Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

16 oktober 2014

Camping Bon Repos i Santa Susanna

I söndags (12/10) lämnade vi ställplatsen i Gruissan i södra Frankrike och körde därifrån de 210 km söderut till badorten Santa Susanna, som ligger några kilometer söder om badorten Blanes (mer känd bland svenskar har vi förstått) och cirka 50 km norr om Barcelona.

Vi har tidigare bott på en camping i Blanes och i våras bodde vi här på Bon Repos i Santa Susanna och om du passerar dessa trakter med husbil, så är det def. Camping Bon Repos du ska välja !
Varför det, undrar du ?
Jo, därför att på denna camping kan du stå med din husbil/husvagn direkt på stranden och det i mån av plats naturligtvis. Om nu alla platser vid stranden är upptagna, så finns det ytterligare 4 rader tomter att välja mellan och från i stort sett samtliga dessa tomter ser du den inbjudande stranden och havet !
Denna bild illustrerat ganska väl varför vi blivit så förtjusta i Camping Bon Repos - dels framgår det ju att så mycket bättre än så här kan det knappast bli, med ett par meter ner till badstranden, och dels framgår det att det är inga som helst problem att köra in här med en längre husbil.
Raden till vänster är den första raden från stranden sett och samtliga havstomter var upptagna när vi checkade in i söndags, men i rad nummer 2 fanns det ett 10-tal tomter att välja mellan.
Från vår tomt (2:a bilen till höger på bild) hade vi full "koll" på stranden och havet mellan husbilarna framför oss och även dessa tomter är stora - vi har en stor Clou Liner intill oss och den är över 10 meter lång och det finns plats över både framför och bakom den husbilen !
Direkt efter ankomst kände vi för var sin kall öl och den intog vi i baren intill swimmingpoolen. Temperaturen i skuggan är drygt 25 grader och i havet är det ännu hela 22 grader varmt !
Campingens stora swimmingpool ligger endast 10 meter från stranden och är riktigt inbjudande att besöka fler än en gång per dag och det trots närheten till badstranden och havet !
Alldeles intill poolen ligger campingens restaurang, livsmedelsaffär och reception.
Restaurangen erbjuder en mycket stor meny och maten är mycket god - idag beställde vi in "clams", d.v.s. små musslor i en "sås" bestående av vitlök och vitt vin och till det smakade det alldeles utmärkt med ett gott kallt vitt vin !
Till skillnad från många andra campingar i Spanien (och i södra Europa), så finns det ganska få träd på denna camping. De som finns är små lövträd som ger lite skugga, men som inte saboterar utsikten från tomten och ut över stranden och havet. Detta träd växer intill restaurangen och är ett av få stora träden inne på campingen.
Små lövträd som detta finns på varje tomt och ger den skugga man kanske önskar när det är riktigt varmt - som det varit varje dag sedan vi kom hit till Santa Susanna.
Vid infarten till campingen ligger tömningsstationen och här är det gott om plats även för längre husbilar. Vatten in och ut finns vid de allra flesta tomter och det värdesätter vi verkligen !
Det finns gott om tomter som är riktigt stora - idag gick vi runt och kollade upp hur många som har en släpvagn med en personbil på och det var hela 6 husbilar som hade en Smart på släp.
Bon Repos är en camping som är ganska långsträckt, så det är svårt att visa hur det egentligen ser ut här. Denna bild (vi beklagar de svarta prickarna på vissa av våra bilder - vi jobbar på att få bort dom från kameralinsen) ger en hint om hur härligt det är bo här en kortare eller längre tid.
Vi talade idag med ett tyskt par och dom hade bott här i 2 månader och berättade att dom hade svårt att tänka sig ett annat alternativ än detta - vi instämmer och vill på detta sätt varmt rekommendera dig att stanna till här under vår, sommar eller höst.
Campingen är visserligen öppen året runt, men att övervintra här är ingen bra idé - det är helt enkelt för kallt här uppe i norra Spanien under vintern för att det ska bli riktigt skönt !

GPS koordinaterna till Bon Repos är:
N 41 37 54,1
E 002 43 11,4

I morgon lämnar vi dock denna pärla och styr kosan mot ställplatsen Spätzle Fritz, som ligger cirka 260 km söderut. Där övernattar vi natten mellan i morgon och lördag och då kör vi den sista biten ner till Benidorm och Camping El Raco.

Vi hörs - till dess, må så gott !

9 kommentarer:

 1. Tack för tipset, vi kör den vägen om ca en vecka.........skall titta in på den.......

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör ni helt rätt i - ni kommer inte att ångra er !
   Fortsatt trevlig resa önskar vi !
   Kram !

   Radera
 2. Tack för en mycket informativ blogg. Info om koordinater m m samlar jag nu i ett exceldok för framtida bruk. Vi blir inspirerade av alla bloggar som handlar om övervintring i Span/Portugal. Med all denna superba info kan vi planera vår första resa övervintringsresa nästa år. Lycka till med den fortsatta resan, vi väntar med spänning på mer!
  Hälsningar Bengt o Ingela

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Bengt o Ingela !
   Det glädjer oss att ni följer vår blogg och att ni nu "laddar" för er första övervintringsresa.
   Vår första gjorde vi i fjol när vi var på resande fot i 8 månader varav 6 månader på El Raco Camping i Benidorm.
   Det är ju av likasinnade man lär sig och vi hade stor glädje av de bloggar vi läste innan vi reste mot Spanien i början av september i fjol !
   Må så gott - kanske vi ses här nere i Benidorm nästa vinter !
   Bosse och Gerd

   Radera
 3. Hej Bosse o Gerd
  Alltid lika trevligt att läsa er husbils blogg. Har speciellt läst 2013 o 2014, med tanke på vår egen övervintring.

  Tack för era informativa svar i HBK - forumet, ang min förfrågan om camping El Raco. Och övervintring där o ev, hyra av Bungalow till barn o barnbarn.
  Kenneth.E - Borgholm

  Jag är nybliven pensionär och håller på för fullt med alla förberedelser inför vår första resa med husbil utomlands. Skall bli väldigt spännande.
  Vi har varit i Spanien med husvagn , men det är ju något helt annat.
  Vi startar vår resa den 5-6 nov, och kör över Stora Bält- bron vidare till Mosel. Därefter till Frankrike och till Rougnac som ligger inte så långt ifrån Bordeaux, sen blir det El Raco i Benidorm och vi räknar med att anlända vid månadsskiftet nov - dec.
  Såg på HBK forumet att ni anlänt El Raco och att det var mycket fördelaktigt väder där.

  Ha det så gott.
  Hälsningar
  Kenneth o Britt - Borgholm

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kenneth o Britt !

   Trevligt att få höra av er - vi önskar redan nu en riktigt trevlig resa på väg hit ned till El Raco i Benidorm !
   Vi bor på tomt 611, så titta gärna förbi när ni kommit ned !
   Här nere är det mellan 25-30 grader i skuggan på dagarna och på nätterna blir det aldrig svalare än 20 grader, så vi trivs verkligen bra här !
   Må så gott båda två !

   Radera
 4. Vi lämnade Gruissan idag o kvartar i San Rafael (Vinaros) Spätzle Fritz för en god middag o en svalare natt än dag o gratis WiFi. Det har aldrig på åtta vinterresor varit såhär varmt, nu i kvällningen 29° men så är vi också en bit in i landet, 12 Km från AP7, vid havet svalkare det lite mer :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fortsatt trevlig resa önskar vi er !
   Här är det lika varmt och varit så sedan vi kom hit.
   28-29 i skuggan mitt på dan och aldrig svalare än 20 på natten - härligt !!

   Radera
 5. Vi står alltid på front pitch där du doppar tårna i sanden när du kliver ut ur bilen. Har du inte varit här? Då hart du missat en bit av paradiset. Underbar sandstrand, rent vatten och en himla massa trevliga personer
  https://www.facebook.com/samresor

  SvaraRadera