Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

11 november 2014

Även solen har fläckar...

...några dagar per år här i Benidorm...

Ni som, liksom vi, följer väderrapporterna med stort intresse kanske tittade på svensk TV i morse.
Där visade "vädergubben" en karta över hela Europa och där såg man det lågtryck som har sin nordliga gräns i höjd med norra Skottland och sin sydliga ner mot norra Marocko.
Rapporten är med sanningen överensstämmande för här är det skräpväder idag, tisdag den 11/11, men till skillnad från hur läget är hemma i Sverige när ett lågtryck drar in så försvinner de med nästan blixtens hastighet, så i morgon blir det som det brukar vara - solsken från en helt blå himmel !
I skrivande stund, kl. 15.00, början solen att titta fram bakom oss och denna vackra regnbåge visar sig.
I fredags tog vi, som vanligt, bussen till grannbyn Alfaz del Pi tillsammans med ett "gäng" svenskar som bor här på El Raco. När vi stod och väntade på bussen upptäckte vi, till vår stora förvåning, att dessa stora pippifåglar stod och tittade på oss - det första man blir blind på är ju...
Våra kompisar berättade att dessa fåglar stått parkerade här i många år...
Som vanligt var det gott om gäster på den nordiska föreningen MasAmigos (där vi är medlemmar sedan ett år tillbaka) uteservering, som ligger granne med marknaden i Alfaz del Pi, och deras hemmagjorda sandwich smakade som vanligt - mycket gott !

Vad mer kan vi rapportera om ?
Jo, 2 par svenskar med var sin husbil har lämnat El Raco - det ena paret, Helge med fru från Sveg, reste hem till Sverige (har ett par år kvar att jobba) och det andra paret...
...Åke och Agneta rullade söderut i Spanien - först väntade ett besök på campingen i Santa Pola och därefter ett besök hos vänner som bor i lägenhet i Torrevieja. Därefter rullar dom ner mot Marbella trakten och kör sedan en sväng mot Algarvekusten i södra Portugal. Planen är att dom återkommer hit till El Raco i Benidorm efter årsskiftet.
Du som är i vår ålder kommer säkert ihåg radioprogrammet som handlade om Kalle Stropp och Grodan Boll - vi har fått besök av just Kalle Stropp och han stannade hela dagen hos oss innan han lättade med hjälp av sina stora vingar och flög iväg över vår grannes husvagn.

Ikväll kl. 17 ska vi möta upp ett antal svenskar här på campingen och därefter promenerar vi några hundra meter bort till Restaurant Peppermill och där blir det gemensam middag, som vanligt på tisdagar.
I morgon har vi två tänkt besöka baren Café Olé igen för att lyssna på den holländare som sjunger 50-80 tals låter som en Gud (vi var ju där i onsdags i förra veckan) och därefter är det inte omöjligt att vi promenerar strandpromenaden bort till Restaurant Roman för var sin portion vinkokta musslor. Vi glädjer oss redan !

Vi hörs - till dess, må så gott !

6 kommentarer:

 1. Hej idag har vi 11grader varmt inget regn ingen blåst allt bra idag men snart har ni sol igen det bruka var så i Benidorm hälsningar Frillesåsarna hälsa alla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni har så rätt för igår kom solen och värmen tillbaka !
   Må så gott - vi saknar er här nere !

   Radera
 2. Trevligt med Sol o Värme !!
  Här haft vi haft + länge nu :-)
  Hoppas på det året ut.

  Ha det gott/Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har sett att ni haft riktigt hyfsat väder på sistone och vi hoppas att ni slipper snö !
   Kram

   Radera
 3. Ser att som vanligt så har Spanska kusten fint väder. Och efter regn kommer sol. :-)
  Vi har idag kommit till Platja D'aro , och där vi kunnat sitta ute med ett par husbils kompisar från Kopparberg, och ätit middag. Underbart. Reser vidare söderut imorgon hade tänkt åka till Spätzle Fritz men såg precis att det var stängt på Måndagar, får bli ny planering.
  Vi räknar med att anlända El Raco på Tisdag. Hoppas det finns några soliga och vettiga platser.
  Ha det så gott. Syns om några dagar.
  Kenneth E o Britt

  SvaraRadera
 4. Hej och välkomna ner till El Raco - vi bor på tomt 611 !

  Vi ber er observera att ställplatsen Spätzle Fritz är öppen även på måndagar - det är bara restaurangen på ställplatsen som är stängd denna dag !!!

  SvaraRadera