Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

17 november 2015

Att hyra bil i "vår" del av Spanien...

...är mycket prisvärt !

Detta är 3:e vintern i rad som vi övervintrar på Raco Camping i Benidorm och eftersom campingen ligger så centralt i Benidorm så klarar man sig alldeles utmärkt utan hyrbil.
Bussnätet är väl utbyggt i denna stad med turer var 15:e minut och med linje 10 åker man hela vägen från Benidorm via Alfaz del Pi och Albir ända bort till Altea. De 2 sistnämnda badorterna har ett mycket stort och fint restaurangutbud, så hit är vi åtskilliga som reser då och då med buss.
MEN ibland känner vi, och flertalet svenskar på Raco, för att hyra bil kortare eller längre perioder och ofta går vi ihop 2 par och delar på kostnaden och det är ganska smart att göra på just det viset.
Hyrbilen står ofta oanvänd och ibland åker vi själva ut på en kortare eller längre tur och nästa gång bilen är ute och rullar så är det det andra paret som väljer att köra ut på en tur. Oftast åker vi dock tillsammans upp i bergen eller utefter kusten norrut resp. söderut.
Förra vintern åkte vi tillsammans med våra vänner Hanna och Roger ända ner till Marbella och Gibraltar och bodde på hotell i just Marbella - en tur på över 140 mil blev det den gången.
För en vecka sedan, närmare bestämt den 10 november, hämtade vi ut denna hyrbil tillsammans med just Hanna och Roger och den ska vi behålla ända fram till den 10 mars, d.v.s. en hyresperiod på exakt 4 månader. Totalkostnaden för denna bil, inkl. alla försäkringar, ligger på 1.006 Euro, d.v.s. 4.880 svenska kronor per familj för 4 månader och det tycker vi verkligen är mycket billigt.

Tanken när vi köpte vår Smart-bil för 1,5 år sedan var att vi skulle ha den på en släpvagn bakom husbilen och att vi skulle använda oss av den här nere i Spanien. Vi har dock ändrat uppfattning på den punkten och det mot bakgrund av att det är så billigt att hyra bil här nere. Fördelen är ju att vi slipper ha en stor släpvagn bakom husbilen - den är ju lång (9 meter) redan som det är...

En av fördelarna med att vara med i den nordiska föreningen MasAmigos är just att man får mycket kraftiga rabatter på biluthyrningsföretaget Centauro och detta bolag vill vi verkligen rekommendera. Ordning och reda, mycket bra och moderna bilar och en helförsäkring som verkligen täcker ALLT och det utan självrisk för kundens del om olyckan skulle vara framme !

Vi hörs - till dess, må så gott !

8 kommentarer:

 1. Ja du bosse då kan man lika gärna ha bil o husvagn så har jag alltid resonerat hade nu bra med bil ihop med trävslöfsläge Frillessåsarna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Näe, husvagn vill vi inte ha även om bostadsytan blir större i en sådan.
   Nu ska vi strax ge oss ut på en tur i hyrbilen tillsammans med Hanna o Roger - skoj att få sig omkring !

   Radera
  2. Ja menar bil husvagn är som husbil med smart efter hälsa alla frillefräsan

   Radera
  3. Jo, vi är med på noterna...!
   Hoppas att vi får se er snart här nere igen !!!

   Radera
 2. Va härligt billigt,då är det ju bara tuta o köra på då :-)
  Längtar tillbaks till Florida,bilens förlovade land!

  Ha det gott o kör lugnt....Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är verkligen förmånligt att hyra bil här nere i södra Spanien.
   Till Florida längtar vi ständigt tillbaka - det får nog bli en tur dit framöver !

   Radera
 3. Kenneth o Britt26 november 2015 07:08

  Hejsan. Det var ett bra pris. Vet du hur stor skillnad i Euro det är om man inte är medlem ?
  Vi är medlemmar i Mas Amigos sen förra året. Nu har vi hyrt hus i Torrevieja från 5/1 - 25/2 2016 och tittar just nu på att hyra bil genom Mas Amigos.

  Hälsningar från Kenneth o Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej båda 2,
   Vi ber att få återkomma om ett tag med info om er hyresperiod och det mot bakgrund av att det just nu är "rally" avseende priser vid hyra från just Alicante flygplats - priserna ändras dramatiskt från dag till dag !
   Vi hör av oss i nästa vecka !
   Bosse och Gerd

   Radera