Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

05 oktober 2012

Datorhaveri...

Ja, kära läsare - inget är som väntans tider...
Det finns naturligtvis en förklaring till varför vi inte avslutat vår reseberättelse - vi har ju en bit kvar innan vi har kommit hem - vi fick helt enkelt fel på vår PC, men nu är det (efter lång väntan) åtgärdat och sent om sider följer här avslutningen på vår resa.

Måndag 20/8

Efter en god frukost i underbart högsommarväder och efter att ha njutit av det sköna vädret ända fram till eftermiddan, så är det nu - tyvärr - dags att lämna den fina ställplatsen i Greven-Fuestrup och börja söka sig norrut och hemåt. På vägen upp till vår ställplats i St. Peter Ording där vi kommer att stanna i 2 nätter, så passerade vi ytterligare ett antal vägskyltar som får fantasin att skena iväg en aning...
 Krypunder...
 och vrist...

På vår väg söderut för snart 5 veckor sedan så övernattade vi på ställplatsen i Nordstrand, som ligger rakt väster om Rendsburg och sydväst om Flensburg. En mycket trevlig ställplats som ligger ute på landet - här finns alla möjligheter att stanna några dagar och varva ner kombinerat med cykelturer "ute på landet".
Denna gång känner vi för att övernatta på ställplatsen i St. Peter Ording (adressen är Ketelskoog 4 med hemsidan www.reisemobilhafen-spo.de), som ligger några mil rakt söder om Nordstrand ute vid havet. Vi har aldrig bott här tidigare, men det visar sig vara en fullträff. Ställplatsen har markerade tomter med el och platsen ligger bara några hundra meter från byn. Det visar sig vara en liten badort med många små affärer, restauranger och kaféer.
Här kan man gott tillbringa några dagar om det är fint väder - är det inte det, så "drar" man nog vidare - denna ort är egentligen en typisk badort som "kräver" fint väder för att det ska vara optimalt. Vi har tur med vädret och bestämmer oss för att stanna här i 2 nätter.
Platsen är väl skyltad från vägen inne i St. Peter Ording.

När du kommit fram till denna bom, så parkerar du och och går sedan in i huset på bilden nedan för incheckning - denna ställplats är helautomatiserad !!!

Gå in i första dörren till höger på bild och lägg in en 20 Euro sedel i en automat. Ut kommer en biljett och denna är din värdehandling som du kommer att använda under din vistelse här.
Kör fram till bommen och lägg biljetten mot den röda "lådan" där bommen är fastskruvad och vips så åker bommen upp. Om du vill använda dig av el, så lägger du på likartat sätt biljetten mot elstolpen det antal gånger som motsvarar den mängd el du beräknar att använda under din vistelse.
Ställplatsavgiften är 12 Euro per dygn och elen kostar 3 Euro för 5 kilowatt. I servicehuset på bilden ovan finns både duschar och wc - dessa är dock avgiftsbelagda och du betalar med biljetten på samma sätt som för övriga tjänster. När du checkar ut, så åker du fram till bommen och lägger biljetten mot motsvarande stolpe för utpassage och därefter går du in till samma automat som du betalade i och stoppar in biljetten - differensen mellan vad du betalt vid incheckning och vad du har kvar på kortet betalas ut med mynt. Smidigt och bra !
Det var mycket varmt i Greven denna morgon, så väntade med att åka vidare ända fram till tidig eftermiddag och kom därför fram till St. Peter Ording först tidigt på kvällen. Vi beslutar oss därför att "stanna hemma" och äta middig i husbilen eller snarare utanför den då det är riktigt skönt i luften även vid 9-tiden på kvällen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar