Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

17 november 2014

Vi hinner inte med...

...dagarna och veckorna går alldeles för fort

I fjol när vi checkade in på El Raco Camping här i Benidorm första veckan i oktober, så tyckte vi att vi hade all tid i världen till att utforska Benidorm och dess vackra omgivningar. Och vi hann verkligen med massor av utflykter, till fots, med buss och med hyrbil innan julhelgen.

Nu har vi varit här i drygt 4 veckor och det känns faktiskt som om vi bara varit här ett par veckor - tiden flyger verkligen iväg på nåt konstigt vis...
I onsdags besökte vi ännu en gång baren Café Olé nere i de engelska kvarteren här i Benidorm. 
Inte för att den baren har bättre öl än någon annan bar utan det som får oss svenskar att vallfärda hit på onsdagar och söndagar är denne holländare. Han sjunger som en "gud" och hans repertoar består av musik från 50-70 talen och då framför allt musik tidigare framförd av bl.a. Elvis Presley, Roy Orbison, Jim Reeves och Cliff Richard.
Linda, Sven-Inge, jag själv, Jan-Erik, Carina och vovven Tora njuter i fulla drag... - Bosse håller, som vanligt, i kameran.

En dag i förra veckan kom en norsk dam förbi vår husbil och meddelade att vi var varmt välkomna att besöka den norska sjömanskyrkan i Albir och den julmarknad som skulle äga rum där i fredags och i lördags.
Under fredagen hade vi svenskar fullt upp... med att besöka marknaden i grannbyn Alfaz del Pi och den intilliggande nordiska föreningen MasAmigos för att njuta av deras underbara sandwich, som serveras där varje fredag mellan kl. 11-14.
6 av oss svenskar tar bussen till Albir i lördags och de övriga cyklar från El Raco de 4 km bort till Albir och när vi bussåkare promenerar upp till den norska sjömanskyrkan imponeras vi av denna blomsterprakt.
Denna lilla skylt visar att vi kommit fram till den villa där Sjömannskirken huserar.
När man åker med lokaltrafiken här i Benidorm får man inte ta med sig sin vovve ombord på bussen.
Att lämna sin vovve ensam hemma i husbilen är ju inget tänkbart alternativ när vi som idag ska vara borta större delen av dagen. Sven-Inge och Linda har skaffat en liten "husvagn" till sin vovve Tora och detsamma har Roger och Anja gjort för sin vovve Vera.
Sjömannskirken huserar i en stor villa strax ovanför Albirs centrum och när vi ankom hit vid 12-tiden, så hade ett stort antal norrmän redan anlänt.
Inne på gården serverades både nygräddade vofflor...
...varm korv med bröd...
...och diverse norska specialiteter och i inomhusserveringen serverades härliga sandwich med rökt lax och sandwich med massor av räkor på, så ingen behövde gå härifrån hungrig.
Riktigt fint norskt handarbete såldes på denna julmarknad och allt överskott från denna marknad tillfaller denna sjömanskyrka. Den norska staten hjälpte tidigare till att finansiera denna verksamhet, men idag, som en norrman berättade för oss, finns det ju nästan inga norska sjömän kvar på fartygen utan dessa bemannas till stor del av folk från fjärran östern. Det har lett till att sjömanskyrkorna idag till största del får finansiera sin egen verksamhet på annat sätt...
...t.ex. genom lotterier och marknader av det slag vi besökte just idag.
En norsk musiker underhöll på bästa sätt och trivselfaktorn var hög idag !
De svenskar från El Raco som cyklade hit till Albir valde så småningom att cykla hem med sina vovvar igen och några tog bussen åter till Benidorm.
6 av oss som tog bussen hit valde att ge oss iväg på en riktig långpromenad - vi lämnade sjömanskyrkan och promenerade ner till början av strandpromenaden i Albir och sedan följde vi denna promenad ända bort till den bortersta delen av grannbyn Altea - snacka om spänstfenomen...
En sådan pärs som denna promenad innebär, kväver naturligtvis ett vattenhål och här sitter Jan-Erik, Christer, Carina, jag själv och Gun-Britt och njuter i det varma vädret på Restaurant Columbus uteservering intill Alteas strandpromenad.
Columbus består av en stor inomhusservering, denna terrass samt den uteservering som vi sitter och njuter vid.
Vi rekommenderar dig verkligen ett besök på denna restaurang, som är känd för sin höga kvalitet på maten. Columbus ligger i mitten av strandpromenaden i Altea - ta sikte på denna speciella palm...
...och på denna fartygsvägg som pryder restaurangens sida i stället för en trist vägg !
När vi sedan lämnade Restaurant Columbus passerade vi ställplatsen i Albir...
...en ställplats som ligger fint till i Altea - endast denna lokalväg skiljer ställplatsen från havet, men vi skulle inte kunna tänka oss att stå här längre än nån vecka kanske. Att stå här en hel vinter vore helt otänkbart och det p.g.a. att det är så trångt här. Dessutom är priset i nivå med vad vi betalar på El Raco och där är allt bättre mot vad fallet är här - tycker vi !
Nån kilometer från ställplatsen i Altea och precis på gränsen till Albir ligger Camping Cap Blanch.
Den har vi skrivit om tidigare och vårt betyg blev - underkänd !
Slitna servicehus och dessutom ligger alldeles för många tomter i skugga och den enda gatan som är asfalterad inne på området är denna - övriga består av grus och sand och när det blåser (vilket det gör framför allt under januari och februari), så yr sanden omkring åt alla håll inne på campingen !
Ett trevligt norskt par som vi träffade på Bon Repos Camping i Santa Susanna (ca 50 km norr om Barcelona) på väg hit ner (Olav med fru) och som vi träffat ytterligare några gånger här i Benidorm och i Albir står parkerade på denna camping sedan en tid. Dom har dock för avsikt att lämna denna camping inom kort !
Ett annat norskt par har en likadan husbil som Olav - en 10,5 meter lång Carthago Liner med garage för en Toyota IQ eller en Smart.
Notera hur skuggiga dessa båda tomter är - här skulle vi heller inte kunna tänka oss att stå någon längre tid !
På väg upp till Albirs centrum passerade vi denna pärla - en Buick Riviera i absolut mint condition...
...och intill den stod denna pärla - en Pontiac Grand Prix i samma fina skick som Buicken och vi, som ägt ett stort antal amerikanska bilar under åren i vår "ungdom", går i spinn...!

Idag är det måndag den 17/11 och i morgon är det följaktligen tisdag - vad sker då ?
Jo, då är det gemensam middag på Restaurant Peppermill med ett antal svenskar som bor här på El Raco - som du förstår, så har vi alla mycket att stå i här nere...tiden vill liksom inte räcka till...

Vi hörs - till dess, må så gott !


4 kommentarer:

 1. Hej på er där nere i Benidorm Bosse nu får du inte gå ock bli förkyld så du inte kan gå ut med dom andra nu når du är i bra form Hälsa alla från ett blött Frillesås Ing-Marie Sven Mitzi Har Crister kommit ner än

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej alla 3,
   Vi väntar på er och vi ligger i hårdträning nu så att vi orkar "köra" samma runda som förra vintern tillsammans...
   Christer kom i fredags och står parkerad 75 meter från oss.
   Alla hälsar till er !

   Radera
 2. Jäkta lugnt,ni har väl minst 5 månader kvar där :-)
  Underbart vackra Sommarbilder ni bjuder oss på!
  Man blir ju mer än sugen så klart!

  Ha det så gott/Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rolle o Carina,
   Det stämmer, vi har ytterligare 5 månader på oss här nere i Benidorm men drygt 1/6 av våra 6 månader har ju redan "försvunnit" och då blir man ju lite halvstressad...
   Kram

   Radera