Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

11 augusti 2012

Tisdag 7/8

Idag ska vi separera... Näe inte på riktigt utan bara från Kjell och Ninni. Dom ska stanna kvar i Bad Dürrheim i ytterligare ett dygn och sedan åka ner till Alsace för att möta upp Rolf och Tuula medan vi andra fyra ska åka vidare ner till den mycket fina ställplatsen i Waldshut-Tiengen (detta är den plats som vi hoppas att Anders och Birgitta ej har besökt - den är "vårt tack" till er för alla fina tips som ni delat med er av). Den ligger bara 7 mil sydväst om Bad Dürrheim och den är ny för i år i ställplatsboken Top Platz. Denna plats vill vi gärna rekommendera av flera skäl. Anläggningen består av 2 olika avdelningar - en campingplats alldeles intill floden Rhen där det är dubbelt så dyrt att stå mot på ställplatsen, där det kostar 10 Euro per natt plus 1 Euro per 2 kilowatt (ställplatsens gäster få utnyttja campings faciliteter, som t.ex. WC och dusch). Platserna på ställplatsen har storlekarna 6x8, 6x9 och 6x11 meter och priset är detsamma oavsett storlek på tomten. Mellan campingen och ställplatsen ligger restaurangen, som även den drivs av samma ägare som till campingen och ställplatsen. Här lagar man mycket god mat till helt fantastiska priser. Vad sägs om dagens lunch, som serveras 7 dagar i veckan, till priset 7 Euro per person (titta på en av bilderna under rubriken "Onsdag 8/8), så förstår du hur otroligt prisvärt det är). "Dagens" serveras varje dag fram till kl. 14.00 men är något dyrare på lördag och söndag. Det tredje skälet till att besöka denna ställplats är närheten in till den gamla historiska stadsdelen i byn. Dit in promenerar du i lugn takt på 20 minuter. Följ den grusade promenadvägen utefter floden Rhen cirka 500 meter - skyltar visar sedan vägen upp till byn. Här uppe finns åtskilliga gamla korsvirkeshus i vackra färger att beskåda och affärer och restauranger finns i överflöd !
Vi har tur när vi kommer fram till Waldshut-Tiengen - vi får 2 stycken 6x11 meterstomter bredvid varandra. Till vänster på bilden ser du "garaget" (laddningsstationen) för de elcyklar som ställplatsen hyr ut för 10 Euro per dag.
 
Ställplatsen restaurang och reception ligger i detta hus och till höger ser du en liten del av campingen som drivs av samme ägare.

En del av restaurangen sedd från floden Rhen med tillhörande uteservering till höger.


Promenadvägen som leder in till Tiengen och dess gamla historiska stadsdel - du ser byn längst bort på bilden. Tyskland på höger sida Rhen och Schweiz på vänster sida. Några hundra meter bort går det en liten passagerarfärja som på 5 minuter tar dig över till Schweiz. Härifrån avgår även utflyktsbåtar.


       

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar