Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

11 november 2015

Himmelriket är nära...

...eller i vart fall en underbar smak av Sveriges framsida...

Nu har vi blivit bjuda av våra vänner Hanna och Roger på en helt underbar skaldjursfest utanför deras husbil. Skaldjuren här nere i södra Europa är goda, men kan ej jämföras med de vi finner på den svenska västkusten eller i Norge - detta är vår samlade bedömning och den stämmer nog rätt väl med verkligheten !
MEN om Hanna eller Roger, som bor på västkusten i Sverige, tillagar skaldjur - ja, då blir dom garanterat nästan lika goda som hemma !
Till "förrätt" delade vi på 2 kg vinkokta musslor och dessa smakade underbart gott - tänk att musslor kan vara så goda i smaken när dom är "rätt" tillagade !
Till "mellanrätt" fräste Hanna på ett par kilo Gambas (större räkor) i lite olja och vitlök...
och till "varmrätt" åt vi ett par kilo Gambas som Hanna lagt i en marinad med vitlök och sedan fräst på i en stekpanna och även dessa räkor smakade helt underbart gott !
Idag var det så varmt (25 grader i skuggan och 38 i solen), så det smakade bättre med kall öl till skaldjuren i stället för torrt vitt vin.
Gissa om vi blev "proppmätta" denna långa dags färd mot kväll...!

Vi hörs - till dess, må så gott !

6 kommentarer:

 1. Ser gott ut! Vi kan bara hålla med, vi saknar skaldjuren hemma i Sverige! Enda undantaget var nog Frankrike, där fanns fantastiska musslor, ostron, havskräftor m.m. Här i Kroatien finns nästan inga skaldjur (inte i de vanliga mataffärerna i alla fall) och räkor smakar ju sällan lika gott som hemma... Musslor är nog det som varit bäst under resan. De har varit goda på många ställen. I Spanien finns ju också de här små jättegoda musslorna, coquinas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi håller med - i Frankrike är skaldjuren snäppet godare mot vad dom är här i Spanien och i Portugal. Däremot håller nog musslorna samma kvalitet som i Frankrike och dom små musslorna är ju helt underbart goda !

   Radera
 2. Musslor är inget jag eller vi provat!
  Föredrar nog hellre Räkor ����

  Ha det gott......Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Prova gärna att koka musslor i vitt vin någon gång, så kanske ni ändrar uppfattning !
   Vi är dock eniga med er om räkornas smak - om vi måste välja mellan musslor och räkor så väljer vi räkor (om dom är svenska eller norska) !
   Kram

   Radera
 3. Kenneth o Britt14 november 2015 14:26

  Ni ser ut att à det riktigt härligt.
  Och vad jag kan se så har du fixat linsen eller har en ny kamera?
  Nu får ni fortsätta att änjuta av tillvaron och hälsa Roger o Hanna.
  Hasta la vista.

  Kenneth o Britt
  Borgholm

  SvaraRadera
  Svar
  1. Näe, det går ingen större nöd på oss...
   Det märks att du verkligen är proffs på detta med kameror - vi köpte en ny innan vi lämnade Sverige och den är vi mycket nöjd med !
   Kramar från oss 2
   PS. Hanna och Roger + Vera hälsar tillbaka till er.

   Radera