Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

09 november 2013

Finns det någon camping eller ställplats...

... i badorterna Albir och Altea ?

Igår, fredag den 8/11, tog vi bussen utanför vår camping El Raco och reste via Albir bort till Altea, som är grannbyn till Albir. Vi visste sedan tidigare att det faktiskt finns både en camping och en ställplats på "gränsen" mellan Albir och Altea och vi hade lust att kika lite närmare på dessa 2 alternativ eftersom vi endast sett några "halvsuddiga" bilder från dessa båda platser. Vi trivs ju, som säkert framgått, alldeles utmärkt här på El Raco i Benidorm men det är alltid intressant att titta på nya alternativ inför (om vi får behålla hälsan) övervintringar i framtiden.
Vi kliver av bussen ett par hållplatser innan ändhållplatsen och promenerar ner mot strandpromenaden i badorten Altea och där möter oss, ännu en gång, denna vackra syn !
Vi hoppas att du har överseende med att vi inte kan låta bli att fotografera den underbart vackra Calpe klippan ännu en gång. Dit bort måste vi bara bege oss så snart som möjligt, dock inte idag. Om det blir ett besök uppe på klippan är väl tveksamt - visst ser den nästan ointaglig ut...!?
Till skillnad mot vad fallet är i Benidorm, så är det nästan uteslutande småskalig bebyggelse här i Altea och även i grannbyn Albir. Villor, som på denna bild, blandat med lägenhetshus med 3-5 våningar.
Denna villa, som ligger utefter strandpromenaden i Altea, är ett av många exempel på denna småskalighet även om detta hus tillhör de större med garage både för bilar och en mindre motorbåt !
På åtskilliga balkonger ser det ut på detta sätt - stora krukväxter och/eller stor blomsterprakt. 
Frågan är väl bara vart det finns plats på balkongen för dom som bor i lägenheten...
Småskaligt är det även i övrigt här i Altea och i Albir. Här tittar vi bort mot centrum av Altea...
... och vänder vi på klacken, så har vi Albir längst bort i bild. Promenadavstånd med andra ord. 
Observera att det inte är speciellt badvänligt mitt emellan dessa båda badorter och att stränderna både i Altea och i Albir består av små stenar och ej mjuk fin sand som på samtliga 3 stränder i Benidorm !
Strax hitom det höga huset på ovanstående bild...
... ligger ställplatsen i Altea endast några hundra meter från stadsgränsen till Albir.
En av anledningarna till varför vi åkte buss hit till Altea och Albir var ju att få bilda oss en uppfattning om denna ställplats och även om campingen i Albir.
Båda ligger intill havet med endast en lokalgata mellan resp. plats och vattnet, så det är med stor nyfikenhet som vi närmar oss ställplatsen till att börja med.
Speciellt gott om plats verkar det ju inte vara... vi går in (efter att ha frågat om lov i receptionen)...
... och i själva verket blir vi mycket besvikna på denna ställplats. Från havet och upp mot land står det husbilar parkerade i 4 rader och det är    t r å n g t   mellan husbilarna vill vi lova.
Här skulle vi inte kunna tänka oss att stå - OK, några dagar kan man väl stå ut med men inte längre. Ett litet servicehus med en reception är vad som finns på denna plats.
Det som kan tala för att stå här några dagar eller kanske t.o.m. upp till en vecka är ju läget nära havet och badstränderna i Altea och Albir och står du i första raden så har du ju "sea view" dag som natt. Trafiken på gatan är dock störande, tycker vi !
Prismässigt är det ingen större skillnad mot att stå på El Raco och där har vi ju allt...!
Vi knallar vidare ett antal hundra meter bort mot Albir för nästa "inspektion", Camping Cap Blanch i Albir.
Det första synintrycket lovar mera... en bred fin huvudgata som börjar cirka 75 meter efter det att man passerat receptionen. Men det är också allt för bortsett från denna "paradgata" så finns här inget att skriva hem om ! Vi upplever hela campingen som lite "skitig" med okrattade gångar där det ligger löv i drivor och tomtgränserna verkar inte alls respekteras - här ställer man sig i vissa fall lite hur som helst - dessvärre !
De flesta övriga gator i området är grusväg med vad det kan innebära vid ev. regn i vinter - skitigt, skitigt och åter skitigt blir det !
Ändå mer besvikna blir vi när vi går runt och tittar in i servicehusen på denna camping. 
Betyget kan, dessvärre, sammanfattas i 2 ord:  skitigt och omodernt !!!
Med det fantastiska läge denna camping har så nära havet, med ett otroligt utbud av restauranger och affärer på kort promenadavstånd och utan någon störande biltrafik (på de flesta tomter), så kunde den ha fått möta ett bättre öde än att drivas av folk som sätter profiten före dess gäster.
Om man skulle riva servicehusen och bygga nytt och fräscht och göra tomterna något större och mer välplanerade, så skulle man kunna höja priserna rätt ordentligt och ändå få fullbokat under både vinter som sommar - skulle det ske, så skulle vi mycket väl kunna tänka oss att checka in på denna camping - så bra är läget på densamma !!!
Näe, det ska bli skönt att få komma "hem" till El Raco igen...
Jo förresten, det finns något att skriva hem om från campingen i Albir - denna 10,68 meter långa Carthago Liner med garage för en Smart bil i sitt stora aktergarage. Lite för lång för att resa omkring i här nere i södra Europa, men ack så läcker tycker vi och många med oss !
Nu hade vi varit igång i åtskilliga timmar efter endast en liten frukost, så vi gled in på denna mycket trevliga restaurang precis på gränsen mellan Albir och Altea för lunch. Vi kände oss sugna på en kötträtt idag och vi kom verkligen himmelriket nära - vilken otrolig kvalitet på köttet som serverades och dessutom mycket prisvärt !
3 olika sorters grillat kött plus grillad fläskfilé i en fantastiskt god gräddsås med senap, grönpeppar och små bitar av lök i (grytan i mitten), var sin halv bakad potatis samt pommes frites och klyftpotatis och 4 små skålar med underbart goda såser. Alla denna mat plus 4 halvlitersglas med starköl kostade totalt 36,40 Euro för oss båda. Det tog oss för övrigt över 2 timmar att njuta av alla denna mat och dryck.
Hit kommer vi garanterat att återvända och vi rekommenderar dig som någon gång kommer att befinna dig i dessa trakter att göra detsamma !!!
Vi avslutar med en bild på en av många Smart bilar som rullar här nere. Denna i en mycket ovanlig färgkombination - rosa och silver !

Efter dessa båda besök på en ställplats och en camping, så har vi bara en "inspektion" kvar att göra och det är också en camping (som många talar om härnere) och även den ligger i Albir.
Vi återkommer med en rapport därifrån lite längre fram - till dess - må så gott !

4 kommentarer:

 1. helt enig bosse di plassene som du var å så på har jeg også vert innom ingen plasser for oss heller.på country ribs har vi vert ute på kvelden å tatt noen øl der er også levende mysikk på torsdag & søndag

  SvaraRadera
 2. Vi hittade ytterligare en mysig restaurang för läckra kötträtter i Albir. Vilken det är får ni veta först när vi träffas i Albir nästa gång...

  SvaraRadera
 3. Inressant bussresa ni gjorde, tack för restaurang tipset, den ska vi prova till våren! Ska bli intressant o läsa ert betyg på camp La Colina, Albir där vi bott ett par gånger. OBS! att campen ej är helt färdigställd!

  SvaraRadera
 4. Lena !

  Det kommer ytterligare ett restaurangtips från Albir inom kort med ungefär samma "stuk" på maten som från den restaurang du syftar på !

  Vi ser båda mycket fram emot att få besöka La Colina. Intresset väcktes faktiskt när vi läste ert reportage därifrån och sedan dess har vi fått ytterligare rapporter om denna camping.

  SvaraRadera