Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

19 augusti 2012

Måndag 13/8

Idag återvänder vi till vårt kära Minheim och alla de trevliga människor som bor i denna by och som vi lärt känna under alla de år vi stannar till på ställplatsen här. Einar och Annvor bor kvar på ställplatsen vid Bürstners servicecenter ytterligare en natt för att få ett mindre fel åtgärdat på tisdag morgon. Dom ansluter i Minheim i morgon eftermiddag och lite senare kommer även Rolf och Tuula samt Kjell och Ninni hit från deras rundresa i bl.a. Reims, Epernay, Chablis och Beaune i Borgognedistriket. Det ska bli intressant och höra vad dom tycker om den turen - vi har gjort den tidigare, men för deras del är det premiär.

                                      
Oavsett om du kommer norrifrån eller söderfrån på motorvägen mellan Koblenz och Trier, så svänger du av vid avfart 27. Följer du sedan denna väg mot Piesport så får du uppleva denna vackra nedfart till just denna by. När du passerat över denna bro och kör i uppförsbacke några hundra meter så finner du livsmedelsbutiken Edeka till höger strax före rondellen. Härifrån till ställplatsen i Minheim är det bara 2 km.
Infarten till vår och mångas favoritställplats i Tyskland !

I detta hus ligger dels en liten livsmedelsaffär (vi föredrar dock att handla på Edeka i Piesport) där du kan handla lite basvaror och drycker. Sortimentet är dock naturligtvis begränsat i en så liten affär. I samma hus och med samma ägare ligger bageriet som bakar bröd 7 dagar i veckan. Med en mindre specialinredd lastbil säljer man sedan färskt bröd till ett större antal ställplatser i omgivningen. Till ställplatsen i Minheim kommer man dagligen mellan kl. 08.15-08.30.
Inget är som väntans tider, men väntar man på smörstekt forrell med mandelflan då väntar man gärna en extra stund ! Restaurangen ligger mitt emot den lilla livsmedelsaffären.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar