Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

04 november 2013

Igår, söndag den 3/11, blev det en snabbvisit till Norge...

... inte riktigt, men nästan och speciellt snabb blev den inte...

Frank och Karin hade övertygat oss om att ett besök här - då och då - är ett absolut måste när man är i trakterna av Benidorm. Denna mycket "kosliga" (trevliga) restaurang ligger i badorten Albir, som ligger 4 km norr om Benidorm. Hit åker man buss med linje 10 både från Benidorm och från badorten Altea, som ligger strax norr om Albir.
Till denna restaurang vallfärdar det främst norrmän men också engelsmän, tyskar och svenskar alla dagar i veckan utom tisdagar då restaurangen är stängd.
Vi hade bestämt att vi skulle träffas kl. 12 på en populär norsk bar i centrum av Albir där vi varit tillsammans tidigare, men nu bar det sig inte bättre än att all busstrafik mellan byn Alfas del Pi och Albir (man åker den vägen när man åker buss från Benidorm till Albir och Altea) låg nere och det p.g.a. att ett maratonlopp gick av stapeln i dessa trakter idag. Detta innebar att vi anlände ganska ordentligt försenade till denna mötesplats, (vi fick promenera de sista 2 km) men Frank och Karin sade när vi kom småspringande ute på gatan - ta det lugnt, ta det lugnt bara - vi har en flexibel tid att passa uppe på "vår" restaurang Little Norway... vi fick komma när vi så önskade mellan kl. 13 och 14 och det sätter vi naturligtvis stort pris på en dag som denna !

Åtskilliga av restaurangens gäster väljer någon av dessa båda menyer och visst är dom prisvärda ! 
Vid några av våra grannbord hade man beställt dessa menyer och vi har redan bestämt oss för att gästa Little Norway snart igen och då blir det den övre av dessa båda menyer som vi ska njuta av...
Vi fyra tycker nog att det är i tidigaste laget att servera julmat redan från den 1/11 och såvitt vi kunde se så var det ingen som beställde in någon av ovanstående rätter. Ägarna av Little Norway berättade dock för oss att om några dagar kommer norrmän att invadera restaurangen för att få njuta av deras julmat !
Vi hade dock, sedan nån vecka tillbaka, bestämt oss för att njuta av deras buffet som endast serveras på söndagar och det valet ångrar vi verkligen inte.
I övrigt så är menyn mycket omfångsrik på denna restaurang och vi vill gärna rekommendera dig att besöka Little Norway när du har vägarna förbi. Detta dels med tanke på den underbart goda mat som serveras här och dels för deras mycket rogivande läge i Albir. Knappt någon trafik alls i detta bostadsområde och det är en skön miljö att få sitta i !
Efter en skön promenad i Albir så känns det skönt att få slå sig ned under en parasoll vid vårt bord. Klockan är nu 13.40 och det är hela 26.5 grader varmt i skuggan och då känns det skönt att veta att vi "äger" vårt bord fram till sena kvällen... detta enligt värdparet på denna gemytliga restaurang.
Mot bakgrund av det budskapet så känns det onödigt att stressa iväg in till det dignande bordet utan vi sitter nån timme i lugn och ro och njuter av ett gott rödvin.
Alldeles intill oss har vi sällskap av ytterligare en pensionär - denna lilla båt har gjort sitt och njuter nu av sin ålderdom...
Antingen kan man sitta ute i den stora trädgården och äta...
 ... eller också väljer man att sitta inomhus i den mycket trevligt möblerade matsalen.
Förvånansvärt (tycker vi) många gäster som kom hit ett par timmar efter oss väljer att sitta inomhus och det trots det sköna vädret. Det kan vara så att den underbart fina miljön inne i restaurangen lockar !
Inne i restaurangen finns det också en mycket trevlig mindre bar med ett stort sortiment av ädla drycker !
Vi frågade, av gammal vana, om den norska Löjtens Linie Akvavit fanns i lager men till vår stora förtvivlan (trodde vi) så erbjöd man inte den utan en annan mycket god norsk akvavit - Gammel Opland - och det tackar vi speciellt för... den smakade nästan lika bra som Löjtens och det vill inte säga lite...
Underbart knaperstekt norsk Ribbe kräver en "skikkelig" akvavit ! Godare Ribbe har vi aldrig ätit förut, så bara den var värt detta besök... Little Norways buffetlunch får allra högsta betyg, tycker vi fyra !
Från Little Norway är det endast ett par hundra meter ner till strandpromenaden och väl där kan vi inte låta bli att fotografera denna klippa i orten Calpe ännu en gång.

Denna underbart trevliga dag avslutades med ett besök på ännu en norsk bar och här njuter vi av en skön kvällssol...
... och rätt vad det var så är det kväll. Tiden går som bekant fort när man har trevligt !

2 kommentarer:

  1. takker for en trevelig dag tilsammans.Å vilken mat det ble nestan for mye det ble tungt å gå opp til Orange Grove etterpå

    SvaraRadera
  2. Frank och Karin !

    Vi kan tänka oss det för vi hade fullt upp att ta oss hem med bussen... och igår åt vi nästan inget på hela dagen!

    SvaraRadera