Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

07 augusti 2012

Fredag 3/8

Mer eller mindre alla på ställplatsen här i Minheim pratar om vädret. Varför ? Jo, vädret under juni och första två veckorna av juli har varit bedrövligt med regn, regn och ännu mera regn. Vi följde rapporterna hemma över nätet och kunde själva konstatera att det inte var något drömväder precis. Men dagen efter det att vi rullade hemifrån (fredag den 20/7), så förändrades väderläget från "skit" till "kanon" och sen dess har vi med ett undantag en eftermiddag och natt haft utomordentligt fint väder med temperaturer på mellan 24 och 33 i skuggan.
Idag njuter vi bara av vädret och trevligt sällskap - här några bilder från den stora "slappardagen" !
Äta soppa i 33-gradig värme ? Det går alldeles utmärkt bara man låter den svalna lite innan äter den. När vi växte upp, så var det tämligen vanligt och populärt att äta soppa till lunch eller middag. På senare år har vi börjat äta soppa allt oftare - både vinter och sommar. En kall öl till och "skikkelig" akvavit, som Einar og Annvor säger, smakar förträffligt därtill !
Skikkelig akvavit = norsk Löjtens Linie Akvavit.
Två gånger om dagen kommer två olika glassbilar inrullande på ställplatsen i Minheim. Kjell "lurade" på oss god italiensk glass med grädde på toppen - lägger sig som bomull runt hjärtat...
Det finns många olika sätt att ta sig fram på - luftballong är ett sätt, men vi föredrar husbil.
Italiensk drink som smakar gott i värmen - mouserande vin och Aperol (som campari men inte lika frän i smaken). Blandas i 3 delar mouserande och 1 del Aperol - smaskens...
Ikväll känner ingen för att laga mer mat i värmen, så vi styr stegen till vår käre vän, "Hebbe Lille" Herbert Thielen-Feilen igen. Man måste ha varit här för att känna den höga mysfaktorn som präglar denna lille enkla restaurang, som är belägen ute i en liten trädgård och ute på en terrass.
Detta är Herbert för några 10-tal år sedan. Träfiguren står strax nedanför trottoaren vid ingången till vingården och den enkla restaurangen. Herbert drabbades av en hjärnblödning för ett antal år sedan, men är i full gång varje dag - både ute på vinfälten och som servitör i serveringen. Han levererar även de lådor av vin man gärna köper på sig med sin bil direkt ner till ställplatsen.
Detta är det Rieslingvin vi skrivit om tidigare - ett torrt vin som vi gärna rekommenderar. 5,70 Euro per flaska om du köper en kartong med 6 flaskor fritt levererat till husbilen... Druvorna har vuxit på 50 år gamla vinstockar !
Ikväll äter vi lite olika rätter, bl.a. Flammkuchen, liten kall platta med underbart god rökt skinka, stor kall platta för 2 personer med massor av "godis" på och vår favorit - köttfärsbiff med zigeunersås och brunt bröd till.

2 kommentarer:

  1. Va härligt att ni har haft tur med vädret, Mosel gör sig ju allra bäst i fint väder. Ha en fortsatt härlig tur.

    SvaraRadera
  2. Anders och Birgitta !
    Tack för det - vi njuter i fulla drag och har nu (igår = 7/8) hittat en riktig pärla nära gränsen till Schweiz... Mer om det när vi kommit ikapp oss själva. Vi hoppas vi hittat en plats som ni inte har varit på som tack för alla fina tips som ni kommit med under era resor och som vi noterat inför nästa vinters övervintringsresa till Spanien och Portugal 2013-2014 !

    SvaraRadera