Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

01 november 2015

Semester från semestern... DEL 1 av 2

...och ett kärt återseende

För en tid sedan ringde våra vänner Janne och Sofie och meddelade att dom skulle komma ner till sin lägenhet i Torrevieja över en långhelg och undrade om vi hade lust att komma ner och träffa dom.
Det är klart att vi ville det, så vi bokade in ett dubbelrum på Hotel Masa International (mycket frekventerat av svenskar som är nere och hälsar på andra svenskar...) genom hotellbokningsföretaget www.booking.com. Ett mycket bra 3***igt hotel beläget direkt intill havet. Hotellets restaurang är vida känd för sin underbara mat och är enligt vårt sätt att se det nästan i nivå med ett 5*****-igt hotells restaurang. Restaurangen är belägen innanför de stora glasrutorna och erbjuder full havsutsikt.
Utsikt från balkong över poolområdet.
Vi hade tur och fick ett av de bästa rummen på hotellet med full havsutsikt. Om det berodde på att vi bott här tidigare eller ej törs vi dock ej sia om.
Janne och Sofie äger en underbart fin lägenhet i en s.k. Gated community i Torrevieja, d.v.s. ett område med bostadsrätter som är inhägnat med grindar och staket och dit har man endast tillträde om man först ringer lägenhetsinnehavaren och vederbörande antingen kommer ut och möter besökaren eller trycker på en fjärrkontroll och på så sätt öppnar grinden och släpper in gästen.
Det har skrivits en hel del negativa artiklar om denna bostadsform (som är mycket vanlig i USA) i svenska tidningar den senaste tiden, men vi håller absolut inte med dessa "krönikörer" om deras argument mot denna boendeform.
Skönt att slippa skränande ungdomar som drar omkring och skriker och pinkar i ett bostadsområde - ett fenomen vi aldrig sett i Spanien, men som dessvärre är ganska vanligt förekommande i Sverige !
En av dagarna och dess färd mot natt... var vi inbjudna hem till Janne och Sofie och barnen och här sitter vi högst upp i lägenheten på deras mycket stora terrass, som dom delvis glasat in. Terrassen är tillräckligt stor för att ett större antal personer kan ligga och sola häruppe. I tillägg finns det en stor balkong på våningsplanet nedanför med utsikt över poolen och havet. Utsikten här uppifrån är verkligen underbar med nästan full havsutsikt.
Lite senare på kvällen blir vi bjudna på en mycket läcker middag signerad Sofie !
Efter en skön sovmorgon och en mycket god frukost på hotellet, så är det dags att "göra" Torrevieja centrum, som ligger endast en kilometer från hotellet och direkt intill havet. Idag är det loppisdag i stan och massor av köpsugna är i farten redan vid 10-tiden på förmiddan.
De permanenta loppis stånden lockar åtskilliga besökare och ett par timmar efter det att denna bilden togs, så "kryllade" det av besökare på denna gågata.
Strandpromenaden här i Torrevieja är mycket lång och med några få undantag går det inte att bada här, men...
...det finns några undantag och detta är den största av de få stränder som finns i Torrevieja centrum.
Den riktigt stora stranden här i Torrevieja är La Mata stranden och den är desto större. Denna dag var det mulet väder, och kanske därför så få badgäster, men trots detta hela 25 grader varmt.
Stranden ligger endast en kort bit från vårt hotel Masa International.
Utefter denna långa strandpromenad i Torrevieja finns det mycket gott om restauranger och barer.
Detta är den största av dom alla - Restaurante Las Columnas och den...
...har en mycket omfångsrik meny...
Och apropå mat, så hade vi nöjet att invitera Janne och Sofie med barn till en svensk restaurang här i Torrevieja och den heter Svensken på hörnet och har funnits i 10 år. Denna restaurang ska dock inte förväxlas med Lilla svensken för den ligger ett flertal kilometer härifrån och nära saltsjöarna.
Vad dom har gemensamt är dels att båda serverar mycket bra mat och dels att dom är samägda.
Här har vi precis satt oss till bords och stämningen är, som alltid, på topp !
Vi vuxna åt Toast Skagen till förrätt och, precis som på Lilla Svensken, så är detta den godaste Skagen vi någonsin ätit ! Till varmrätt serverades vi en helt underbar Ryggbiff med en gudomligt god och gräddig pepparsås - halleluja...
Barnen njöt av härliga köttbullar med pommes och gräddsås samt lingonsylt !
När vi vuxna sitter och garvar åt gamla minnen, så har dessa goa barn sitt eget race.
Coolaste killen nr 1, Joel, med massor av musik lagrad i telefonen och...
...Coolaste killen nr 2, Janne, (längst till vänster på bild) som varit mycket framgångsrik professionell road racing förare under många år (bl.a. Europamästare) och som tävlat sparsamt i Sverige men desto mer ute i världen. Denna bild är tagen på Gelleråsens racingbana utanför Karlskoga i slutet av Jannes karriär.

Ett STORT tack för mycket trevlig samvaro under dessa dagar i Torrevieja och ett stort tack till Sofie för en helt underbart god middag - vi ser redan fram emot nästa träff - krama om barnen så gott från oss två !!!

Vi återkommer om några dagar med del 2 av denna utflykt och då kommer det att handla om nedlagda fricampingar mellan Torrevieja och Alicante - fricampingar där det så sent som i fjol var tillåtet att stå kortare och längre tid, men som myndigheterna nu har stängt som på så många andra platser i södra Spanien.
Vi hörs - till dess. må så gott !

6 kommentarer:

  1. Lyxigt med semester från semestern! :) En av de där svenskrestaurangerna körde vi förbi med husbilen bär vi gjorde snabbvisit i Torrevieja. Toast Skagen låter supergott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då var det säkert Svensken på hörnet som ni passerade för till Lilla Svensken hittar man inte om man inte har GPS-koordinater (den ligger mitt inne i ett stort bostadsområde).
      Vi rekommenderar mycket gärna besök på båda restaurangerna !

      Radera
  2. Ja ibland så behövs även Semester fr Semester!
    Ni ser då ut att ha det gott ändå där :-)

    Ha det bra o njut....Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det känns ganska mysigt att få dra iväg några dagar från den kära bobilen. I fjol åkte vi ned med hyrbil till Marbella tillsammans med några vänner och bodde på hotell och den utflykten har vi lust att göra om...
      Kram

      Radera
  3. Hej! Nu har vi prenumerat på Er blogg så nu kan vi följa Er bättre. Trevlig resa ni gjort. Hälsningar från oss tre.Leif,Maggan o Köttbullen.Kram

    SvaraRadera
  4. Hej alla 3,
    Vad trevligt att ni hänger med - välkomna ombord !!!
    Hälsa Nils så gott från oss och stek lite köttbullar åt honom från oss !
    Kram

    SvaraRadera