Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

06 oktober 2015

Frisörerna har kommit...

...och även våra norska vänner...

Du som läste vårt inlägg "On the road again...tack vare Björn Hüttermann" (lite längre ned på denna sida) såg säkert bilder på våra norska vänner Karin och Frank & Kirsten och Harald när vi träffades på ställplatsen i Gruissan i södra Frankrike under några dagar när vi var på väg hit till Raco.
Igår på sena eftermiddan "landade" dom här på Raco och hade sådan tur att dom fick tomterna intill varandra och det var stor "flax" (tur) som det heter på norska.
Ikväll ska vi deltaga i den gemensamma norsk/svenska middagen här på Racos restaurang tillsammans med ett antal norrmän och svenskar.
Vi säger än en gång - välkomna till Raco !!!
Frisörerna har anlänt...
Varje år i början/mitten av oktober kommer "frisörerna" på besök på Raco och på de flesta andra campingar i Spanien.
De flesta tomter här på Raco omges av 4 träd av denna storlek och dessa ger naturligtvis skön skugga under sommaren, men nu är det höst tycker spanjorerna...(vi har 27-29 grader i skuggan), så då det är därför dags att klippa ner dessa träd.
Inte mycket skugga på vår tomt inte..., så nu är det dags att köra ut markisen - det ääääär varmt här under både dag, kväll och natt. Vi har varit här i drygt 2 veckor nu och tempen ligger stadigt på 26-31 grader i skuggan. Under kvällarna har vi stadigt 24-26 grader varmt efter solens nedgång och mellan 19-21 under nätterna - vi gillar läget...!
Detta är grenarna och löven från ett enda träd - campingen har 595 tomter och träden är många...
Stora lastbilar åker runt på campingen och samlar in dessa högar och på 5 trädklippare går det 1 räfserska... Jo, faktiskt är det så då kvinnliga "räfserskor" krattar ihop de löv som lossnat från grenarna...
En som absolut inte gillade "frisörerna" är grannens underbart fina katt, som kommer på besök hos oss flera gånger per dag. Hon verkade riktigt sur över att hon tappat skuggan på sin favoritplats hos oss...

Vi hörs - fram till dess, må så gott !


6 kommentarer:

 1. Ja där kan man säga att det blev mer som "Snagg" !
  Men det ser ut som ni har en stor fin tomt!
  Katten var verkligen fin där den njuter.

  Ha det gott o njut....Kram

  Ps.Här har vi frost på nätterna nu Ds.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tomterna är stora och faktiskt större än vad dom ser ut att vara på denna bild - vi står hela 1,20 meter från den häck som vi har på bilens andra sida !
   Burr säger vi när vi läser att ni redan har frost på nätterna...
   Kram

   Radera
 2. Åh vad roligt o höra att nordborna börjat rulla in i Benidorm. Vilken fantastiskt vacker katt grannen har! Hälsa gärna Frank o Karin från oss! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frank och Karin hälsar så gott till er båda !
   Igår fick katten (efter det att vi frågat husse och matte) 3 st Gambas till middag när hon kom förbi oss !
   Kram

   Radera
 3. Är det fortfarande knökfullt eller börjar det bli lite omsättning på platserna? Vi står nu i Beaune.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad trevligt att se att även ni stannar till i Beaune - en av våra favoritcampingar och favoritstäder under resans gång hit ner !
   Det börjar bli trångt här på Raco, men det finns ett 30-tal lediga tomter just nu och fler kommer det säkert att bli när en del holländare och engelsmän åker hem.
   Ni får nog räkna med att ta den tomt ni kommer in på och sedan byta efter ett tag !
   Kramar från oss

   Radera