Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

21 oktober 2015

En kväll i Benidorm...

...som började redan vid lunchtid

I söndags kände vi för att göra Benidorm igen, så tidig eftermiddag knallade vi ner till strandpromenaden.
Här nere är det högsommarvärme och just denna dag var det hela 27 grader i skuggan och nästan 40 i solen ! Bilden är tagen vid lunchtid, så därav relativt få soldyrkare på stranden.
Från Raco och ner till strandpromenaden är det drygt 1,5 km, så i denna värme är det nästan ett måste... att stanna till på Restaurant Roman och få sig en kall öl.
När vi är ute på våra vandringar här i Benidorm, så promenerar vi inte bara på strandpromenaden utan vi går upp på tvärgatorna och tittar i affärer och beundrar...alla dessa fantastiska byggnader man hittar i denna stad - den ena mer fantastisk än den andra...så vi undrar, med rätta, vad som rörde sig i arkitektens huvud den dag då detta höghus ritades...
Efter några timmars promenad kändes det skönt att få slå sig ned i utomhusbaren på Hotel Les Dunes Comodoro, som är en av våra favorit barer, belägen direkt intill strandpromenaden.
Detta ekipage är verkligen av det udda slaget och det kan man hyra om man är 8-10 personer som känner för en cykeltur och ett glas eller två... Jo, du läser rätt, det är en bar med ett långsmalt serveringsbord och med cykeltrampor under varje stol. Ägaren har fullt upp hela dagarna för "baren" är mycket populär...
Efter ytterligare ett par timmars promenerande började det kurra i magen och vi kände båda för några Tapas. Vår favorit tapasbar heter ju Cava de Aragonesa, men där var det så mycket folk så vi bestämde oss för att besöka en annan populär bar som ligger strax intill. Gott, gott, gott-gotti-gott-gott !
Söndag är den dag i veckan då det är överlägset flest flanörer i Gamla Stan och det beror i huvudsak på att söndagen är den dag i veckan då många spanjorer går ut och äter lunch eller middag på restaurang. Det är verkligen ett sant nöje att få promenera runt här framför allt just på söndagar och ju senare det blir på kvällen desto fler människor är i farten. Många spanjorer går ut och äter middag först vid 22-23 tiden eller ännu senare !
Trots besöket på en tapasbar så började det kurra i magen redan vi 19-tiden, så vi bestämde oss för att besöka Bosse´s Restaurante i Gamla Stan. Här har vi njutit av god mat vid ett större antal tillfällen de senaste 2 åren och detta är en restaurang vi gärna rekommenderar !
Restaurangen ligger på en parallellgata till strandpromenaden ett par hundra meter innan man kommer fram till Gamla Stan utefter just strandpromenaden.
Vårt stambord är det längst upp till höger på bild, men ikväll var samtliga bord utom ett reserverade och vi hade glömt att ringa och boka bord.
Men vad gör det - vi fick ett bra bord i alla fall och maten (stekt sjötunga med div. tillbehör smakade alldeles utmärkt, som vanligt !
Om du besöker denna restaurang, så välj gärna någon av restaurangens utmärkta kötträtter, t.ex. Tournedos Rossini, grillad oxfilé eller grillad entrecote med pepparsås - smakar alltid mera...!
Restaurangen ägs av norska Lina och hennes spanske man som är restaurangens kock - vi har sällan fått våra kötträtter så perfekt grillade som på denna restaurang !
Dessutom serveras "dagens rätt" varje kväll (restaurangen öppnar kl. 17 och är stängd på måndagar) och den inkluderar en huvudrätt, en dessert och vin eller öl och priset är endast 11 Euro per person !!!
Notera gärna numret i din telefons anteckningsbok och glöm inte att beställa bord innan du går dit !
Inne i Gamla Stan finns det ett större antal "hål i väggen" Tapas barer dit mest spanjorer går, men tro inte att deras tapas smakar sämre än mot vad dom gör på de stora barerna - det är en fröjd att besöka dessa små, mysiga barer och i förhållande till sin storlek har dom minst lika många gäster som de stora "drakarna" !
Om du klickar på denna bild så förstoras den och då framgår det kanske vilket intensivt folkliv det är här i Gamla Stan även sent på kvällarna !
Denna bild är tagen ganska sent på kvällen alldeles intill Gamla Stan och trots den sena timmen sitter många ute och njuter utsikten över Levante stranden och havet och det i 21-gradig värme - det ääär svårt att inte gilla läget...
Synd att gå hem och lägga sig denna varma om än sena kväll, så vi dyker in i Hotel Les Dunes Comodoro´s utomhusbar ännu en gång för en sista "stänkare" denna dag. Drycken i våra glas är en av våra favoritlikörer, Grand Marnier, och den "uppfanns" av ingen mindre än mannen Alexandre Marnier-Lapostolle år 1880 och han var minsann ingen vanlig stolle...

Vi hörs - till dess, må så gott !

7 kommentarer:

 1. Vi förstår att där är det ju inte svårt att trivas!

  Ha det gott o njut......Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. När ni är "färdigjobbade, så är det er tur att mysa här nere - välkomna hit !
   Kram

   Radera
 2. Hallo
  Gött liv ni lever, kul att läsa er krönika.
  👍😁

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen ombord Göran och tack för att du hänger med !

   Radera
 3. Hallo
  Gött liv ni lever, kul att läsa er krönika.
  👍😁

  SvaraRadera
 4. Rejäl runda ni gjorde i Benidorm kvarteren, det är verkligen en stad man gillar att promenera o äta av allt möjligt 'på platser man utforskat tidigare'. Härligt väder ni har, som vi läängtar till värmen, men 10° varmt i sydtyskland nattetid är inte helt fel ändå :-) :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi håller verkligen med dig - Benidorm har allt och man får aldrig nog av staden och dess utbud !
   Välkomna ner till solen !!!

   Radera