Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

05 oktober 2012

Onsdag 22/8

Dessvärre är det avresedag och klockan är bara 7 på morgonen. Vi har redan hunnit äta frukost och har checkat ut och rullar nu ut på småvägarna som leder ut till motorvägen för vidare färd upp till Flensburg på gränsen mellan Tyskland och Danmark. Men innan vi lämnar Tyskland, så ska vi stanna till på Citti Grossmarkt och handla lite "apoteksvaror".  Vi undrar just hur många svenskar som har stannat här genom åren och handlat - både på väg söderut och vid hemresan ?
I Tyskland går det undan... När vi passerade Citti Grossmarkt på väg söderut för snart 5 veckor sedan syntes ingenting av vad som komma skulle. Vi har alltid haft för vana att komma till Citti mellan kl. 08-09 på morgonen för då finns det alltid gott om plats för husbilar. Kommer du fram på dan, så kan det vara mycket svårt att få plats och efter att ha råkat ut för det ett antal gånger så anländer vi numera alltid vid öppningsdags. Men idag är inget sig likt - man kommer att bygga ut Citti betydligt och under byggtiden, så är det lite besvärligt att ta sig in på parkeringen. Vi har dock inga problem att hitta parkering vid denna tid på morgonen.
Idag är det tidig morgon och vid denna tid är det behagligt att vara ute och handla. Gott om plats inne i denna enorma livsmedelshall och inga köer vid kassorna - detta är en bråkdel av antalet utgångskassor.
När du handlar öl här, så ska du komma ihåg att fylla i en blankett som du får vid informationen. På denna fyller du i ditt namn och körkortsnummer och vid betalning i utgångskassan, så drar man bort kostnaden för pant och den är rätt hög i Tyskland.
Just detta faktum att du inte behöver betala för panten vid inköp av öl gäller enbart när du är på väg hem - är du på väg söderut, så är du en som överst ovan...
Men ibland är man ju lite extra virrig - speciellt under tidig morgon och har svårt att skilja på norr och söder...
Först väntar bron över Stora Bält i tråkigt halvkallt väder...
...och sedan bron mellan Köpenhamn och Malmö i vackert och ganska varmt väder och vi konstaterar både två, att i detta Turning Torso hus skulle vi gärna kunna tänka oss att bo !
Den kantrade fiskeskutan under Öresundsbron har legat här alldeles för länge nu tycker vi och undrar just vad som kommer att ske med den ?

Ikväll slutar resan med en övernattning på samma plats som vid starten på vår resa söderut för 5 veckor sedan. Vi har för avsikt att besöka tillbehörsshoppen vid Östgöta Camping i Mantorp i morgon innan vi kör den sista biten upp till Södertälje. Förvånansvärt, med tanke på att det är mitt i veckan i slutet av augusti, så är det hela 14 husbilsekipage som övernattar här i natt. Några är här för service av husbilen och några är - som vi - på väg hem från sin semester och några lyckostar är på väg söderut för övervintring i Spanien och Portugal.
Vi får bita i det sura äpplet och åka hem i morgon förmiddag, men om hälsan är som vi hoppas nästa år vid denna tid, så är det vår tur att via Moseldalen och syd-Frankrike sakta dra oss ned till Spanien och Portugal för övervintring. Vi räknar då med att resa hemifrån i slutet av juli och inte komma hem igen förrän i slutet av april - måtte tiden fram till månadsskiftet juli/augusti gå i Formel 1 tempo !!!

2 kommentarer:

 1. I Mantorp har vi stannat många gånger. Första gången i år var Trettondagsafton. Då tog vi fram "Kobb" grillen och grillade ute. Men vi åt inne. Vi har varit i Mantorp i dag, Allhelhgonadagen och lämnat vår förra Kabe. I Februari får vi vår nya bil.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Först ett stort grattis till er nya husbil även om ni inte fått den levererad ännu. Tack vare den bild på den integrerade Kaben du lagt ut på er hemsida, så har vi varit "på visit" och sett oss omkring.
   Vi tycker båda att den ser mycket trevlig ut ! Det vi har haft emot Kabe som husbil (oavsett storlek) fram tills nu är det faktum att dom varit så trånga i bodelen, så "murriga" i inredningen och haft så små aktergarage. MEN, med denna integrerade 3-axlade husbil har vi ändrat uppfattning. Vi har visserligen inte sett garaget i denna nya modell, men storleken på detta borde väl vara som bilen i övrigt, d.v.s. stort.
   Än en gång ett stort grattis till er nya bil !
   PS. Vi har också en Cobb-grill som vi är mycket nöjda med - passar utmärkt för 2 personer.

   Radera