Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

16 januari 2014

Dags för svenskträff igen

Varje onsdag kl. 13.00 träffas vi svenskar som bor här på El Raco för en gemensam lunch och ibland är det bara 4 personer som sammanstrålar på campingens restaurang och ibland är vi över 10 personer som möter upp. Redan vid de första träffarna enades vi om att det inte ska behöva kännas som något tvång att möta upp för ibland är det ju annat som lockar här i Benidorm, t.ex. marknaden som äger rum på just onsdagar (och även på söndagar).

 Igår var vi 12 personer som sammanstrålade uppe vid campingens reception för en gemensam promenad ner till strandpromenaden. Idag har vi tänkt oss att ännu en gång besöka vår favoritrestaurang Roman i stället för att, som vanligt, träffas vid campingens restaurang.
Men idag ändrade vi på våra rutiner och besökte i stället en restaurang där några av oss varit tidigare - Restaurang "svarta katten" eller Le Chat Noir som den egentligen heter. Det är en liten restaurang som ägs och drivs av en fransk familj och restaurangen är känd för sina fantastiska revbensspjäll.
Flera utav oss beställde var sitt stort spjäll för 11 Euro och några nöjde sig med en halv portion för 5,50.
Vi som valde revbensspjäll enades om att dessa spjäll var de godaste vi någonsin ätit, så vi rekommenderar dig därför gärna att besöka denna restaurang.
Några i sällskapet beställde, i stället för revbensspjäll, in en tonfisksallad, någon en pizza med tonfisk på som smakade underbart bra medan några beställde in en halv grillad kyckling för endast 5,95 Euro eller fläskkött med tillbehör.
På de flesta restauranger här nere så är det ej tillåtet att ta med sin hund in, men här gäller inte den regeln dessbättre. Idag var det 3 hundar i vårt sällskap som samsades intill och under matborden och inte vid ett enda tillfälle skällde någon av dessa vovvar på varandra eller på folk som passerade ute på strandpromenaden. Så som det ska vara med andra ord och hussarna och mattarna var, med all rätt, mäkta stolta !
Efter denna mycket mättande lunch kände vi alla för en långpromenad och beslutade oss för att besöka bl.a. den så kallade "Balkongen", som ligger på ett litet berg strax ovanför Gamla stan här i Benidorm.
I just denna stadsdel formligen vimlar det av små restauranger, tapas barer och affärer och här blir det naturligtvis ett stopp då och då för inköp av lite bra att ha grejer...
Gamla stan är belägen mitt emellan de stora badstränderna Levante och Poniente och längst bort i bild ser vi en "snutt" av just Poniente. Mitt emellan dessa stränder och alldeles intill den så kallade "Balkongen", med fantastiskt vacker utsikt över båda dessa stränder och stadsdelar i Benidorm, så ligger denna "hylla" med lite mindre och lägre hus mot vad som i övrigt är fallet. Här passar det alldeles utmärkt att lägga in ett stopp på nån timme och det gör vi vid vår favorit bar - här blir det m.a.o. en vätskekontroll - vi har ju promenerat drygt 4 km från det att vi lämnade El Raco !
Trots den sena tidpunkten på eftermiddan så värmer solen riktigt skönt.
Hela gänget utom fotografen Bosse samlade på dessa 2 bilder - Maggan och Leif lämnade oss efter restaurangbesöket för lite shopping i stan.
Iskuberna i Curts drink påminde verkligen om stora fiskbullar och Curtan han ryser bara han tänker på just fiskbullar...!
På väg "hem" till El Raco så promenerade vi genom en del av Gamla stan och här är det verkligen gott om både affärer, barer och restauranger och det mycket trivsamt att strosa omkring här och det speciellt under kvällstid när all belysning gör sitt för att öka trivseln ytterligare.

I morgon är det marknad igen i grannbyn Alfas del Pi och det betyder även att det är dags för ännu ett besök på Nordiska klubben MasAmigos - det innebär i sin tur att det vankas underbart goda sandwich med dryck på deras fina uteservering och det i strålande solsken i glada vänners lag !

Mycket att stå i här nere med andra ord...

8 kommentarer:

 1. Härligt med såå många glada välmående Sv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi mår som prinsar hela gänget... och sedan snart 2 veckor har vi börjat promenera 4 km tillsammans varje morgon !

   Radera
 2. Verkar vara många glada svenskar där nere !!
  Kan det vara vädret det beror på kanske??

  Ha det gott/Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, för närvarande är vi 13 svenskregistrerade husbilar här på El Raco och vi tror oss veta att de allra flesta har kommit hit ner för att slippa snö, kyla och regn - hela gänget hälsar och vi njuter tillvaron varenda dag !
   Kram

   Radera
 3. Länge sedan jag var in och läste här hos dig. Kul med bilderna från Benidorm, känner igen flera av platserna och Balkongen, även marknaderna. Ni ser ut att ha trevligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trevligt att ni tittar in då och då och vi gör detsamma flera gånger i veckan. Vilken spännande tur ni är ute på och vilka otroligt vackra naturscenerier ni bjuder oss andra på !
   Vi önskar fortsatt trevlig resa !

   Radera
 4. Jag säger som Maggan, är inne och läser men skriver inte alltid....känner igen varenda plats som du skriver om. Känns som om man är hemma. Har tappat lite av Europa och alla som åker, men tycker det är kul att läsa om era eskapader i Benidorm.......Kram till er alla!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma, vi följer allt ni skriver och den senaste i raden av utflykter (till Koh Tao) gör oss avis till tusen. Gissa om vi längtar tillbaka till Thailand och det speciellt efter att ha läst om alla era utflykter per båt och per moppe !
   Vi sitter faktiskt redan och längtar efter ditt nästa inlägg.
   Kramar från oss två !

   Radera