Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

06 november 2014

Hur får vi tiden att gå...

...vecka efter vecka...

Ja, det är det ett antal svenskar, som vi träffat i Tyskland och i Frankrike på väg hit ner till Benidorm, som undrat.
Själva har dom klart indikerat att efter en månad på resande fot, så längtar dom hem till Sverige igen.
Vi två har lite svårt att förstå den argumentationen, men alla är vi ju olika och tur är kanske det...

Ni som har följt oss under föregående övervintringsresa har säkert noterat att vi ger oss ut på kortare och längre promenader i stort sett varje dag här nere.
För ett par dagar sedan gick vi ut på en längre tur och promenerade då utefter strandpromenaden intill Levante stranden bort till Gamla Stan här i Benidorm.
Denna strandpromenad är cirka 2 km lång och utefter promenaden finns det idag endast 3 gamla hus kvar och de är de 3 du ser på bilderna här ovan.
Förr i tiden - på 50 och 60 talen - när inte skyskraporna var byggda utefter denna strandpromenad fanns det ett stort antal privatägda villor här, men dessa 3 är de enda kvarvarande och dom ligga alla intill varandra.
Efter denna promenad i strålande solsken med en temp på 27 i skuggan, så kändes det skönt att slå sig ned på vår favoritrestaurang ROMAN och beställa var sin stor kall öl. Om man beställer en stor öl eller ett glas vin, så får man alltid varierande (från dag till dag) Tapas till och idag blev det små sardiner som smakar helt underbart gott och svarta och gröna oliver, samt syltlök.
Efter dessa aptitretare kände vi för att beställa en paella (minimum 2 personer krävs för denna rätt) och bara lukten av den anrättning hindrade oss från att fota densamma "vid leverans"...
Här har vi ätit upp mer än halva rätten och de flesta skaldjur - du undrar säkert om det smakade bra... det smakade himmelskt gott. Om nån vecka sitter vi här igen för en ny "panna" med paella !!!
När vi lämnar restaurangen och promenerar tillbaka till vår camping El Raco, så passerar vi detta "smycke" - en exakt likadan Smart som vi köpte i mitten av juni i år !
Dagen efter kom Åke förbi hos oss (har tillsammans med sin fru Agneta varit i Spanien många gånger och hyrde så sent som förra vintern en lägenhet i Torrevieja. Då flög dom ner, men i år har dom sin husbil med sig och bor här på El Raco. Vi bestämde på stående fot - eller rättare sagt - på sittande stjärt - att vi skulle ta en tur med lokalbussen de 4 km bort till grannbyn Albir, som ligger norr om Benidorm.
När vi med bussen närmar oss Albir, så beslutar vi oss för att fortsätta med bussen till ändhållplatsen som ligger längst bort i grannbyn Altea. Åke och Agneta hade aldrig besökt Altea och när vi klev av bussen där marknaden äger rum varje tisdag (vid ändhållplatsen) beslutar vi oss för att promenera hela vägen utefter strandpromenaden mellan Altea och Albir.
Utefter denna 3 km långa strandpromenad formligen vimlar det av restauranger och ett flertal är specialiserade på Tapas rätter. Vi båda är enormt förtjusta i tapas och äter det ofta !
Utefter stränderna i Altea, Albir och Benidorm är det ett antal personer som försörjer sig på att bygga diverse sandslott på stränderna. De allra flesta är faktiskt att beteckna som mästerverk och det mot bakgrund av att det är endast sand och vatten som används vid "konstruktionen".
Värmen är tryckande idag, så vi känner verkligen för att stanna till vid detta "vattenhål" och släcka törsten med var sin kall god öl. Hit kommer vi för övrigt att återvända - vi har varit här ett stort antal gånger, men vi har aldrig ätit lunch här. Det kommer vi att ändra på inom kort - helt fantastiska maträtter passerade oss på väg mot rätt bort och det såg så underbart gott ut...!
Mitt emellan Altea och Albir, och utefter strandpromenaden, ligger denna villa - den är dubbelt så stor som framgår av denna bild och hela undervåningen är ett enda stort garage och där finns det plats för ett 20-tal personbilar !
Rakt nedanför Albir centrum och intill strandpromenaden ligger denna villa till vänster på bild.
Den tillhör, enligt uppgift, fotbollsproffset Ronaldo och köptes för några år sedan för den nätta summan av 150 miljoner svenska kronor...!
Efter denna "kraftansträngning" känner vi för lunch i Albir och under denna berättar Åke och Agneta att dom aldrig besökt Camping La Colina i Albir. Det måste vi naturligtvis ändra på, så efter en god lunch promenerar vi upp till campingen och det tar endast 10-15 minuter från centrum.
När vi kommer upp till La Colina, så visar det sig att Bernard med fru sitter och myser på sin uteplats vid den enda stuga som finns till uthyrning på La Colina. Bernard brukar hjälpa till MasAmigos på fredagar - den servering som ligger intill marknadsplatsen i Alfas del Pi och som är MasAmigos kontor i Alfas. På bilden syns Åke till vänster och Bernard i vit hatt och till höger Bernards fru och hitom henne Åkes fru Agneta.
Tack för trevlig samvaro under några timmar i stekande sol !
Detta är receptionsbyggnaden på La Colina, som även inrymmer en bar och en nyöppnad restaurang.
Inne på området finns det en stor swimmingpool, men tyvärr finns ingen inomhuspool.
Campingen har bara funnits i några få år och håller en hög standard, men enligt oss båda så är det alldeles för många träd här som skymmer solen - säkert skönt under sommaren, men def. inte under vintern, så vi kommer aldrig att bo här !
Åke och Agneta har besökt baren Café Olé, några gånger sedan dom kom hit till Benidorm och föreslog under den gemensamma middag vi svenskar har på Restaurant Peppermill varje tisdag att vi skulle promenera ner till denna bar för att få njuta av verklig nostalgi underhållning...
Baren ligger i de engelska kvarteren här i Benidorm och utefter denna gata vimlar det av engelska och irländska barer.
Det som får oss att promenera hit är denna holländske sångare (som vi tyvärr missade namnet på) iförd sin ljusblå kostym med tulpaner på.
Han blev verkligen dagens stora behållning - en underbar blandning av musik från 50-80 talen och med stora inslag av musik tidigare framförda av Elvis Presley, Roy Orbison, Jim Reaves, Cliff Richard och The Beatles - med flera - med flera från denna tidsepok !
När han drar igång Elvis Presleys stora klassiker "I can´t help falling in love with you", så reser sig raggen på de allra flesta av oss i publiken - här sitt vi och myser och det inomhus - samtliga bord utomhus var naturligtvis upptagna.
Som kuriosa kan nämnas att många tror att Elvis tillägnade sin fru Prescilla (som spelade en av huvudrollerna i den otroligt populära såpan Dallas) denna melodi, men det är helt fel - de han ville hylla med denna sång var sin stora publik över hela världen - den var den han älskade mest av allt !
Efter de 2,5 timmarna på Café Olé promenerar några av oss bort till China Garden, som är en mycket populär Kinakrog här i Benidorm för en tidig middag. På väg dit passerade vi denna "pärla" - en mini husbil som tyvärr aldrig blev någon större succé. Vi kommer mycket väl ihåg den från mässan Elmia i Jönköping för ett antal år sedan och vi både trodde att den skulle bli en stor succé - men icke !

I morgon, fredag den 7/11, tar vi bussen till Alfas del Pi och besöker marknaden ännu en gång och därefter promenerar vi den korta biten till den nordiska föreningen MasAmigos lokaler - där väntar räkmackor, sillmackor och köttbullsmackor på oss medlemmar och det besöket har blivit lite av veckans höjdpunkt bland oss svenskar här på El Raco !

Avslutningsvis apropå rubriken ovan - det är inga som helst problem att få tiden att gå...!!!

Vi hörs - till dess, må så gott !

13 kommentarer:

 1. Hej Bosse och Gerd

  Tack för svar på frågorna!
  Kul att åter uppleva Altia&Albir När ni är i Albir ska ni gå upp övanför Ronaldos hus och ut till Fyren. Värt ett besök.
  Jag har hört att ett av husen nere på playan i Benedorm skulle ha varits Franco sommar hus. Ska vara ett av de som är kvar.
  Ja ni har och göra det der vi.
  Må bra
  Nisse & Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej på er,

   Tack för tipset - det ska vi göra vid tillfälle i Albir.
   Måste även kolla upp detta med Francos sommarhus - det kan ju faktiskt vara ett av de 3 som finns kvar utefter playan !
   Må så gott !

   Radera
 2. Ett enkelt svar på varför man skall vara där ni är!
  Gillar man Sol o Värme så gör ni och många andra
  helt rätt som övervintrar där!
  Gillar man Vinter o Kyla så skall man vara kvar i Sweden,så enkelt är det!
  Tyvärr jobbar vi några år till annars har vi oxå vart där!

  Ha det så trevligt där/Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rolle o Carina,

   Ni har helt rätt - man gör som man känner för när det gäller att välja övervintringsplats och som ni förstår och som även ni tycker, så väljer man då t.ex. Spanien.
   Kram

   Radera
 3. Hej på er eftersom vi ej är hos er så hade vi Ärtor o Punsch med våra kompisar på gatan dä prata jag om att så kallt har vi inte hatt på ett år Jag idag har ni gosat er på Amigos förstå jag det är ju Fredag Hälsa alla därnere från Frillesåsarna hade gott

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej igen,

   Även vi är jätteförtjusta i ärtsoppa och punsch och då gärna med lite inlagd sill med rödlök och en akvavit till... och det har vi tagit med oss hit även denna vinter...!
   Du har helt rätt Sven - vi var på MasAmigos idag, fredag !
   Må så gott !

   Radera
 4. Nog förstår jag att man kan få tiden att gå! Men när jag såg "tulpanmannen" bakifrån trodde jag att han hade pyjamas... haha ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helena,

   Vi håller med dig - när vi kom till baren trodde vi faktiskt först att detta måste vara nån form av Kalla Anka show..., men det visade det sig dock inte vara. Holländaren hade en helt underbar röst och vi njöt i fulla drag !

   Radera
 5. Ni har det underbart och det bästa är att din blogg väcker mina härliga minnen oxå :-) Altea och Albir var vi i våren 2013 och Benidorm får vi ta nästa höst för vi körde förbi då och körde mycket längre söderut. Du, är det många vildkatter på el Reco ? får man ha hund där ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Birgitta,

   Välkomna till El Raco nästa höst - om vi får behålla hälsan, så kommer vi def. tillbaka hit för ännu en övervintring !
   Betr. katter så finns det några tamkatter som ägs av några engelsmän som bor permanent här på El Raco, men de 2 katterna är fromma som lamm och stör inte på något vis !
   På några campingar här i Benidorm råder det förbud mot att ta med sig hund, men här på El Raco är det helt OK !
   Som kuriosa kan nämnas att på Camping La Colina i Albir får man ha med sig hund, men den får då inte väga mer än 4 kilo...
   Må så gott !

   Radera
  2. Tack för ditt svar ! låter lovande för oss, men säger som du : man får hoppas att hälsan står oss bi:-)

   Radera
 6. Är det ok att vara på El Raco i januari-februari? Måste man boka eller är det redan fullt på den sidan ni bor utan en massa träd?
  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svåraste tiden att få plats är från mitten av december till cirka den 10/1. Men även under den tiden finns det tomter lediga, men då är det naturligtvis de "sämsta" tomterna - d.v.s. med stora träd.
   Från ovanstående datum reser många engelsmän hem igen och i vintras blev det genast ett 40-tal tomter lediga.
   Det går att reservera i förväg - ring och säg att ni önskar en solig tomt långt ned på campingen - men observera att då måste ni betala även för de nätter ni inte bor här !
   Vi rekommenderar dock att ni kommer ner och tar den bästa av de tomter som är lediga och därefter går runt och frågar de som står på de attraktiva tomterna (med vatten in och ut) när dom har för avsikt att lämna campingen.
   På så sätt är chansen stor att ni får en riktigt bra tomt !

   Radera