Tyskland och Europa - Monzabanan norr om Milano i Italien får ursäkta - Nürburgring är min eller rättare sagt mina banor. Dels Grand Prix banan där bl.a.Formel 1 och DTM körs och och dels den gamla Nordslingan där bl.a. 24-timmars avgörs varje år och likaså Historisk Racing.
Till min stora förtvivlan är det så att denna helg avgörs just DTM med bl.a. Mattias Ekström i Audi på denna bana - jag gråter en skvätt, men inser att vi inte hinner med ett besök denna gång...
Vid ankomsten till ställplatsen i Greven-Fuestrup möts man av denna skylt och vi sträcker lite extra på oss när vi ser den svenska husbilen ovan !
Så här välordnat är det på denna plats - både en stor marina och en stor ställplats intill varandra och här finns en mycket populär restaurang med mycket god mat till bra priser och dessutom ett servicehus med toaletter och duschar plus tillgång till tvättmaskin och torktumlare.  
Installerade och klara för 2 dagars vistelse på denna mysiga ställplats !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar