Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

25 november 2014

Nu har vi blivit med hyrbil

I lördags var det dags igen - Leif (till vänster i bild) och Bosse gjorde sällskap med Sven-Inge ner till Centauro Biluthyrning för att hämta ut de 2 bilar vi hyrt en vecka. Är man medlem i den nordiska föreningen MasAmigos, så bokar man hyrbil via deras hemsida hos just Centauro till mycket fördelaktiga priser och villkor. Deras kontor ligger utefter den gata som leder från El Raco och ned till strandpromenaden.
Den bil vi hyrt tillsammans med Maggan och Leif är en 4-dörrars VW Polo och för den betalar vi 35 Euro för 7 dygn. I tillägg kommer kostnaden (frivillig) för en extra försäkring utöver den vanliga, som innefattar även fönsterrutor, fälgar och underrede och för den betalar vi totalt 56 Euro under denna hyresperiod. Totalt 91 Euro för 1 vecka inkl. obegränsad körsträcka.
Längre fram i höst kommer både vi och Maggan och Leif att hyra var sin bil under hela 2 månader och kostnaden för den långa hyresperioden ligger på otroligt låga 318 Euro inkl. allt !!!
Nån timme efter det att vi hämtat ut hyrbilen åkte vi gemensamt upp till det fantastiska varuhuset Carrefour, som ligger på sluttningarna strax ovanför Benidorm.
Detta varuhus har verkligen ALLT i bl.a. matväg plus en mycket stor avdelning för elektronik och även där vinns verkligen ALLT...!
Deras fisk- och skaldjursavdelning är verkligen inte att leka med... denna bild visar endast fiskavdelningen.
Vi båda är stora älskare av musslor och här på Carrefour finns:
ALLT i musselväg - mums...
ALLT i skaldjursväg - mums...
ALLT i bläckfiskväg - här passar vi dock - ej mums...
När vi parkerade hyrbilen vid vår tomt här på El Raco, så dök denna fina katt upp från ingenstans.
Katten ägs av ett engelskt par som övervintrar på tomten bakom oss och kissen har endast besökt oss en gång tidigare under de 6 veckor vi nu bott här. Anledningen till dagens besök var naturligtvis lukten av de skaldjur vi hade med oss hem från Carrefour...!
I lördags kväll var Maggan och Leif ute på galej i grannbyn Alfaz del Pi och då gästade deras vovve Nils oss under eftermiddan och kvällen - om Nils gillar skaldjur undrar du kanske - det bästa jag vet, svarar Nils även om favvo maten är nystekta köttbullar...

I söndags körde vi cirka 90 km söderut och svängde av nationalvägen N332 vid avfarten in till samhället Guardamar för att besöka den stora och trevliga Citronmarknaden, som ligger endast några kilometer från denna avfart. Om den marknaden kan du läsa om du går in på våra inlägg skrivna under föregående övervintringsresa 2013-2014.

I går, måndag den 24/11, var Maggan och Leif upptagna med div. hushållsgöromål så vi frågade om våra grannar Hanna och Roger hade lust att följa med oss på en tur upp till staden Denia, som ligger intill havet en dryg timmes körning norr om Benidorm.
På väg upp till Denia valde vi att köra nationalvägen N332 och under returresan valde vi i stället att köra hela vägen utefter kusten och den vägsträckningen rekommenderar vi verkligen - bitvis rena alpkörningen och bitvis slingrar sig vägen nära havet. När du lämnar Denia, så kör du väg CV736 mot Xàbia/Jávea och fortsätt sedan på väg CV740 till El Poble Nou och väg CV737 mot Moraira och välj därefter väg CV746 mot Calpe.
Denia är numera en populär semesterort, men staden var tidigare en betydande romersk koloni med en gammal borg och mycket charmiga kvarter i den gamla stadsdelen.
I den gamla stadsdelen formligen vimlar det av Tapas restauranger, små mysiga barer med underbara Tapas rätter.
Efter att ha promenerat runt i gamla stan en längre stund, så väljer vi att inta en härlig Tapas lunch på Restaurant Jamaica Inn och deras tapas rekommenderar vi verkligen !
Vad sägs om denna Tapas tallrik för 2 personer till priset 9,50 Euro per person - Tapas när dom är som bäst !
Att spinna som katter är bara förnamnet...
Ett besök i hamnen för fritidsbåtar är nästan ett måste här i Denia - fritidsbåt och fritidsbåt...
här talar vi snarare om fritidsfartyg som man inte ser så ofta i Europas hamnar.
I hamnen i Monte Carlo, under framför allt den helg när Formel 1 avgörs här, är ett tillfälle att få beskåda dessa fantastiska fartyg.
Samtliga fartyg är hemmahörande i Nassau och i Västindien utom detta som har Lissabon som hemmahamn.
Vi avslutar bildkavalkaden från Denias hamn med några bilder på detta 4 våningar höga fartyg.
De övriga 10 fartygen i hamnen är "snikmodeller i jämförelse med det 50 meter långa fartyget med 4 våningar...

Att tanka fulla tankar med diesel lär nog kosta cirka 200.000 kronor bara det - bara kostnaden för den kapten och styrman och övrig personal, som kock och städare, lär kosta mångdubbelt per år...
Tur att vi valt husbil i stället för fartyg...!

Vi hörs - till dess, må så gott !

9 kommentarer:

 1. Inga dåliga "Ekor" där inte,Bandidos gäng el??
  Calamares gillar vi skarpt,mums mums!

  Ha det gott/Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Calamares är faktiskt det enda i fisk/skaldjursväg som vi inte gillar !
   Kram

   Radera
 2. godt å få se lite bilder fra carrefur og bennidorm. I denia har jag aldri varit før. ja det er fint at ha hyrbil når man er der nede slik at man får se litt rundt i di andre små steder.ni får ha en trevelig tid i bennidorm

  kram fra Frank & Karin  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Carrefour är nog den bästa affären här nere i Benidorm - vi gillar verkligen att åka dit !
   Vi håller verkligen med er - det finns så otroligt mycket att se här nere utefter kusten och uppe i bergen, så det kommer säkert att bli en hel del turer under de 2 månader vi kommer att hyra bil nästa gång !
   Kram fra oss to !

   Radera
 3. Hej på er nu skulle du haft din SMART så hade behövt låna bil hade bra Frillessåsarna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi saknar faktiskt Smarten här nere !

   Radera
 4. Hej !
  Nu är i så sugna på övervintring i Spanien så nu har vi börjat undersöka en del saker. Bl a försäkringar; hur löser ni reseförsäkringsbiten ? alltså att kunna stanna mer än 45 dgr och ända ha full försäkring för ev hemtransport vid sjukdom ? Vi har If och den förlängningen till 5-6 månader är JÄTTEDYR :-)
  höstruskiga hälsningar från Göteborg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Birgitta !

   Vi har Trygg-Hansa och får bita i det sura äpplet, d.v.s. teckna en separat försäkring genom försäkringsbolaget Gouda som träder i kraft från den 46:e dagen och framåt - i vårt fall har vi tecknat den från den 15/10 (den vanliga reseförsäkringen som ingår i hemförsäkringen gällde då från den 2/9 och fram till den 15/10) och fram till den 15/5 och det kostade hela 11.700 kronor.
   MEN, om inte Folksam kommer att ändra sina villkor från nästa höst, så kommer vi att byta försäkringsbolag och anledningen till det beslutet är, att förutsatt att du har din hemförsäkring och din husbilsförsäkring hos dom, ingår det en reseförsäkring som innefattar fri hemtransport med flyg vid allvarlig sjukdom och den försäkringen gäller i hela 186 dagar !
   Ta även du en allvarlig funderare på att byta bolag innan ni åker söderut för övervintring !!!

   Soliga hälsningar från Benidorm

   Radera
  2. Tack snälla du för ditt svar, ska kolla Folksam !

   Radera