Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

23 november 2013

Svårt att inte gilla läget...

... här i Benidorm !

För några dagar sedan gick vi en bar- och restaurangrunda tillsammans med Frank och Karin igen. 
I "normala" fall tar dom alltid moppen hit till El Raco från ställplatsen Orange Grove i  grannbyn Albir där dom står parkerade, men denna gång tyckte vi alla fyra att det liksom känns lite mer trafiksäkert om dom tar busslinje 10 från Albir och hit till oss i Benidorm...
Bosse och jag har ju besökt "hålet i väggen" tidigare vid ett antal tillfällen och nu är det Frank och Karins tur att få den äran... Detta är Bar La Barca och mycket större är den inte, det är som vi skrivit i ett tidigare inlägg - ett hål i väggen ! Ett 10-tal bord utanför denna lilla bar på bild och varför återvänder vi då hit mellan varven ?
Jo, av den enkla anledningen att dessa så kallade hål-i-väggen barer är på väg att försvinna för all framtid. 
Bosse och jag har rest med flyg till Lissabon hur många gånger som helst (känns det som när man sitter och summerar åren som gått) och i den underbara staden finns det hur många hål-i-väggen som helst, men då förutsatt att man hittar dom och det krävs det lite "rutin" för att göra...!
För en tallrik med räkor, en tallrik med Serrano skinka på en rostad brödbit och 2 stycken 50 cl starköl betalar vi 30 svenska kronor per par, d.v.s. 60 kronor för oss alla fyra !
I all sin enkelhet är detta "kultur" på hög nivå tycker vi !!!
Fram till för några dagar sedan har vi haft rätt så mycket blåst och lite kalla nordliga vindar (som hela Europa har fått känna vid) och med stark pålandsvind så nästan dränks stränderna här nere.
Men sedan ett par dagar så har vädret blivit som vi vill ha det, d.v.s. en molnfri himmel och 20-23 grader i skuggan på eftermiddagarna - livet liksom återvänder igen...

Från hålet i väggen vandrar vi vidare och det i gamla fotspår...
Våra bloggvänner och grannar här på El Raco, Anders och Birgitta, gör det och vi gör det och hur många andra som helst gör det...
Vadå undrar kanske du - jo, vi återvänder mer än gärna till Tapas restaurangen La Caya Aragonesa i gamla stan här i Benidorm och det finns spanjorer som vi talat med som hävdar att detta är Spaniens bästa Tapas bar och vi tror dom - utan att veta om så är fallet...
Vi har travat runt inne i denna stora Tapas bar och försökt räkna hur många olika sorters Tapas det finns att välja mellan på La Caya Aragonesa, men vi misslyckas ständigt. Varför det undrar du säkert - jo, därför att det finns så många diskar med Tapas att räkna så vi tappar räkningen vid cirka 50 olika sorters Tapas - det finns naturligtvis fler än så !
När vi ätit upp oss på La Caya Aragonesa - ännu en gång - så knallar vi i lugn och ro utefter strandpromenaden här på Levante stranden och bara njuter av tillvaron.
Frank och Karin säger: det är svårt att inte gilla läget, fast på norska naturligtvis och vi spinner med...
Vi konstaterar alla fyra, att våra bloggvänner Lena och Jan har alldeles rätt:
detta är ju ett Manhattan i New York i miniatyr och hur mysigt som helst - vi gillar verkligen Benidorm !!!
Idag är det lördag den 23/11 och denna bild är tagen i eftermiddag kl. 15.30 från vår favorit restaurang Roman (som ligger på strandpromenaden en bit nedanför Camping El Raco), så glöm det ni ser på TV hemma i Sverige där det (vilket vi ser varje vardag morgon när vi tittar på God Morgon Sverige via SVT World kanalen vi kan se via vår parabol på taket på husbilen).
Även om det på TV-skärmen står att det är 15 grader i södra Spanien, så är variationerna stora mellan olika delar av just södra Spanien. Här i Benidorm har vi idag haft 21 grader i skuggan och en 100% molnfri himmel och absolut vindstilla större delen av dagen - det är som skrivit tidigare - det är svårt att inte gilla läget...
När man beställer något att dricka på Restaurang Roman, så får man alltid någon form av tilltugg till t.ex. den kalla goa ölen. Idag blir det friterade potatisklyftor, med en underbart god krydda på, medan det andra dagar kan vara oliver, salta nötter, friterade kycklingbitar, gambas (stora räkor) eller en torr underbart god ost från norra Spanien - även detta är, i all sin enkelhet, kultur på hög nivå - tycker vi !
Då och då blir vi lite extra sugna på en riktigt god wienerschnitzel och det efter att ha besökt framför allt Wien i Österrike. Där har vi ätit åtskilliga kilo wienerschnitzel genom åren och då både av kalv och gris - i den staden finns det krögare som är så duktiga på att tillaga schnitzel så att det nästan är omöjligt att veta om det är kalv eller gris man äter - det är kokkonst på hög nivå !
Idag drabbades vi av "schnitzel feber" och då var valet inte svårt - det får bli wienerschnitzel med tillbehör. Citronen saknas på bilden, men är ett måste till just denna underbart goda rätt - den ligger på en tallrik intill !
Tilläggas skall är att paneringen på schnitzeln var av världsmästarklass och dessutom lövtunn - som den ska vara - allt annat är fusk och det ska man INTE betala för...!!!
En som spann likt en katt sitter här och myser - just nu är det 33 grader i solen och 21 i skuggan !
För matsmältningen skull, men enbart för den sakens skull..., så avlutar vi besöket på Restaurang Roman med var sin expresso och var sitt glas Carlos Primeiro !
Här blev vi sittande ända fram till solnedgången och vi konstaterar båda två - det är svårt att inte gilla läget...

14 kommentarer:

 1. Ååh, vi blir så glada ju fler Benidorm fans vi blir, vi har ju också såå många goa upplevelser härifrån :-) Staden skrämmer en del, det gäller o inte bli uppstressad för då ser/upplever man inte dess själ. Tack för tips om "La Caya Ara" det får bli nästa gång, hälsa alla :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hittills har vi mest hållit oss i området vid och ovanför Levante stranden, men det ska det bli ändring på framöver.
   När vi åker med busslinje 02 upp till Carrefour så passerar man bitvis utefter Poniente stranden och framför allt ovanför densamma på smala gator där bussen knappt kan ta sig fram.
   Här verkar det vara relativt få turister och vi är övertygade om att där uppe måste det finnas mycket att uppleva !

   Radera
 2. Sorry, mena såklart Bar La Barca, det hålet i väggen har vi inte hittat, än. Må gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Säg till när det blir dags för er återresa till Sverige, så ska vi förklara hur ni ska promenera för att hitta dit !
   Må så gott !

   Radera
 3. Håller med, det är svårt att inte gilla läget. Vi var på tapasbaren igår och smaskade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De tapas som serveras där är ju så underbart goda att det är mycket svårt att hålla sig därifrån...
   För 1½ vecka sedan promenerade vi förbi gamla stan på väg mot Poniente stranden och vi hade bestämt oss för att INTE besöka La Caya Aragonesa den dagen !
   Tror ni att vi kunde hålla oss därifrån när vi var på väg mot Levante stranden igen... Näe, just det !

   Radera
 4. Ja ni verkar vara mer än hemma där i Benidorm !!!
  Såg på TV att det inte skall vara så varmt där.
  Men det stämmer ju inte med er Rapport !!
  Tapas är ju gott,det brukar vi ta på Canaris Island.

  Ha det fortsatt gott/Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rolle o Carina !
   Här är det varmt och mycket skönt på dagarna, men under nätterna sjunker tempen ner mot 8-9 grader. Men, vad gör det - vi "eldar" ju under nätterna med gasol !!!
   Välkomna ner ni också när ni jobbat ifrån er - det skulle vara trevligt att träffas !

   Radera
 5. Saknar Tapas här i Thailand.........

  Här är det 34-35 grader

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi två är, förmodligen, som ni två är !
   Vi älskar värme och skulle gärna vilja ha 34-35 här nere i Benidorm, men vi får nöja oss med dryga 20 i skuggan under dagtid nu när vi snart är inne i december månad.
   När det blir dags för oss att övervintra (utan husbil) i Thailand, då hoppas vi att vi får störa er med lite info om de resmål ni besöker under denna resa i underbara Thailand !?!!

   Kramar från oss två !

   Radera
 6. Inte behöver man vara orolig att ni är hungriga. Tappas, schnitzel mm. Benidorm är nog ett Manhattan i New York i miniatyr! Iallafall Engelsmänens paradis.
  Här har vi det också bra i Portugal.
  Hälsningar Nisse & Birgitta

  Dags att länka denna bloggen nu Bosse
  http://husbilochresor.com/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nisse & Birgitta !
   Vi läser allt ni skriver under er fina tur runt i Portugal, men problemet är att vi inte vet hur vi ska göra för att länka till er blogg.
   MEN, vi ska fråga kunniga om hjälp !
   Nästa år funderar vi allvarligt på att resa i era fotspår - via franska atlantkusten ner till San Sebastian och vidare västerut mot Atlanten och därefter följa västra Portugals kust ner mot Oporto, Lissabon och ner till Algarve. Där har vi tänkt tillbringa knappt 2 månader innan vi styr norrut mot Benidorm för att tillbringa vintern här precis som i år.
   Kramar från oss två !

   Radera
 7. La Caya Aragonesa ja det var en super tapas resturant bosse vi takker era for at vi fikk følga med.. mandag skal jeg ta med mine norske bobil venner å besøke denne herlige resturant & da blir det å testa ut flere ulike tapas lenge igjen til jag har kommet til nr 50

  SvaraRadera
 8. Ja, vi har en del jobb kvar att göra där i gamla stan...
  Glöm inte de "krämiga" i Tapas baren intill på måndag - dom med smält ost till exempel...!

  SvaraRadera