Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

02 november 2013

Camping El Raco i Benidorm...

... imponerar mer och mer på oss !

På måndag den 4/11 har vi bott 4 veckor här på El Raco och vi blir faktiskt mer och mer imponerade över denna camping för varje dag som går.
Något som vi tycker är viktigt på en camping är på vilket sätt servicehusen sköts. Ofta kan det vara si och så med städningen i dessa inrättningar, men här på El Raco sköts denna viktiga detalj på allra bästa sätt !
Här finns en stor stab av medarbetare som flera gånger per dag gör oss nödiga sällskap här inne... och vilken finish det är på deras arbete - vi är mycket imponerade av deras insatser och det försöker vi, med hjälp av våra spanska kunskaper..., delge dessa medarbetare varendaste dag !
Inte nog med det fantastiska jobb de utför - näe, det är fler medarbetare som förtjänar beröm, för 2-3 gånger i veckan kör ett par mindre sopmaskiner runt på alla de smala asfalterade gator som genomkorsar denna stora camping och sopar upp de små stenar som vi står parkerade på med våra husbilar och husvagnar. Dessa små stenar hamnar på dessa gator oavsett om vi vill det eller ej - våra små husdjur här nere, duvorna, sprätter runt med sina fötter och stenarna formligen sprutar ut på dessa små vägar p.g.a. deras gymnastiska övningar...
Vi har en riktig kompis på vår tomt... hon kommer (jo, det är en liten hon) på visit alla dagar i veckan och visar oss ett mycket stort förtroende. Landning sker på bana 12 i sydvästlig riktning och idag tyckte hon att vi var ovanligt snåla med bröd och sa därför till på skarpen. Vi har båda lite svårt för en pippi som inte är nöjd med tillvaron, så bröd skars upp och det åts för fulla muggar... Efter avslutad måltid satte sig pippi Duva på Bosses fotpall och verkade njuta för fulla muggar !
För övrigt har våra grannar, som stått parkerade bakom oss i snart 4 veckor, lämnat El Raco idag och parkerat sin husvagn på en bevakad uppställningsplats en kort bit härifrån. Där ska den stå parkerad ett antal månader innan de återvänder till El Raco igen. Kostnaden för denna parkering är endast 35 Euro per månad.
Holländarnas plats (bakom Bosse på bild) har nu övertagits av ett engelskt par i vår ålder, som bor permanent i mellersta Frankrike sedan 10 år, men som tycker att det är lite väl kallt där under vintern och tanken är att de ska bo här fram till i vår.

För en dryg vecka sedan påbörjades överdäckningen av den ena av de 2 swimmingpools som finns här på El Raco. Ytterligare ett bevis på att El Raco är till för dess gäster och inte tvärt om, som vi upplevt ett stort antal gånger på campingar i t.ex. Sverige... 
Där finns det ägare av campingar som tänker i helt andra banor. Visserligen är ju säsongen så mycket kortare där mot här, men vän av ordning kan ju jämföra med campingar i t.ex. Tyskland och Österrike - länder med ungefär samma klimat som vi har i Sverige ! 
Dessutom jämför vi då - för rättvisans skull - med campingar i Sverige som har ett mycket stort antal gäster per säsong. Vi kan ju nämna campingen i Gränna som ett avskräckande exempel - mycket gott om gäster under hela säsongen - men, vad erbjuder denna camping dess gäster mer än en uppställningsplats på en gräsmatta !?!?
En stor kranbil lyfter sektioner av denna storlek härifrån och upp till höger i bild för överdäckning av den ena av "våra" stora pooler här på El Raco.
Så här ser det ut idag, lördag den 2/11, och i slutet på nästa vecka ska allt arbete vara slutfört och då kommer vi att premiärbada i denna "nya" swimmingpool. Idag har vi badat, solat och myst i poolen hitom överdäckningen.
Efter att ha legat och myst vid poolen halva dagen, så promenerade vi ner till Levante stranden och fick oss en god öl på en av alla de barer och restauranger som finns utefter denna härliga strandpromenad.
Som väl framgår av denna bild, så har vi haft en helt fantastisk dag idag - ännu en av dessa alla fantastiska dagar och kvällar !
27 grader i skuggan kl. 15.45 i eftermiddag kan man ju stå ut med så här i början av november månad...
Tilläggas skall är att vi sitter utanför husbilen just nu, kl. 21.10, och skriver detta inlägg och det i shorts och T-shirt och i 19-gradig värme !
I morgon, söndag, ska vi ta bussen till grannbyn Albir för att äta en härlig lunch på den norska restaurangen Little Norway tillsammans med våra vänner Frank och Karin.
Mer om detta kommer så småningom...!4 kommentarer:

 1. ja jag holder med era at el Raco er en fin camping er no k den besta i hela Benidorm .Ja nu er det bare timmar til vi skal nyta av den rika menyen på Litle Norway..har ikke spist på flera dar hehe

  SvaraRadera
 2. Frank och Karin !

  Detsamma här, vi laddar för fullt inför dagens övningar...!

  SvaraRadera
 3. Ja,vi bara tittar in o säger snabbt !!! Gött Gött
  ni har det och det låter Underbart det.....Kram

  SvaraRadera
 4. Rolle o Carina !

  Idag har vi haft en helt fantastisk dag. Underbart varmt väder och mycket god mat, så vi håller med er - det har varit Gött Gött...
  Mer om dagens "övningar" skriver vi om i morgon !
  Kram

  SvaraRadera