Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

25 januari 2014

Det blir inte alltid som man hoppats...Besvikelse 1

För 2 veckor och 1 dag sedan var vi ett större antal svenskar, som bor här på El Raco Camping i Benidorm, som besökte marknaden i Alfas del Pi och därefter gav oss upp till denna lilla "pärla" ett par hundra meter ovanför entrén till marknadsplatsen för att äta lunch. Restaurante El Perro Loco, som betyder "den galna hunden", ägs av ett tyskt par från Bayern och dom är snudd på världsmästare på att tillaga wienerschnitzel och mer om det besöket kan du läsa 3 inlägg nedanför detta. Samtliga som deltog i denna lunch var rörande överens om att hit måste vi återvända vid ett senare tillfälle !

Våra grannar och vänner här på El Raco, Curt och Ingbritt, tog så initiativet till en återförening på El Perro Loco och redan vid schnitzel lunchen frågade vi ägaren Peter om han skulle kunna tänka sig att helsteka en spädgris för det är många utav oss i sällskapet som ätit underbart helstekt spädgris i just Tyskland och det är ju så "förbenat" gott. Inga problem säger Peter, slå ni bara en signal minst 3 dygn innan ni har för avsikt att komma så ordnar vi resten här på restaurangen.


Här sitter så hela svenskgänget och njuter i solen och det var verkligen ett helt fantastiskt väder igår med en skuggtemperatur på över 22 grader. Det är dock så illa att vi är 3 personer som saknas på bild och det är Laila plus vi två och varför det då ? Jo, Laila och Bosse har drabbats av en kraftig förkylning och för Bosses del innebär det 38,5 i feber, elakartad hosta och att han får snyta sig var 5:e minut och dessutom är det alltid så att när han blir så här förkyld så tappar han all smak i munnen och känner inte vad han äter eller dricker.
Då är det liksom inget läge att ge sig iväg på en restaurang och dessutom är det ju risk för att man kan smitta ner andra och det vill vi absolut inte riskera.
Hur många tror ni det var som mötte upp ? Jo, det var hela 22 personer och samtliga var verkligen eniga om att detta smakade precis som när det är som bäst i Tyskland !
Helstekt gris finns för övrigt på restaurangens meny 1 gång i månaden och det är den första lördagen i varje månad. Är man ett sällskap på minst 8 personer, så kan man få det vilken dag som helst i veckan utom på söndagar när man håller stängt.
(de 2 övre bilderna har vi lånat från Anders och Birgittas blogg)

Besvikelse 2

Om du skrollar 6 inlägg nedåt, så finner du en stor och vacker bild som visar störtloppsbackens brutala avslutning i Kitzbühel och vi skriver även i texten där att vi båda riktigt sitter och längtar till denna helg som vi befinner oss i just nu.

Vid våra besök i Kitzbühel under somrarna (när vi varit på väg ner till Italien), så har vi alltid stannat till i alpbyn en 4-5 dagar för att få vandra lite i bergen.
 
När man ska ta sig upp till Hahnenkamm för att sedan vandra vidare högre upp i bergen, så tar man antingen linbanan dit upp eller också promenerar man i störtloppsbacken. Med undantag av dels målfinishen (här finns det en 9-håls golfbana under sommaren) och dels strax ovanför Hausbergkante (där bonden odlar säd i en del av backen), så kan och får man promenera här i störtloppsbackens hela längd. Jobbigt naturligtvis men underbart skönt att ibland få tillfälle att verkligen röra på kroppen även om den naturligtvis protesterar...
File:Hahnekammrennen2011.jpg
Det finns 3 extremt svåra partier i denna 3.312 meter långa störtloppsbacke (där det som mest lutar hela 85 procent) och det är dels direkt efter starten och cirka 600 meter neråt när man dels passerar Mausfalle och direkt därefter Steilhang - här är det så brutat brant och isigt att mycket duktiga motionsåkare har det mycket svårt att ta sig nedför i lugnt tempo.

På bilden här ovan ser ni nästa svåra parti och det är målfinishen och här brakar helvetet loss högst upp till höger på bild vid Hausbergkante. 
Som kuriosa kan nämnas att det ligger en större bondgård där uppe strax ovanför kanten på bild och kvinnan i det huset har fött inte mindre än 18 barn - det ni flickor...
I denna målfinish brukar farterna ofta ligga på mellan 140 och 150 km/tim och en del mycket svåra olyckor har dessvärre inträffat här under åren !
Vi har ju som rubrik "Besvikelse 2" och det är här den kommer in i bilden.

2 gånger i denna störtloppsbackes långa historia har arrangörerna valt en annan finish i backens nedre del. När åkarna kommer fram till Hausbergkante, så svänger man normalt till höger och åker sedan i mycket hög fart på skrå till vänster och det är här "helvetet" bryter ut på allvar - detta parti saknar motstycke i alpin skidåkning för herrar för hela partiet är så fruktansvärt brutalt ! Tyvärr blev arrangörerna tvingade att använda sig av den alternativa målfinishen idag (som går till höger om skogen vid Hausbergkante på den övre bilden) och det p.g.a. att man inte klarat av att preparera Hausbergkante och detta för att det kommit massor av snö i Kitzbühel under de senaste dagarna.

Vi och de flesta åskådare och TV-tittare blev naturligtvis ledsna över att detta inträffade - störtloppet ska köras över Hausbergkante för det är just målfinishen som är så extra spektakulär och som skiljer agnarna från vetet...!
 
Passerar du Kitzbühel någon sommar, så passa på att gå backen - ett bekvämare alternativ är naturligtvis att ta linbanan upp och sedan promenera utför - först då kan du bilda dig en uppfattning om störtlopp !

För övrigt kan nämnas att detta med att promenera i störtloppsbackar är mycket populärt nere i alpländerna och då framför allt i störtloppsbackarna i orterna Bormio, Cortina, Kitzbühel och Wengen. Vän av ordning undrar kanske varför i just dessa backar - jo, det är dom överlägset svåraste störtloppsbackarna !

Nu hoppas vi  båda att Bosses förkylning ger med sig för det är trist att bara sitta inne i eller utanför husbilen och "uggla".
Vi avslutar med att tacka dels Curt och Ingbritt för att ni var så bussiga att ordna så att även vi fick äta spädgris och dels Leif och Maggan för transporten av maten i er fina hyrbil !

4 kommentarer:

 1. Härliga matträffar ni har/haft, forts njut o krya-på-dig hälsningar till Bosse!

  SvaraRadera
 2. Lena !

  Bosse tackar och bockar och vi hoppas båda två att vi snart ska få sova en natt utan att, som den senaste tiden, vakna en gång i timmen p.g.a. hostattacker. Det börjar bli en aning jobbigt, minst sagt !

  SvaraRadera
 3. Krya på dig Bosse! Här hemma har vi inget väder för dig, tö och slask, blött och grått, men vi uthärdar och hoppas kunna dra söderut framöver. Kram, 3M

  SvaraRadera
 4. Vi tittar in hos er då och då och ert senaste inlägg "Ljuset kommer åter" beskriver ju så väl hur det är - både hemma i Sverige och här i södra Spanien - här nere går solen upp resp. ned exakt 1 minut tidigare resp. senare per dygn. På ett par veckor gör det verkligen stor skillnad !
  Vi ser fram emot att få följa er resa söderut !
  Kram
  Bosse och Gerd

  SvaraRadera