Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

21 oktober 2012

Tysklandsresan 2012 - antal mil och dieselåtgång

Nyss lyckades jag med konststycket att radera det inlägg vi publicerade igår - fråga mig inte hur det gick till..., men här kommer det på nytt ! Vi tackar för de 4 kommentarer vi fick, men som inte kommer med här.


Under denna resa, som totalt omfattade 521 mil under 5 veckor, landade vår förbrukning av diesel på smått otroliga 1,020 liter per mil. 1 liter och 2 centiliter !
Det tycker vi är imponerande av flera skäl - husbilen (en 3-axlad Bürstner I 890G är exakt 9 meter lång och har en totalvikt på 5 ton och en Fiat motor på 3 liter och 180 hk.
När vi passerade Nyköping på väg söderut, så stannade vi vid den våg som är öppen för allmänheten vid infarten till stan nära E4 och då vägde vi exakt 4.650 kilo (förmodligen för mycket bra-att-ha-grejor nedpackade - vi borde ha vägt lite mindre)... och vid hemresan vägde vi på nytt på samma våg och då var vikten exakt 4.950 kilo (med åtskilliga liter bra-att-ha-grejor nedpackade)...
Vår förra husbil var av samma storlek så när som på 13 cm (en 3-axlad Bürstner I 821G) och den lyckades vi, med ungefär samma antal kilo i last, ej få att dra under 1,2 liter per mil - den drog ofta uppåt 1,3 liter med samma motorvolym, men med 157 hk.
Utvecklingen går m.a.o. framåt och tur är väl det med tanke på de priser vi betalar för diesel idag !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar