Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

11 januari 2014

Schnitzel feber...

Att vi två gillar wienerschnitzel har det kanske inte gått att ta miste på i tidigare inlägg under denna resa och under tidigare resor. På vår favoritrestaurang Roman nere vid strandpromenaden här i Benidorm serveras det utmärkt wienerschnitzel av kalv och vi brukar inte vara sena att promenera dit när det utbryter schnitzel feber...

MEN, det är inte bara vi bland alla svenskar här på El Raco som gillar schnitzel - det visar sig vara åtskilligt flera ! När vi talat med våra goa svenska grannar här, så visar det sig snarare vara så att flertalet av oss formligen älskar wienerschnitzel och bl.a. Ingbritt och Curt har under tidigare vistelser här i Benidorm besökt en restaurang i grannbyn Alfas del Pi som är specialiserade på just wienerschnitzel.
Ett tyskt par har tidigare ägt en liten restaurang uppe i centrum av Alfas del Pi och under årens lopp har man vuxit ur sina lokaler. Numera huserar dom i en ny och betydligt större lokal ett par hundra meter ovanför marknadsplatsen i Alfas del Pi.
Beslut togs för några dagar sedan att vi gemensamt ska besöka marknaden i Alfas del Pi och vid 12-tiden igår (fredag) sammanstrålade vi 8 personer på den nordiska klubben MasAmigos uteservering för en öl och en sandwich och därefter promenerade vi upp till den tyska restaurangen tillsammans vid 14-tiden.
Restaurangens namn översatt till svenska blir väl ungefär "den galna hunden"...
... men ligger inga hundar begravda kan vi försäkra - här serveras Costa Blancas största och bästa schnitzlar...
... så stora att Christer inte tror sina ögon när de sista 4 schnitzlarna bärs in av serveringspersonalen...
Bosse och jag beställde in en vanlig wienerschnitzel och en Cordon Bleu (en ost- och skinkfylld wienerschnitzel) och så delade vi på dessa och fick på så sätt smaka båda sorterna - något vi def. inte ångrade !
Ingbritt och Laila beställde var sin wienerschnitzel med ost och lövtunna skivor av salamikorv och till denna rätt serveras det potatissallad av en sort som man oftast får i Österrike.
Give me your schnitzel, säger Curt till Lars med revolvern i högerhanden och det förstår vi för det smakar hela tiden mera... Närmast Curt sitter Ingbritt och låter sig väl smaka av den underbara schnitzeln.
På denna bild sitter Laila och Sven med ryggen mot kameran och säger: stör oss inte - koncentrationen i schnitzel ätandet är m.a.o. på topp !
Sven meddelar härmed: du som befinner dig i trakterna av Benidorm bör absolut bege dig hit och spisa ett dasslock till schnitzel. Vi övriga 7 som deltog i dagens trevliga lunch håller absolut med och säger: välkommen hit du också - du kommer inte att ångra dig.
Restaurangen är öppen alla dagar utom söndagar !
Svens hustru Ingmarie var tyvärr inte med på denna lunch utan stannade hemma vid husbilen tillsammans med deras lilla charmtroll. Man får tyvärr inte ta med hundar på bussarna här i Benidorm med omnejd och det är ett beslut som bussbolaget tagit och inget som vi dessvärre kan påverka. Det är dock något som vi alla har svårt att förstå !
Tilläggas skall är att Sven tog med en schnitzel med tillbehör hem till Ingmarie och charmtrollet Mitzy.
Innan vi skildes åt igår kväll, så beslutades det att vi skulle ut på en motionstur idag lördag kl. 09.30 och Bosse säger att han inte riktigt förstår hur det kan ha gått till... han är nämligen mycket morgontrött !
Så här efteråt så känns det dock alldeles utmärkt, men Bosse tillägger att det inte får ske alltför ofta vid denna tiden på morgonen - start kl. 12.00 hade känts betydligt bättre...

2 kommentarer:

 1. Ja nu blir vi också sugna på schnitzel så vi får nog ta vespan dit någon dag. Men det där med promenad så tidigt på morgonen håller vi nog med Bosse, att det får nog vara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anders och Birgitta,

   Tack för ert stöd... jag jobbar just nu här hemma på att få slippa detta äventyr den tiden på morgonen...!
   Mvh Bosse

   Radera