Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

07 november 2015

Semester från semestern... DEL 2 av 2

Tillåtet blir förbjudet...

När vi hade checkat ut från Hotel Masa International i Torrevieja, så hade vi bestämt oss för att, på väg upp till Benidorm (100 km norrut), lämna väg N332 och köra den kustnära och mindre vägen upp till Alicante.
Anledningen till just detta vägval var att vi vill förvissa oss om att det fortfarande är tillåtet att övernatta på de 2 mycket populära fricampingarna i La Marina och i Gran Alicant.
När man har passerat byn La Marina på väg mot Alicante, så kommer man fram till den enda rondellen i byn och där svänger man ned mot havet och efter nån kilometer kommer man fram till denna stora parkering. Här var det så sent som i april i år tillåtet att stå med sin husbil och när vi besökte platsen i just april, så stod här minst ett 30-tal ekipage och polisen passerade när vi stod och pratade med ett par svenskar och polisen vinkade glatt åt oss.
Idag är det förbjudet att övernatta här, som framgår av skylten på bild, och vi kan inte komma på någon annan anledning till detta förbud än att folk har misskött sig på platsen = tömt sina toaletter i buskagen runt platsen och hällt ut spillvatten på samma sätt !?!?
Längst bort i bild svänger vägen till höger och efter några hundra meter är man framme vid ett mycket stor parkering som ligger direkt intill havet och några restauranger och enkla boningshus.
Även efter denna väg ner mot havet, och den andra parkeringen, framgår det klart och tydligt att det inte är tillåtet att campa här nere.
Att parkera här under dagtid är tillåtet och vi frågade en av husbilsägarna om dom hade för avsikt att övernatta så blev svaret: vi har stått här i 5 dagar nu... Det går naturligtvis så länge inte polisen åker förbi.
Parkeringen används endast av de som besöker restaurangen och det i huvudsak under dagtid enligt restaurangägaren, så lite synd är det ju att inte ett ställplats kan anläggas här och som då skulle kunna vara öppen mellan 1/10-30/4 = den tid då parkeringen inte används av badgäster.
Håll med om att läget är fantastiskt med havet endast 30 meter bort och med endast 100 meter till en stor och bra restaurang med både utom- och inomhus servering.

Vi vänder om och kör upp till rondellen i La Marina igen och svänger höger (norrut) och fortsätter denna kustväg upp mot Alicante.
Efter några kilometer är det nåt som inte stämmer... för när vi passerade här i våras, så fanns det ingen ställplats här ! Detta är en helt nyanlagd ställplats som blev klar för endast en månad sedan.
Ställplatsen heter La Marina Parking och är inte helt färdigställd ännu. Fler tomter ska anläggas och när vi var där så höll man på att grusa upp ett större område med markerade tomter.
Till höger om receptionen har man placerat en stor container med duschar och WC. Rent och snyggt var det när vi tittade in och det på inrådan av ägaren.
När vi passerade ställplatsen, så var det endast 5 husbilar parkerade här men när väl anläggningen är helt färdigställd så kommer säkert betydligt fler att söka sig hit.
Tomterna är 60 kvadratmeter stora och samtliga gäster kommer att få tillgång till el. Priset för att övernatta är 8 Euro per dygn och 220 Euro per månad. El ingår i priset ! Tömning av toa och gråvatten ingår i priset liksom färskvatten. Det är tillåtet att ha med sig husdjur.
Dessvärre missade vi att ta koordinaterna hit, men det är omöjligt att missa platsen om man åker kustvägen mellan La Marina och Alicante !

Strax innan man kommer fram till Gran Alicant (söder om Alicante), så kommer man fram till nästa fricamping där det var tillåtet att övernatta och det så sent som i början av april i år.
Detta är den ena stora grusplanen...
...och detta är den andra grusplanen där det vid vårt besök i våras stod drygt 70 husbilar.
Så här ser det ut idag på den ena grusplanen...
...och detta är den andra grusplanen. En liten del av det mycket trevliga samhället Gran Alicant skymtar här i bakgrunden.
Rätt så mycket trist tycker vi att det är att platsen numera är stängd. Läget är ju helt fantastiskt med en bred spång (som börjar direkt vid fricampingplatsen) att promenera på ner till havet och med endast ett par kilometer bort till Gran Alicant med dess mycket stora utbud av affärer, barer och restauranger.
Detta är det trista besked man får när man anländer till platsen idag. Vi tror att anledningen till att platsen stängts (precis som fallet varit i La Marina) är att några husbilsresenärer sabbat för oss alla och det p.g.a. att man inte kan låta bli att tömma sin toa och sitt spillvatten ute i naturen och i direkt anslutning till fricampingplatsen ! Platsen ligger hundratals meter från närmaste boningshus, så vi tror inte att anledningen är att närboende klagat över att så många husbilar letat sig hit. Förhållandet är precis detsamma i La Marina med flera hundra meter till närmaste hus.

När man fortsätter kustvägen in mot Alicante, så kör man en längre sträcka alldeles intill havet och på ett par stället brukar det stå ett större antal husbilar.
Ett av de mer udda ekipagen såg vi på den största fricampingplatsen direkt intill havet och med Alicante i bakgrunden.
Mycket mera Sea view än så här kan det knappast bli... Skyltar talar dock om att det inte är tillåtet att övernatta på denna plats, men polisen verkar se mellan fingrarna då det alltid står ett antal husbilar här - dag som kväll när vi har kört förbi.
På tal om just udda ekipage, så måste väl detta klassas som ett sådant... Denna husbilsambulans passerade vi på väg mot Alicante. Någon som sett nåt liknande tidigare ?

Vi hörs - till dess, må så gott !

2 kommentarer:

 1. Synd en del missköter sig så det stängs igen!
  Hoppas det finns nåt kvar till vi skall söderut!
  Annars så blir det nog Camping eller Ställplats.

  Ha det gott o njut i Värmen...Kram

  SvaraRadera
 2. Hur det än är, så är det nog lugnast att stå på en ställplats eller en camping under ordnade former. Inte minst bekvämlighetsmässigt är det ju så, men samtidigt så är det rätt "mysigt" att fricampa ibland !
  Kram

  SvaraRadera