Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

17 augusti 2012

Söndag 12/8 - Måndag 13/8

Idag är det dags att lämna Füssen för denna gången och köra bort till sydvästra Tyskland till en stad som heter Kehl och där Bürstnerfabriken ligger. Dit får inte tillträde som privatperson utan endast grupper mottas efter förbokning i god tid innan besöket. Men inte långt från fabriken ligger deras tjusiga kundmottagning. Hit vänder man sig om man önskar komplettera sin husbil med något eller om man önskar hjälp med något som inte fungerar tillfredsställande. Vi har inga fel som måste åtgärdas, men Einar och Annvor har ett par ledlampor i fronten på bilen som har tagit in fukt och det ser ju inte så trevligt ut. Ett klart garantiåttagande från Bürstners sida. Lika bra att åka in och ordna med detta när vi ändå har vägarna förbi i stället för att vänta till hemkosten till Norge.
Detta är en av de 5 rader som man parkerar sin husbil på i Füssen. Tomterna är avdelade, så det framgår klart var du har din tomtgräns.
En av kvällarna så dök det upp ytterligare en Bürstner på ställplatsen. Detta par kommer från Ålesund i Norge och blev mycket tacksamma för vår hjälp med att ordna den allra sista platsen åt dom. Det var egentligen helt fullt på ställplatsen, men Einar och Annvor känner ägaren av platsen sedan många år och Einar lyckades övertyga ägaren att en norskt ekipage kan man inte säga nej till... Norrmännen blev så tacksamma över vår (Einars) hjälp, så dom bjöd in oss på stående fot på en "dramm" direkt efter ankomst. En dramm är "ett järn", t.ex. ett glas whisky eller en snaps.
Här säger vi adjö till frun i "huset" vid vår avresa på söndag förmiddag.
På väg från Füssen till Kehl, så passerade vi denna vägskylt. Det är här våra svenska badbollar produceras...
Detta är Bürstners flotta kundmottagning i en liten by några kilometer från fabriken i Kehl. Till vänster på bild finns det ställplatser för 6 husbilar. Ström och dricksvatten kostar inget !
På väg till bykrogen för middag passerade vi ett hem där man garanterat känner för katter !
Ett litet konstverk vid byns ena kyrka.
På terrassen till detta Gasthaus intog vi vår middag - var sin läcker rumpstek med pommes och kreuterbutter, d.v.s. ett milt vitlökssmör och till det "serverades" det en stor kall pils och en liten kall Malteser Akvavit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar