Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

27 oktober 2012

2012 års bästa ställplatser i Tyskland !

Europas största husbilstidning - den tyska Promobil...

... den bästa av dom alla tycker vi och många med oss, låter varje år sina läsare genomföra en omröstning som vem som helst - prenumeranter som lösnummerköpare - är välkommen att deltaga i. Man utser helt enkelt den bästa ställplatsen i resp. kategori i Tyskland och dessa kategorier indelas på följande sätt:
- Kategori A = ställplatser för upp till 30 husbilar,
- Kategori B = ställplatser från 31 till 50 husbilar,
- Kategori C = ställplatser från 51 till 80 husbilar,
- Kategori D = ställplatser för mer än 80 husbilar,
Årets omröstning är nu avklarad och för år 2012 blev resultatlistan som följer (med antalet procent av rösterna för resp. placering):
Kat. A. 1:a = Stellplatz am Mainufer i Kitzingen, 8,8 %
Kat. A. 2:a = Wohnmobilstellplatz Schleuseninsel i Wilhelmshaven, 7,9 %
Kat. A. 3:a = Mobilhafen Dreiquellenbad i Bad Griesbach, 6,9 %
Kat. B. 1:a = Womoland Nordstrand i Nordstrand, 17,7 %
Kat. B. 2:a = Wohnmobilstellplatz Ergeten i Meersburg, 6,5 %
Kat. B. 3:a = Reisemobilhafen Am Freesenbruch i Zingst, 6,4 %
Kat. C. 1:a = Wohnmobilpark Erding i Erding, 7,2 %
Kat. C. 2:a = Reisemobilhafen St. Peter-Ording i St. Peter-Ording, 6,6 %
Kat. C. 3:a = Stellplatz am Seglerhafen i Maasholm, 6,2 %
Kat. D. 1:a = Reisemobilpark Minheim i Minheim, 20,7 %
Kat. D. 2:a = Reisemobilpark Klüsserath i Klüsserath, 18,9 %
Kat. D. 3:a = Reisemobilhafen Bad Dürrheim i Bad Dürrheim, 6,4 %

Tilläggas skall är att en av våra och många andras favoritställplats i Greven-Fuestrup nära staden Münster kom i denna kategori D på 5:e plats med endast 4,4 % av rösterna. Måste nog bero på att denna ställplats ligger mitt ute i "ingenstans" med långt till shopping och livsmedelsaffär, men fint intill en stor kanal med livlig fartygstrafik.

Ytterligare lite kuriosa:
- i kategori D brukar antingen ställplatsen i Minheim vinna eller den i Klüsserath och båda ägs av samme person, Manfred Hero, en f.d. mycket duktig rallyförare som kört om VM och bl.a. vunnit Monte Carlo rallyt och som numera är en av de ansvaringa för det årligt VM-rallyt i Moseldalen. Apropå hans efternamn, så kan vi säga att i våra ögon så är han en riktig hjälte... - han har vunnit dessa utmärkelser ett stort antal år i just denna kategori D.

Åk hit du också - till Moseldalen - och då helst till Minheim (vår absoluta favoritställplats), så får du se hur Tysklands bästa ställplats (år efter år) ser ut och varför man alltid trivs så bra här och varför hans båda ställplatser är så överlägsna vinnare varje år (se på procenttalen ovan) !!!

Ställplatserna i Nordstrand, i St. Peter-Ording, i Bad Dürrheim och i Minheim bodde vi på denna sommar och kan bara hålla med de som röstat. Nästa sommar när vi är på väg söderut, så ska vi bl.a. testa ställplatsen i Maasholm (se ovan) - en liten fiskeby vid havet, som ligger i norra Tyskland precis som Nordstrand och St. Peter-Ording.

PS. Har du några favoriter som du kan delge oss andra, så är du naturligtvis välkommen med tips i form av kommentarer till detta inlägg. DS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar