Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

06 augusti 2012

Tisdag 31/7

Nu är det eftermiddag och vi sitter och väntar på Kjell och Ninni från Bromma utanför Stockholm, som har övernattat på ställplatsen i Greven-Fuestrup och därifrån hit till Minheim är det 33 mil. Idag har vi gjort mest ingenting bortsett från att vi cyklat bort till grannbyn Piesport och köpt Gulaschsoppa i parti och minut. Samtliga vi sex personer är förtjusta i denna soppa och här sälj den dels i konservburkar av olika storlek och dels i s.k. "slangar" som vi har hemma för bl.a. ärtsoppa och bruna bönor. Vi kokar lite extra potatis och lägger i kastrullen tillsammans med lite extra grön och röd paprika. Soppan kräver i regel lite extra peppar och salt. Vid Kjell och Ninnis ankomst kl. 19.30 är soppan färdig och detta är ju snapsvänlig mat och ölvänlig likaså. Men, ikväll är alla sugna på rödvin. Kvällen framskrider i F1-tempo och nu är det dags att gå och natta !
I morgon väntar en heldagstur med en av de många utflyktsbåtar som trafikerar Mosel - vi ska kliva på i Minheim och åka i sydlig riktning ner till staden Trier !
 Nu är räddningen nära för Kjell och Ninni - gulaschsoppan väntar...
 Förberedelserna är som synes i full gång...
Kockarna fick klart godkänt. Tänd att nåt så enkelt kan smaka så gott ! Som synes är Mosel helt spegelblank och tempen ligger på 24 grader kl. 20.30 på kvällen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar