Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

05 oktober 2012

Tisdag 21/8

Idag har vi hela dan på oss för att utforska denna badort och dess mysiga centrum med ett stort utbud av små affärer, kaféer och restauranger. Vi börjar med att ta oss in till början av byn och det första man stöter på är denna skylt - det är bara att knalla på rakt fram...
Men eftersom det är förmiddag och vi har hela dan på oss, så beslutar vi oss för att svänga av till höger och promenera bort mot stranden. Det är en bit att promenera för att komma till badstranden, men man har ordnat det på bästa tänkbara sätt - asfalterad väg hela vägen ner till stranden och här kan du cykla, åka "skridskor på hjul" eller helt enkelt promenera i lugn och ro. Biltrafik är förbjuden ut till stranden och det gör det hela extra barnvänligt och åtskilliga barnfamiljer befinner sig här på semester från framför allt Tyskland, Danmark och Holland.
Endast personer med handikapptillstånd får köra bil här - övriga cyklar eller promenerar.

Längre än hit går vi inte idag, men havet ser vi på avstånd härifrån och en strid ström av badgäster promenerar vidare bort till sandstränderna som är både långa och breda.

Så här ser gågatan ut på väg från stranden och in mot byns cetrum - småskaligt och trevligt på alla sätt med fina planteringar och tyskt "ordning och reda", vilket för oss är mycket positivt och betyder: inget skräp utefter gatorna, inget klotter på husväggarna och framför allt - inga ungdomar som spinger eller kryper omkring mer eller mindre berusade och skränar !
Restauranger och kaféer formligen "vimlar" det av i St. Peter Ording, men även små trevliga specialaffärer och en och annan livsmedelsaffär.
Efter allt promenerande känner vi oss både törstiga och hungriga. En kall pils i solen i ett typisk tyskt vindskydd från någon strand vid Nordsjön smakar alldeles förträffligt tillsammans med lövtunnt skuren rökt skinka från syd-Tyskland. En lättlunch i underbart sommarväder - snart väntar hösten med allt regn och all blåst - då är det skönt att få avsluta sommaren i detta väder !

På väg tillbaka till ställplatsen passerade vi dessa konstverk, som visar hur man fångade plattfisk förr i tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar