Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

13 januari 2014

... och en släng av skaldjursfeber...

I fredags var vi ju 8 personer som gjorde sällskap bort till grannbyn Alfas del Pi, som man passerar med busslinje 10 mellan Benidorm och Albir och dess grannby Altea, dels för att besöka marknaden i Alfas del Pi och dels för att äta kustens bästa wienerschnitzlar på restaurangen "den galna hunden" och det blev ju en fullträff som du kan läsa om i ovanstående inlägg. En utflykt som vi nu tipsat ett flertal av våra grannar om här på El Raco Camping i Benidorm.

Dagen efter denna utflykt (i lördags) blev det sämre väder med både dimma och stora moln som skymde solen under hela dagen. Dessutom kröp tempen ner mot 15 grader och så låg temperatur under dagtid har vi nästan inte haft sedan vi kom hit för mer än 3 månader sedan.

Igår, söndag, återgick allt till det normala igen och vi fick en helt underbar dag med en blå himmel, vindstilla och över 20 grader i skuggan under större delen av dagen. Vi kände oss därför "mogna" för en promenad ner till strandpromenaden och bort till Gamla Stan och åter till början av Levante stranden och den gata som leder ner från El Raco mot Restaurang Roman och strandpromenaden.
På väg ner till strandpromenaden passerar man 2 stora förstaklasshotell och mitt emellan dessa båda hotell reser sig dessa 2 "snyggingar" - håll med om att även träd kan vara vackra att vila ögonen på !
Innan vi ska besöka Restaurang Roman för en liten skaldjurslunch, så promenerar vi bort till en av livsmedels affärerna som ligger utefter strandpromenaden för inköp av en flaska med dressing till en Ceasar sallad vi ska äta till middag hemma i husbilen framåt kvällen. Det tar ju lite tid att göra en sådan dressing själv och idag känner vi oss lite lata.
Vad sägs t.ex. om musslor kokta i vitt vin - detta är en portion för en person till priset av 6 Euro och Bosse spinner som en katt i värmen !
Jag själv väljer en helt underbar räkcocktail (kostar endast 6 Euro) och detta är den största jag någonsin ätit och besöker du denna restaurang, så glöm inte att beställa in en likadan - även jag spinner som en katt...!
Efter drygt en timme på Roman så kommer Arvo, en av våra grannar på El Raco, och gör oss sällskap i det underbara vädret. Här blir vi sittande tillsammans i ett par timmar innan Arvo beger sig hem till El Raco igen.
Vi själva blir sittande på Roman ända fram till kl. 18.00 och trots den sena timmen så är det fortfarande så här ljust ute. Hemma i Sverige mörknar det väl redan vid 15-tiden vid denna tid på året och vi längtar inte hem...!

2 kommentarer:

  1. Roman restaurangen verkar vara bra på ALLT vad ni beställer in, det är toppen o såå läckert det blir på bild :-)

    SvaraRadera
  2. Dessutom är servicen förstklassig och det är något våra svenska grannar här på El Raco verkligen håller med om !

    SvaraRadera