Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

09 september 2015

Kylskåpsproblemet förföljer oss...

...men vi sitter inte i sjön...

Vi lämnade Soltau i onsdags den 1/9 och körde direkt ned till ställplatsen i Graach, som ligger 2 km norr om mer kända Bernkastel-Kues. Anledningen till att vi valde just Graach och inte köra direkt ned till vår favoritställplats i Minheim var att vi beställt tid hos firman Autohaus Fiat Kuhn i byn Zeltingen-Rachtig för byte av olja i motorn med tillhörande byte av oljefilter.
Detta är ett företag som är stort bland husbilsresenärer och företaget har även åtskilliga kunder från både Sverige och Norge.
Företaget är auktoriserat av ett flertal företag och är även Fiat handlare.
Under den tid verkstan arbetade med vår husbil, så promenerade vi in till byn. Alldeles intill verkstan och bydelen Rachtig bygger man en ny bro med 2 körfält i vardera riktningen och här använder man sig av samma byggteknik som när Millau bron i Frankrike byggdes - de olika sektionerna av vägbanan skjuts framåt till nästa bropelare.
Ett imponerande brobygge som stött på problem berättade verkstadspersonalen.
Marken under de 2 torn som ska byggas ovanför detta på bild var full av skiffer långt ner i underjorden, så man kommer att bli tvingade att borra och gräva hela 80 meter neråt för att komma på fast berggrund. Detta kommer naturligtvis att kosta mycket pengar och ta lång tid i anspråk.
När vi kom fram till Minheim efter verkstadsbesöket i Zeltingen-Rachtig, så väntade våra vänner Tuula och Rolf på oss och efter det att vi väl kommit på plats med vår husbil på ställplatsen så promenerade vi upp till Strausswirtschaft Klara Ferres för en god bit mat med tillhörande gott Rieslingvin.
För att hitta hit, så promenerar du lokalgatan genom byn från ställplatsen och strax innan du kommer fram till Gasthaus Zur Brücke (huset till höger på bild) med den lilla livsmedelsaffären (det rosa huset på bild), så viker du av till höger på den tvärgata som leder upp till restaurangen.
Ett hundratal meter upp på vänster sida ligger denna mycket trevliga restaurang - ägarna odlar även vin på sluttningarna ovanför Minheim - vi rekommenderar dig gärna att besöka denna mysiga restaurang den dag du kommer hit till Minheim !
Välkommen känner man sig alltid när man kommer till Minheim - här är det som om tiden står still och det ser exakt likadant ut från år till år. MEN, det är i positiv mening vi skriver det och vi hoppas att även du kommer att gästa denna lilla by nästa gång du kommer till Moseldalen !
En av anledningarna till att vi ständigt längtar tillbaka till just Minheim är besöket hos denne man...
...och det är ingen mindre än vår gamle vän Herbert Thielen-Feilen. En stor vinodlare i Minheim och en av profilerna i byn. Herbert och hans hustru äger ett stort hus mitt i byn och hur ut både privatrum och våningar och i tillägg driver dom en enklare restaurang inne på gården med både utom- och inomhusservering.
En av anledningarna till att vi gästar Herbert med fru så ofta är att få beställa deras "paradrätt" - en underbart god köttfärsbiff zigeuner art och den formligen smälter i munnen !
En annan anledning till ett besök i Minheim är att få besöka vår gamle vän Jakob Faber - stor vinodlare i byn och f.d. borgmästare i Minheim. Vi hälsade på honom och hans fru Maria igår kväll tillsammans med Tuula och Rolf och ikväll ska vi på "återbesök" för en god middag - Maria är "världsmästare" på att göra en sallad med rökt lax och en underbar dressing till !!!
Dom driver en liten restaurang vid sitt boningshus - när du promenerar bygatan från ställplatsen, så ser du 5 bord intill huset och då har du kommit rätt !

Hur går det med kylskåpet som slutat fungera och hur får vi tiden att gå här i Minheim ???
Vi återkommer om nån dag eller två med en rapport - till dess, må så gott !

16 kommentarer:

  1. Härligt ni har det i kända trakter där nere!
    Hoppas det ordnar sig med kylskåpet!

    Ha det gott o njut....Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu, 15/9, är det OK med kylskåpet igen !!!
      Kramar från oss
      PS. Det kommer ett inlägg om detta i morgon, 16/9, när vi har brukbart internet igen !

      Radera
  2. Oj, vad är det med kylskåpet egentligen? Vad är det som inte fungerar? Hoppas att det löser sig! Under tiden ser det inte ut att gå någon nöd på er! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Allt OK med kylskåpet - vi fick byta hela kylpaketet i Polch igår, så nu får vi kall öl och kallt vitt vin igen - gud hör bön...!!!

      Radera
  3. Vilken tur att ni står på ett fint ställe om ni har problem.Hoppas att ni snart får ordning på det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi tackar högre makter för att detta inträffade i Tyskland och inte i Frankrike eller Spanien !!!
      Allt OK - ett inlägg kommer i morgon - då har vi kommit till Beaune i Frankrike.
      Kramar från oss

      Radera
  4. Må så gott själva, nu spinner väl bilen som en katt, hoppas det fixar sig med kylskåpet oxå! Det gör det såklart eftersom ni är i Ty!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bilen spinner som en katt, vi spinner som en katt och - ä n t l i g e n - spinner även kylskåpet som en katt.
      I morgon lämnar vi Minheim och kör till Beaune i Frankrike.
      Kramar från oss

      Radera
  5. Hej.
    Vi har tänkt att åka ner till El Rako i vinter Är det för sent att åka i November?
    jannema@tele2.se
    Har följt er under ett par år och bestämde att detta var något för oss!
    Fortsatt trevlig resa!!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Jan,
      Inga problem alls med ankomst i november och det gäller både 2013 och i fjol 2014.
      Vi sänder er ett mail senare i veckan !

      Radera
  6. zigeuner Det är såsen som gör
    Ingredienser (2-3 personer)

    1 grovt hackad gul lök

    1 halv strimlad röd paprika

    1 dl frysta majskorn

    1 tunt skivad vitlöksklyfta

    1 finhackad piri-piri

    3-4 skivade färska champinjoner

    1 msk tomatpuré

    1 msk Bong kalvfond

    1 tsk kinesisk soja

    1 msk olivolja

    2,5 dl vatten

    Salt

    nymalen svartpeppar

    Maizena redning.



    Beskrivning

    Börja med att glansa löken i oljan i tjockbottnad kastrull. Peppra. Tillsätt vilök, paprika och svamp. Låt dessa fräsa så de mjuknar lite lätt. Häll i majskorn och piri-piri. Tillsätt tomatpuren. Häll på vatten, fond och soja. Låt koka upp. Låt såsen sjuda några minuter, red därefter av med maizena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack go´vänner !
      Detta recept ska vi absolut följa när vi kommer ner till Spanien - där har dom så god köttfärs !!!
      Kramar från oss

      Radera
  7. Hej fick ni lagat kylskåpet hoppas det går för er från frillesåsarna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej alla 3,
      Allt OK - vi slår er en signal om några dagar !
      Kramar från oss

      Radera
  8. Hej, tur att det finns bra restauranger och goda viner nu när kylen inte fungerar. Hoppas den bli åtgärdat snart för er. Fortsatt god tur säger Helge med passagerare

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, nu är allt OK med kylskåpet - hela kylpaketet fick bytas mot ett nytt !
      Inget ont som inte har något gott med sig - nu har vi testat samtliga krogar i denna del av Moseldalen...!!!

      Radera