Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

04 augusti 2012

Fredag 27/7 - Söndag 29/7

Som vanligt när vi kommer till Minheim, så cyklar vi en hel del i omgivningarna. Cykelvägarna är mycket inbjudande och alltid asfalterade. Ibland cyklar vi bort till Wintrich och vidare bort till Bernkastel-Kues (norrut efter Mosel) och ibland bär det iväg söderut mot Piesport (grannbyn på andra sidan Mosel) och mot Neumagen-Dhron och ibland slappar vi vid husbilen.
 Detta är infarten till byn Kesten, som ligger cirka 20 minuters cykelfärd från Minheim. Här äger byns vinfest rum under 3 dagar i mitten av augusti varje år och den är hur mysig som helst. På andra sidan huvudvägen, som leder förbi byn, ligger en fin ställplats endast 150 meter från byns centrum. Om du åker hit för att vara med om vinfesten i augusti något år eller till vilken bys vinhelst som helst, så gäller det att anlända minst 3-5 dagar i förväg. Många husbilsresenärer åker mellan byarna innan dessa vinfester äger rum och flyttar från plats till plats för att få deltaga i så många som möjligt. Dessa vinfester pågår under perioden augusti till slutet av oktober.
 En av de vinbönder vi alltid besöker är denna går - Weingut St. Michael. Den ligger alldeles intill vägen som går i nordsydlig riktning utefter floden Mosel och i mitten av byn. Ställplatsen ligger på andra sidan vägen intill Mosel. Det vin du ser på denna bild är en halvtorr Riesling från 2009 och den smakar alltid mera... Priset ? Endast 4,20 Euro per flaska om du köper en kartong med 6 flaskor !
I deras trädgård serveras läcker mat - idag äter vi en Wintzer stek med brunt bröd till och vinet är det du ser på bilden ovan. Maträtten kostar endast 7 Euro per person och smakar mera !

3 kommentarer:

 1. Så trevligt ni verkar ha det i Minheim,det låter lockande att göra en sån
  resa nån gång i framtiden till detta mysiga ställe !!
  Då måste man väl ha flera veckor på sig för att åka så långt förstås.
  Hur långt ner är det från Öresundsbron o hur många dagar är ni borta ???
  Vi har nyss kommit hem från vår resa i södra Sverige och har varit
  borta 17 dygn i Matrixen o kört 230 mil o haft både regn o mest sol !!!
  Allt har gått bra utan några missöden o skönt det.

  Ha det gott på er fortsatta resa..

  SvaraRadera
 2. Rolle o Carina !
  Det tycker vi absolut att ni ska göra. Koncentera er första gången på enbart Moseldalen plus de övernattningar som behövs för nerresan och för hemresan. Under denna resa är vi ute i 5 veckor, men vill man inte vara ute så länge så hinner ni gott med en Moseltur på 3 veckor. När vi lämnat Örkelljunga (som i normala fall är vår första övernattningsplats), så kör vi över broarna och fortsätter in i norra Tyskland och övernattar på någan av de många ställplatser som finns här. Denna gång sov vi över i Nordstrand och ibland nattar vi i stället i Rendsburg. Därifrån kör vi sedan dagen efter ner till ställplatsen i Greven-Fuestrup för övernattning och därefter kör vi direkt ner till ställplatsen i Minheim, som ligger cirka 7 km söder om Bernkastel-Kues.
  Det är cirka 115 mil från Öresundsbron och ner till Minheim i Moseldalen.
  Priset för övernattning på ställplatser i Tyskland ligger på 6-12 Euro per natt. På de allra flesta platser kostar det 6-8 Euro. Ibland ingår el i detta pris, men ibland kostar det cirka 2 Euro per dygn eller 1 Euro för 2 kilowatttimmar. För 1 Euro kan du driva ditt kylskåp i cirka 7 timmar. Använder du elen till något mer strömkrävande, så blir det naturligtvis något dyrare.
  Har ni fler frågor, så är du naturligtvis välkommen att ställa dom !
  Välkommen till underbara Moseldalen !!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter härligt o få lite tips från er
   som har resvana söderut !!
   Det blir nog en sån resa nåt år fram
   över,många pratar om hur vackert och
   bra ordnat det är med ställplatser.
   Får nog satsa då på 3 veckor...

   Ha det gott där nere.....

   Radera