Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

28 oktober 2014

Äntligen hemma igen...

Ja, det kan vi faktiskt skriva utan att ta i för mycket... Vi bodde ju här på El Raco i Benidorm i 6 månader förra vintern och så tog det 2 månader att komma hit och hem igen, så med fog kan vi verkligen säga att vi kommit hem ! Och även denna kommande vintersäsong kommer vi att bo här i 6 månader och det ser vi fram emot !
Här på El Raco har vi det väl förspänt med bassänger - dels finns denna stora utomhuspool...
...och dels denna härliga inomhusbassäng där man håller hög vattentemperatur under hela vintern och hit är det strid ström av oss campinggäster som promenerar speciellt på förmiddagarna.

I tillägg till dessa faciliteter har vi en stor restaurang inne på campingen med ute- och inomhus servering och restaurangen är öppen både för lunch och middag samtliga veckans dagar.
Dessutom har vi en större livsmedelsaffär inne på området (öppen samtliga dagar i veckan) och där byter man även ut sina tomma spanska gasolflaskor mot nyfyllda - här kan man välja mellan både propan och butan, men vi väljer naturligtvis den renare propangasen och ett byte av en P 11 kostar 19 Euro !
Detta är utsikten från våra swimmingpools och ner mot den nedre delen av campingområdet där vi valt att stå denna vinter - det är den soliga sidan av campingen utan stora träd som skymmer solen som fallet delvis är på den övre avdelningen här på bild - vi båda är ju stora soldyrkare även om vi inte ligger och pressar sol utan nöjer oss med att sitta i solen då och då och njuta av värmen.
När vi kom hit till El Raco den 18/10 och efter det att vi backat in husbilen på tomten och fått oss nåt lätt att äta till lunch, så kunde vi inte hålla oss längre... Vi promenerade runt på campingen och de första svenskar vi stötte på var Maggan och Leif med vovven Nils. Här överraskar vi Leif - Maggan och Nils var sysselsatta med köksbestyr inne i husbilen.
Av övriga svenskar som, liksom vi och Maggan och Leif, bodde här förra vintern, hade endast Birgitta och Anders med vovven Alonso och katten Simone (som vi stötte ihop med på ställplatsen i Gruissan i södra Frankrike) samt Inger från Stockholm anlänt - övriga svenskar är nya bekantskaper, som inte bodde här i vintras.
Men ytterligare ett flertal är på gång inom kort - bl.a. Linda och Sven-Inge med vovven Tora, som kommer om ett par dagar, och Christer som anländer hit i mitten på november.

Vad har då vi (och andra svenskar här på El Raco) ägnat tiden åt de senaste veckorna ?
Ja, man vet snart inte hur man ska få tiden att räcka till och det därför att...
...vi har alla så mycket att stå i...
På tisdagar kl. 17.00 träffas vi på Restaurant Peppermill, som ligger några hundra meter från campingen. Här träffades vi svenskar även i fjol, men då på onsdagar.
Här serveras mycket god och vällagad mat till riktigt låga priser - vad sägs om en 3-rättersmeny för endast 10,50 Euro bestående av t.ex. en räkcocktail till förrätt, en stekt laxskiva med tillbehör till varmrätt och en crème caramel eller en skål glass till efterrätt. Till denna meny ingår även en halv flaska vin per person och allt detta för under hundralappen !!!
I stort sett varje dag promenerar vi ner till strandpromenaden, som sträcker sig utefter hela Levante stranden. Utefter denna promenad formligen vimlar det av restauranger och barer och det är en strid ström av människor som promenerar utefter denna härliga promenad.
Så här ser det ut på stranden samtliga dagar i veckan - vattentempen ligger stadigt på 23 grader och skuggtempen har, från det av vi kom hit för 10 dygn sedan, legat på mellan 25-32 grader !!!
Varje gång vi är ute och promenerar utefter strandpromenaden, så stannar vi alltid till på vår favoritrestaurang ROMAN och får oss en kall öl med lite Tapas.
Häromdagen, när Maggan höll på att laga mat vid deras husbil, så fick Leif "permission" och gick en sväng utefter strandpromenaden och när han var på väg tillbaka till El Raco så fick han syn på oss på just Restaurant Roman. Det är 29 grader i skuggan, så en kall öl med lite tilltugg i form av oliver och små stekta fiskar satt som en smäck !
Samtliga fredagar under hela vintern är det marknad i grannbyn Alfaz del Pi och alldeles intill denna marknad ligger det hus som den nordiska föreningen MasAmigos huserar i.
Föreningen har under åren vuxit sig riktigt stor och har idag även kontor i Torrevieja och i La Manga.
Genom denna förening kan man hyra lägenheter, radhus och villor i framför allt just Torrevieja området och det känns säkert tryggt både för uthyrare och de som hyr bostäder här nere under kortare och längre tid att just MasAmigos står som garant för denna verksamhet.
Föreningen arrangerar även ett stort antal resor - med eller utan övernattning(ar) och i tillägg hyr man bil förmånligt genom föreningen och då är det det välrenomerade hyrbilsföretaget Centauro man använder sig av. Dessutom arrangeras trivselkvällar här då och då och julbord serveras här både den 22/11 och den 24/12.
MEN, de flesta av oss kommer hit av speciellt en anledning och det är att, efter det att man besökt marknaden, slinka in här och dricka ett glas vin eller en öl och till det äta av deras underbart goda smörgåsar - räkmackor, sillmackor och köttbullsmackor - gott-gotti-gott-gott !
I fredags var vi ett stort antal svenskar och norrmän som njöt av både solen, mackorna och varandras sällskap under några timmar !
Att det råder full högsommar här nere har du säkert redan läst om på vår blogg och på andras bloggar och blomsterprakten är ännu helt fantastisk - dessa blommor kan man beskåda några hundra meter från campingen på väg ner till strandpromenaden.
Vi skrev ju här ovan om att Roman är en av våra favoritrestauranger här i Benidorm och en annan är denna kinesrestaurang, som heter China Garden. Här serveras mycket vällagad mat och a la carte menyn är enormt stor och i tillägg finns det ett antal mycket prisvärda menyer att välja mellan.
Priserna på dessa fastställda menyer varierar mellan 4,95 och 7,95 Euro och då ingår även en halv flaska vitt eller rött vin per person...!!!
Den stora cirkusen här i Benidorm, som huserar mitt emellan El Raco och strandpromenaden, har föreställningar en gång i veckan och det är på lördagar och de gånger vi passerat här utanför så har det alltid varit mycket folk på väg in i cirkustältet.
Alldeles ovanför cirkusen ligger Benidorm Palace, som är ett stort nöjesetablissemang med stora shower som avlöser varandra under hela året. Just nu gör man stor reklam inför Boney M, som kommer att uppträda här inom kort. Innan showerna börjar serveras en 3 eller 4 rätters middag och maten håller mycket hög kvalité enligt vänner till oss som varit här.
För övrigt går nästan alla norrmän här nere i Benidorm och i grannbyn Albir och väntar på att det mycket kända norska dansbandet Ole Ivars ska komma hit i slutet av november. I fjol var även Kicki Danielsson med och uppträdde tillsammans med Ole Ivars - stor show enligt våra norska vänner Frank och Karin, som var där i fjol !

I eftermiddag kl. 17 (tisdag den 28/10) är det dags igen för en gemensam svenskmiddag i solnedgången på Restaurant Peppermills uteservering och det ser vi fram emot - trevlig gemenskap och mycket god mat - du ser att vi har mycket att stå i och att tiden knappt räcker till...!

Vi hörs - till dess, må så gott !

10 kommentarer:

 1. Allt låter så fantastiskt underbart Gött !!

  Vi kommer om några år vi också :-)

  Ha det gött/Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rolle o Carina !
   Vi törs nästan lova att ni kommer att få blodad tand efter er första övervintringsresa och att ni kommer att göra om det året efter - suget efter att återvända ner till värmen överskuggar allt annat !
   Kram

   Radera
 2. Håller med att det är ett fantastiskt restaurangutbud i Benidorm, det har vi också njutit av i många vintrar. Vi fortsatte efter en tid till Roquetas o fick då en ny upplevelse. Här är nämligen så tyst, inget trafikbuller så våra trumhinner forts att vibrera länge efter då vi lämnat Benidorm. Också en skön upplevelse vi prioriterat de senaste vintrarna, får se om längtan till Benidorm blir för stark till våren 2015? Ha det gott däruppe o umgås :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lena och Jan !
   Vi förstår att ni trivs alldeles utmärkt i Roquetas. Vi har sett en del bilder från campingen och dess omgivningar och det ser verkligen inbjudande ut.
   Om ni kommer förbi Benidorm på er väg hem till Sverige i vår, så vore det mycket trevligt om ni tittar förbi och kanske övernattar här ett antal nätter - ett besök i Gamla Stan för Tapas känns ju inte helt fel...!!!

   Radera
 3. ser ni har kommet til el raco å vert på di kjente resturanter nede i bennidorm ja jeg savner di gode tapas som er på resturanten nede på hjørnet ved gamlestaden.ni må kose dere å nyte varmen vi er litt avensjuka nu kram fra Frank & Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tapas restaurangen La Caya Aragonesa har vi ju härliga gemensamma minnen från under förra vintern - vilka tapas...!!!
   Vi lovar att äta några för er också när vi promenerar dit om några dagar !
   Kramar från oss två !

   Radera
 4. Åh så härligt ni har det ! Läser alltid er blogg och har gjort i flera år :-) Vi har kört mycket i bl.a Spanien men ännu har vi inte övervintrat, kanske nästa år :-) under tiden njuter jag av er blogg :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Birgitta !
   Vad trevligt att läsa att ni "hänger med oss" på vår färd !!!
   Vi rekommenderar er verkligen att göra slag i saken nästa år för det är så underbart skönt att byta miljö och slippa den svenska vintern !
   Här på El Raco är vi ständigt ett 15-tal svenska husbilsekipage som bor under större delen av vintern och, som du säkert läst i tidigare inlägg, träffas vi varje tisdag kväll för en gemensam middag på en restaurang och varje fredag på den nordiska klubben MasAmigos och det upplever vi alla som mycket trevligt !
   Välkomna ner ni också !!!

   Radera
 5. Nu har ni gjort er hemmastadda på Raco! Hinner ni med något annat än att umgås med de andra Svenskarna.
  Har du set Kurt & Ing-Britt & Sven där i år? Har skrivit till Kurt på FB men inget svar.
  Ja jag är med söder ut ska du veta på alla bloggarna.
  Må bra
  Nisse & Birgitta
  http://husbilochresor.com/

  nilsakeh@gmail.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nisse & Birgitta !

   Jodå, vi har hunnit med en hel del i tillägg till att umgås med trevliga svenskar här på Raco.
   Kurt och Ing-Britt kommer inte ner i år, men däremot ska Sven och Ingmarie komma ner i mitten av januari tillsammans med Sture och Mona.
   När startar ni er resa mot södern ?
   Må så gott !

   Radera