Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

27 september 2015

Fredagsmys i Alfaz del Pi

På fredagar är det marknad i vår grannby Alfaz del Pi. Hit promenerar man lätt från vår camping Raco, men i fredags fuskade vi tillsammans med 7 andra svenskar från Raco och tog bussen dit.
Det är ett sant nöje att promenera omkring på denna marknad - inte så stor som den i Benidorm, men med ungefär samma sortiment.
Det som lockar oss mest är att botanisera bland alla fruktstånd som finns på denna marknad - fler än på den "megastora" marknaden i Benidorm, som äger rum på onsdagar och söndagar.
Vad sägs om denna färgklick ?  Det är klart att man blir sugen att handla !
Något som saknas på marknaden i Benidorm är möjligheten att köpa grillade kycklingar och grillade revbensspjäll - på denna marknad och på marknaden i grannbyn Albir grillas det desto mer !
Inte speciellt billigt dock - en grillad kyckling kostar 8 Euro. Hemma i Sverige betalar vi oftast 40 eller 50 kronor för en nygrillad kyckling i vår ICA-butik. MEN, kycklingarna är så förbaskat goda så vi handlar ändå !
Det egentliga fredagsmyset äger dock rum i denna byggnad eller snarare på deras uteservering.
Här i det lilla vita huset huserar den nordiska föreningen MasAmigos, som även har ett lokalkontor i Torrevieja och i La Manga. Om du har för avsikt att övervintra i någon av dessa orter eller i dess omgivningar, så ska du absolut gå med i denna förening. Det kostar endast 42 Euro per år att vara med och om du blir medlem så får du oftast 50-70% rabatt på bilhyra hos företaget Centauro.
I tillägg får du vara med om dessa fredagsmys och dessutom arrangeras det trivselkvällar med middag i förenings lokaler och även ett stort antal resor med buss arrangeras under hela hösten-vintern-våren ! I tillägg får du varje månad en medlemstidning med mycket trevliga artiklar.
Huset till vänster myser vi också i efter det att vi myst färdigt hos MasAmigos... Det inrymmer livsmedelshallen Costa Blanca - en affär som i stort specialiserat sig på svenska och norska livsmedelsvaror !
Mellan kl. 11 och 14 serveras här underbart goda hemmagjorda sillmackor, räkmackor, köttbullsmackor och rostbiffmackor. Denna bild är tagen strax efter kl. 11 och redan en dryg timme senare var det helt fullt på uteserveringen, så ett flertal gäster blev hänvisade till serveringen inomhus.
Här sitter några i svenskgänget och myser - övriga är inne i serveringen och handlar på sig av allt "godis"...
I övrigt kan vi berätta att vi nu börjar komma i ordning på vår tomt. Den gröna plastmattan köpte vi på campingaffären mitt emot Raco (den vi hade i fjol gav vi till vår vän Christer när vi lämnade Raco i våras då han saknade en bit på sin tomt) och så småningom ska även vårt vindskydd monteras upp.
Avslutningsvis vill vi gärna berätta om denna blomma. Den köpte vi i mitten av november i fjol på marknaden i Alfaz del Pi och den stod utanför husbilen hela förra vintern (även under de 4 kalla nätter i månadsskiftet januari/februari då vi hade ned till 5 minusgrader under morgontimmarna !
När vi så lämnade Raco i april, så fick blomman åka med i vårt garage i husbilen och vid ankomsten till de ställplatser och campingplatser vi bodde på under den månad hemresan tog så fick den komma ut och "lufta sig".
Under denna sommar har den stått parkerad utomhus vid vår bostad och nu har den ännu en gång fått resa med i vårt aktergarage hit ner till Benidorm - håll med om att den klarat strapatserna med den äran...!

Vi hörs - fram till dess, må så gott !

4 kommentarer:

 1. Kul att läsa om ert behagliga liv i Benidorm. Det var också roligt att träffa på er på Raco i lördags och få information om hur det är att övervintra på campingen. Er info och det vi kollade upp i vintras övertygade oss om att det blir Camping Raco för vår del när vi får möjligheten att vara borta en hel vinter. Hälsningar från Ingela o Lennart från Göteborg (Denna månad boende i Torrevieja)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej igen Ingela o Lennart,
   Det var verkligen trevligt att få träffa er båda och vi ser fram emot att få välkomna er hit till Raco med husbilen så småningom !
   Njut nu tiden i Torrevieja och må så gott !

   Radera
 2. Så trevligt ni ser ut att ha det hemma där nere!
  Även er fina blomma trivs väl,undra på det :-)

  Ha det gott o njut för oss med....Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, blomman spinner nästan som en katt...
   Skönt att vara tillbaka här på Raco tycker även vi två !
   Må så gott därhemma - snart är det även er tur att checka in på Raco !
   Kram

   Radera